Kampot

Bezienswaardigheden Kampot

Gelegen in het zuiden van Cambodja, ligt het provinciestadje Kampot. Wie er hoge verwachtingen van heeft en een vergelijkend beeld met Phnom Penh voor zich heeft, zal teleurgesteld worden door de eenvoud die het stadje uitstraalt. Die eenvoud is het juist die  Kampot zo aantrekkelijk maakt voor toeristen die de drukte willen ontvluchten en hun rust opzoeken willen in een ongedwongen sfeer.

De stad zelf doet op plekken zelfs wat verwaarloosd aan met gebouwen die nog stammen uit de tijd van de Franse koloniale periode. Alles heeft echter een aparte charme en valt er in en rond Kampot nog altijd genoeg te doen. Bezienswaardigheden Kampot beperken zich echter niet alleen tot de architectuur en is er op ander vlak ook veel te beleven.

Mooiste Kampot bezienswaardigheden

Er zijn een aantal gebouwen aanwezig die stammen uit de periode van de Franse overheersing en geeft dat een apart tintje aan deze Aziatische stad.  Het is voor een toerist iets dat ook apart aanvoelt, zo een stukje Frankrijk in hartje Azie. De rustgevende sfeer van de stad wordt verder versterkt door de afwezigheid van grote groepen toeristen. De lokale bevolking straalt ook de rust van de stad uit en is het buiten de stad waar de meeste toeristen er hun tijd doorbrengen.

Kampot bezienswaardigheden zijn wat beperkt en is het stadje ideaal om te dienen als uitvalsbasis om het gebied eromheen te bezoeken. Eigen vervoer is daarbij aanbevolen en kom je met een gehuurde scooter al op de meeste plekken. Het kan soms echter beter uitvallen om een taxi te nemen en kunnen de chauffeurs gelijk ook meer over de plekken vertellen.

Wat te doen in Kampot

De stad verkennen is al binnen een dag gebeurd en zal er daarna gepland moeten worden om te kijken wat er buiten de stad te doen valt. Het zal wel gelijk opvallen, dat tijdens het verkennen van de stad, er veel expats te zien zijn. Die kiezen voor Kampot als hun werkplek omdat de stad relatief geodkoop is en een rustige sfeer uitademt. Wat is te doen in Kampot en omstreken?

De peperplantage, La Plantation, moet zeker worden aangedaan en krijg je daar uit de eerste hand te zien wat er allemaal bij komt kijken om peper van de velden uit te halen en gereed te maken voor verkoop. Heel apart is de grottempel Phnom Chhngnok Cave Temple en krijg je daar een goed idee van de wijze waarop de bevolking door de tijden heen hun cultuur heeft weten te behouden.

Activiteiten Kampot

Het Bokor Nationaal Park bevindt zich op een afstandje rijden van Kampot en is de prachtige flora en fauna er te bewonderen. Dit is wel een verschil met het overige landschap waar landbouwvelden er de boventoon voeren. Eenmaal op stap met de scooter, moet je zeker de klim naar de top van Bokor Hill proberen. Het uitzicht is er prachtig en is er ook een kerkje te vinden.

Wie liever een duik in het water wil nemen, kan na wat flink doorrijden met de scooter, het badplaatsje Kep bezoeken. Vergeet daar ook niet om de vele visgerechten te proberen. Het komt beter uit om de nacht daar door te brengen en zo gelijk daar te genieten van het nachtleven. Wat is er te doen in Kampot in de regen moet gezocht worden in de gezelligheid van de kleine cafe’s en restaurants.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!