Koh Rong Samloem

Bezienswaardigheden Koh Rong Samloem

Niet ver van Koh Rong, ligt Koh Rong Samloem. Het is een zustereiland van de eerste en is het ook gelijk te merken aan de prachtige stranden, het helder water en natuurlijk het tropisch bos dat het grootste deel van het eiland bedekt. Er komen ook wat nederzettingen voor en leeft de lokale bevolking voornamelijk van de visvangst.

Het eiland beschikt niet over wegen, maar wel gewoon paden waarlangs men zich kan verplaatsen. De meeste toeristen huren gewoon een boot om zich te laten rondvaren en een rustige plek op te zoeken. Daar is er geen gebrek aan en moet je niet vergeten om jouw duikbril mee te nemen.

Mooiste Koh Rong Samloem bezienswaardigheden

Het zal bij het kijken naar een kaart gelijk opvallen dat Koh Rong niet ver ligt van bovengenoemd eiland en valt het daarom temeer op, dat Koh Rong Samloem wat rustiger aandoet. Er komen wat minder toeristen langs en is dat een mooie kans om wat plekken voor jezelf te hebben. Het eiland wordt ook veel bezocht door toeristen die op Koh Rong verblijven en met een gehuurde boot of met een toer komen kijken wat Koh Rong Samloem te bieden heeft.

De Koh Rong Samloem bezienswaardigheden zullen je voeren naar Saracen Baai, de Lazy Beach of Sunset Beach. De Lazy en Sunset beach staan er bekend om dat de kans er groot is dat je er alleen wat tijd zal kunnen doorbrengen en het je een ware Robinson Crusoe gevoel zal geven. Dat is zeker iets wat jij je geen twee keer mag laten vragen.

Wat te doen in Koh Rong Samloem

De meeste resorts liggen in de Saracen Baai en zit je dus gewoon op een steenworp afstand van het strand. Het uitzicht vanuit de hotelkamers is al voldoende om je geheel tot rust te brengen en even weg te dromen. Daarna zal je natuurlijk naar het strand togen om er te liggen zonnen of een duik in het water te nemen. Bij de M’Pai baai is het mogelijk om meer kennis te maken met de lokale cultuur en wordt je er ook bewust van gemaakt wat de noodzaak is om de prachtige natuur te beschermen.

Er bestaat de mogelijkheid om de twee kleine vissersdorpen op het eiland te bezoeken. Het zal niet verbazen dat het grootste deel van de bevolking leeft van de visvangst. Er kan hier ook worden onderhandeld over het huren van een boot om je wat verder van het eiland te brengen en ook het nabijliggend Koh Rong. Wat is er te doen in Koh Rong Samloem mag nooit een probleem zijn omdat erop gericht is om de toeristen geheel op zijn of haar gemak te laten voelen.

Activiteiten Koh Rong Samloem

Ondanks er twee dorpen op het eiland aanwezig zijn, is er nog veel van de natuur bewaard gebleven. Dat is allemaal ook te bewonderen, niet alleen in de vorm van de schone stranden, maar ook de flora en fauna in het tropisch bos dat het eiland voor het grootste deel nog bedekt. Er is een Jungle trail walk te vinden en kunnen er veel bijzondere vogelsoorten te zien zijn.

Ook de vele kleine koraalriffen rond het eiland lenen zich goed voor bewonderen van het mariem leven. Vergeet dus niet jouw snorkelbril mee te nemen. Ook wat te doen in Koh Rong Samloem in de regen mag geen probleem vormen. Op het eiland zijn er ook wat leuke cafe’s te vinden en bieden die een een aparte sfeer aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!