Phnom Penh

Bezienswaardigheden Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodia en gelijk ook een plek waar je de ogen bij zal uitkijken. De stad ligt op een strategisch gekozen plek waar drie grote rivieren bij elkaar komen: De Mekong, De Bassac en de Tonle Sap. Veel van de ontwikkeling van de stad is dus te danken geweest aan de handel en hebben de rivieren ook veel bijgedragen aan het vergroten van de culturele rijkdom van de stad.

Dat is ook te zien aan de vele pagodes en geven die de stad nog steeds haar typisch uiterlijk ondanks de vele nieuwe gebouwen die er verrijzen dankzij de snelle economische groei die het land meemaakt. Ook het nachtleven is bruisend en valt er dan zeker ook veel te beleven.

Mooiste Phnom Penh bezienswaardigheden

Een mix van modern en oud, zo zijn veel Phnom Penh bezienswaardigheden met elkaar te combineren. De cultuur is nog altijd hoog in het vaandel gehouden bij de Cambodianen en is dat ook te merken aan de vele goed onderhouden en drukbezochte tempels. Daar kom je ook in aanraking met de lokale bevolking. Een plek die je zeker moet bezichtigen, is die waar de rivieren samenkomen en levert dat een mooi schouwbeeld op.

Er zijn banken langs de rivier je van het uitzicht kan genieten en tegelijk ook tal van verkopers van souvenirs en etenswaren. In de ochtenduren is een bezoek aan het Tuol Sleng Museum iets wat je zeker aan het denken zal zetten omdat het de donkere periode in de geschiedenis van Cambodia belicht, met name de brute wijze waarop duizenden tegenstanders van het Kmer regime de dood in werden gejaagd. Erop aansluitend kunnen ook de Killing Fields worden bezocht. Wat is er te doen  in Phnom Penh omvat gelukkig meer dan dit allemaal.

Wat te doen in Phnom Penh

Het was de stad waar de heersers er hun paleizen bouwden en zijn die nog steeds te bewonderen. De Royal Palace wordt bij bijzondere gelegenheden nog steeds door de koning gebruikt. Het is voor toeristen mogelijk om het complex te bezoeken. Ook een apart gevoel krijg je erbij wanneer er een bezoek wordt gebracht aan het Nationaal Museum. Daar zijn er veel artifacten te vinden uit de periode waarin de Angkor tempels en paleizen werden gebouwd.

Bezoek aan het museum is trouwens een mooie voorbode om zelf de tempels van Angkor te bezoeken. Wie nog meer van de pracht en praal wil zien, moet zeker ook een bezoek brengen aan de Zilveren Pagode. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om een tempel en is de vloer er bedekt met zilveren tegels.

Activiteiten Phnom Penh

Wat is er te doen in Phnom Penh met regen, dat is een vraag die velen te binnen gaat schieten omdat het er zeker flink kan regenen. Er is echter in deze stad altijd genoeg te doen, zon, regen, dag of nacht. In de avonduren zijn er tal van hippe clubs die er bezocht kunnen worden en kan je dat allemaal niet op in maar een avond.

Overdag kom je culinair zeker aan jouw trekken bij de vele restaurants die gerechten aanbieden geinspireerd door de gevarieerde Aziatische keuken. Phnom Penh leent zich ook uitstekend als startpunt voor het verder verkennen van Cambodia zoals de ruines van Angkor of de prachtige eilanden voor de kust. Maak bij het verblijf in Phnom Penh ook gebruik van de uitstekende faciliteiten die de hotels te bieden hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!