Angkor

Bezienswaardigheden Angkor

Een naam die gelijk denkbeelden zal oproepen van oude tempels in het oerwoud en die in een mysterie zijn gehuld. Dat is wat bij velen te binnen schiet wanneer de naam van Angkor wordt gehoord en is dat nu weer geen te ver gegrepen idee. Dit gigantisch tempelcomplex is volgens overleveringen in de 12de eeuw aangelegd, maar zijn er ook wel aanwijzingen dat het allemaal veel eerder begon.

Dit draagt allemaal bij aan de aparte sfeer die Angkor te bieden heeft en liggen er apart van het hoofdtempelcomplex, nog verspreidt in het oerwoud een groot aantal ruïnes. Die zijn afkomstig uit verschillende periodes en geven allemaal een goed beeld van de macht van het vroegere Kmer koningkrijk.

Mooiste Angkor bezienswaardigheden

Het gaat bij Angkor om meer dan alleen de hoofdtempel. Die is natuurlijk imposant en raak je maar niet uitgekeken van de vele inscripties en verdiepingen die je leiden naar de top. Omringt door een brede gracht, torend de hoofdtempel boven het oerwoud uit en biedt het altijd een imposant gezicht om het tegemoet te lopen. Het gaat hier wel om een tempelcomplex en zijn er dus nog tal van andere Angkor bezienswaardigheden die zich in de omgeving bevinden.

Zo is er nog Angkor Thom die ook populair is bij toeristen en vallen meteen de toegangspoorten naar de stad op. Het geheel voelt mysterieus aan met een groot deel van de tempels nog begroeid en de vele beelden die je allemaal lijken aan te staren.

Wat te doen in Angkor

Het draait er bij Angkor dus het meest om, dat er bezoekjes gebracht worden aan de vele tempels in het gebied. Er zijn in de loop van de eeuwen vele heersers geweest die ook hun stempel wouden drukken en heeft dat allemaal geleidt naar de opzet van veel meer tempels. Die zijn allemaal ook een bezoek waard en kunnen de tochten gemaakt worden met een tuk tuk of  bestaat er de mogelijkheid om een scooter te huren. De Bayon Tempel is te bezoeken samen met het Olifantenterras en liggen beiden binnen de muren van Angkor Thom.

De muren vormen op zich ook een bezienswaardigheid. Wie het letterlijk en figuurlijk wat hoger wil opzoeken,  moet zeker een bezoek brengen aan Phnom Bakheng. Deze tempel ligt op een heuvel en biedt een mooi uitzicht op de Angkor Wat tempel. Wat is er dus te doen in Angkor? Genoeg om een aantal volle dagschema´s in te plannen. Het is vooral op spiritueel gebied een ware openbaring.

Activiteiten Angkor

Het belangrijkste om in orde te maken bij het bezoeken van Angkor, is vervoer naar alle bezienswaardigheden. Die liggen soms namelijk wat verspreidt van elkaar en te voet op pad gaan niet alleen tijdrovend, maar ook knap vermoeiend. Een tuk tuk huren komt goedkoop uit en weten de chauffeurs natuurlijk ook allemaal welke de beste plekken zijn om te bezoeken. Een apart gevoel geeft het wel wanneer je zelf op stap kan met een gehuurde scooter.

Zo kunnen een aantal activiteiten gepland worden zoals yoga oefeningen, de zonsopgang bij Angkor Wat of kan er zelfs voor gekozen worden om de tempels bij nacht te bezoeken. Het is daarbij wel beter om een gids in handen te nemen en kunnen die jou ook meer vertellen over de bijzondere betekenis van de beelden bij de tempels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!