Battambang

Bezienswaardigheden Battambang

Op vakantie gaan naar Cambodja is iets wat gelijk wordt geassocieerd met een rijke historie zoals de tempels van Angkor of de adembenemende stranden met helder water. Het is daarom een waar verschil wanneer het om Battambang gaat. Na Phnom Penh is dit de tweede grootste stad en straalt het een rust uit en doet alles nog landelijk aan met wegen die nog langs de landbouwvelden gaan en de afwezigheid van het gehaast verkeer dat Phnom Penh zo in haar greep houdt.

Wie op zoek is naar vertier in de vorm van drukke nachtclubs en  karaokebars zal Battambang liever niet aan moeten doen. Wat er wel genoeg te vinden is, zijn trendy cafes die vaak ook nog beheerd worden de vrij grote lokale expatgemeenschap. De bezienswaardigheden Battambang mogen dan wel wat afwijken van wat men doorgaans gewoon is, maar is dat juist wat de plek haar eigen charme geeft.

Mooiste Battambang bezienswaardigheden

Lange ritten langs de landbouwvelden op wegen die vaker niet verhard zijn, de vriendelijke bevolking en de sfeer die rust uitstraalt, dat zijn allemaal waar Battambang bekend om staat. Er is ook een vrij grote expat community aanwezig en vertaald dat zich in de tal van faciliteiten die de stad te bieden heeft.  Een leuke bar of apart ogende cafe? Je zal er verbaasd over staan en voelt het gewoon zalig aan wanneer je na de dag doorgebracht te hebben met het verkennen van de omgeving, heerlijk achterover kan leunen onder het genot van een drank en bijbehorend hapje.

Over hapjes gesproken: op culinair gebied staat Battambang bekend om haar unieke combinatie van Westerse en lokale cuisine. Op gastronomisch gebied zal je dus niets tekort komen. Wat is er te doen in Battambang in de avonduren? Je wil namelijk toch het uiterst halen uit jouw tijd in Battambang en zijn wat clubs die er bezocht kunnen worden.

Wat te doen in Battambang

Niet de stad, maar de wijde omgeving eerst zelf gaan verkennen is wat in trek is bij veel toeristen. Wie van lange fietsritten houdt, zal zijn hart kunnen ophalen op de vele landweggetjes waar de vriendelijke bevolking je graag toezwaait en zelfs een gesprek wil aanknopen. Op zo een fietstoch kan er ook een bezoek worden gebracht aan de kleine bedrijfjes waar er rijstwijn wordt gemaakt of waar kleding nog op traditionele wijze wordt vervaardigd.

Iets minder leuk om aan te denken, maar wel deel uitmakend van het verleden, is Phnom Sampeu berg. Deze torent boven de omgeving uit en werd tijdens het regima van de Rode Khmer gebruikt om duizenden mensen te doden. Gevangenen werden namelijk van de steile hellingen naar onderen gegooid. Wat is er te doen in Battambang op het gebied van creativiteit zal je ook zelf mogen beleven door een kookcursus te volgen. Daar worden de fijne kneepjes uit de Khmerkeuken jou bijgebracht.

Activiteiten Battambang

Rond Battambang is er geen gebrek aan waterwegen en wordt er de mogelijkheid geboden om een kajak te huren en daarmee de Stung Sangke Rivier te bewonderen. Vanuit het water krijg je een andere blik op het landschap en kan de trip zodanig worden georganiseerd, dat je aan het eind in Battambang zelf aankomt. Iets wat ook veel toeristen proberen, is het nemen van een trip met de Bamboo train.

Dit stuk spoor wordt door de lokale bevolking gebruikt voor vervoer van het producten en biedt het een aparte ervaring om op zo een kleine wagon door de rijstvelden te gaan en over de vele bruggetjes. Wat te doen in Battambang in regen zal zich voornamelijk afspelen in de restaurants met hun knusse sfeer en overheerlijke recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!