Koh Rong

Bezienswaardigheden Koh Rong

Het lijkt wel een eiland gepakt uit een plaatje en komt dat misschien door de witte stranden rond het eiland of het prachtig stuk ongerept bos dat er grotendeels nog aanwezig is. Koh Rong is een eiland dat met de veerboot vanuit Sihanoukville te bereiken is en is het een plek die nog niet overstroomd wordt door toeristen. Rust is er dus voldoende te vinden, maar is het er niet bepaald saai.

Er zijn wat bars en restaurants te vinden op het eiland en kan er ook lokaal een boot worden gehuurd om de wat verder afgelegen plekken van het eiland te bezoeken. Wie dol is op snorkelen en duiken, zal er ook zijn of haar hart kunnen ophalen.

Mooiste Koh Rong bezienswaardigheden

Wat Koh Rong zo apart maakt, is dus de rust die je ervaart op niet alleen de stranden, maar gewoon de rest van het eiland. Lekker liggen te zonnen op het strand hoort er natuurlijk bij en zijn er nog stranden te vinden die je met een gehuurde boot kan bezoeken. Zo een strand heb je dan meestal ook helemaal voor jezelf. Wie liever zelf op pad wil, kan ook een kano huren en daarmee rond het eiland peddelen op zoek naar een geschikte plek.

Snorkelen en duiken horen er allemaal bij en krijgt dat een extra dimensie in Police Beach waar je in het donker het water laat oplichten tijdens het duiken. Dat komt door de speciale soort lichtgevend plankton die zich rond het heel eiland bevindt. Omdat het lichtgevend effect pas in het donker goed tot uiting komt, is het wel verstandig om op stap te gaan met een gids die je wel veilig rond kan varen. De Koh Rong bezienswaardigheden zijn dus voornamelijk de prachtige natuur en valt er daar gelukkig genoeg te beleven.

Wat te doen in Koh Rong

Omdat toeristen het eiland regelmatig aandoen, ontbreekt het in Koh Rong niet aan de nodige faciliteiten. Zo zijn er tal van hotels te vinden en bevinden die zich in de meeste gevallen op een steenworp afstand van het strand. Het uitzicht vanuit de kamer is al voldoende om jou tot rust te brengen en zijn er op het eiland een aantal restaurants en bars te vinden.

De restaurants bieden een uitgebreidt menu aan waarbij seafood natuurlijk de boventoon voert. De bars organiseren vaker ook barbecue avonden en is het er altijd een gezellig samenzijn van de vele toeristen. Vervelen zal je dus nooit, niet overdag en is wat is er te doen in Koh Rong dan ook een vraag die weinig uitleg behoeft.

Activiteiten Koh Rong

Duiken in het oplichtend water in de avond of kajakken, er zijn nog meer activiteiten te doen in Koh Rong. Verkennen van het eiland met een boot of de omgeving is ook een bezigheid die niet overgeslagen mag worden. Wie afwisseling zoekt, kan ook via de bospaadjes het bos verkennen. Omdat het water er helder blauw is en de bodem van de zee er op veel plekken gewoon te zien is, moet je zeker niet de kans overslaan om te gaan kajakken.

De meeste hotels bieden het benodigd materiaal te huur en kan je zo ook zelf een rustig strandje gaan opzoeken. Dat geeft het bezoek aan Koh Rong een wat avontuurlijk karakter. Wat te doen in Koh Rong met regen mag de pret nooit drukken omdat het water altijd een aangename temperatuur heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!