Miri

Ben je van plan te reizen? Je kunt Miri als bestemmingsplaats kiezen. Miri heeft genoeg bezigheid, je zult je zeker vermaken hier. Je kunt verschillende activiteiten meemaken en er is ook genoeg entertainment. In Miri kun je veel shoppen in de verschillende winkelcentra. Ben je moe dan kun je naar de restaurants. Ook het night life van Miri is heel leuk in de verschillende bars. Miri is zeer bekend vanwege het aardolie industrie in Maleisië. Het is de geboorteplaats hiervan. Maar voor de toeristen is dit misschien niet zo belangrijk. Hele mooie Miri bezienswaardigheden. Vergeet je foto toestel niet mee te nemen, want je gaat hele leuke momenten opvangen.

 

Mooiste Miri bezienswaardigheden

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Miri is het Gunung Mulu National Park. Wil je nog een avontuur beleven dan kun je naar de Niah Caves. In de parken kun je genieten van het water landschap zoals het grootste natuurlijke meer. De stranden in Miri geeft jou een ontspannen gevoel. Je voelt je helemaal op je gemak en geniet van het zonnig weer. Je kunt lekker zwemmen en ook genieten van heerlijk drank en zeevruchten. Er is genoeg te zien in Miri en elke dag kun je naar een park, omdat er in totaal 14 parken zijn. Een aantrekkelijk plaats voor de toeristen is het themapark Taman Awam Miri.

 

 

Wat te doen in Miri?

Wat is er te doen in Miri? In Miri kun je naar het Niah grot, hier kun je de oudheid bewonderen. In het Niah grot heb je de oudste overblijfselen van de vroege mensen die in Oost- Maleisië heeft gewoond. De gids begeleid je naar het plek met de eerste archeologische opgravingen. Je zult het wonderbaarlijkste zien dat is het 40.000 jaar oude menselijk schedel en houtkisten uit het stenen tijdperk. Dit is best wel spannend, omdat je eigenlijk op een begraafplaats staat. Ook de houten frames in Trader’s Cave, is bijzonder, omdat het de schuilplaats is geweest van de mensen. Dus als je van historie houdt zul je je zeker vermaken in de grotten van Miri.

 

Activiteiten Miri

In Miri kun je meedoen met verschillende activiteiten. Miri heeft een tropisch regenwoud dat betekent dat er genoeg bos is voor een boswandeling. Tijdens deze boswandeling kom je achter de namen van bepaalde unieke soorten bomen. Het koude wind door de bomen zorgt ervoor dat je niet moe wordt. Tijdens de boswandeling kun je ook meteen een tocht maken naar het waterval. Wil je niet zwemmen op strand? Voor jou is er mogelijk tochten te maken met de boot. Je gaat langs de Melinau rivier waar je verschillende inheemse stammen kunt zien. Miri zit vol met activiteiten. Ook voor de mensen die van extreme avontuur houden is er mogelijkheid tot bergklimmen. Je mag net zolang beklimmen totdat je de top bereikt. Soms duurt het zelfs 4 dagen. Tijdens klimmen maak je ook van de gevaarlijke klimmingen mee, sommige die horizontaal zijn en weer andere die verticaal zijn. Je hoeft niet te vrezen dat er wat kan gebeuren onderweg of tijdens al deze activiteiten, omdat er begeleiding aanwezig is. En het zijn mensen met ervaring. Zij weten precies welke pad ze moeten bewandeling en op welk tijd.

 

Wat te doen in Miri met regen? Miri is zo mooi en er is zoveel om te doen dat je zelfs de mogelijkheid hebt om in de regen mee te doen met bepaalde activiteiten. Een onvergetelijk moment kun je alleen in Miri meemaken. Wil je shoppen, genieten van het weer of wilde avonturen meemaken? Dit alles is mogelijk in Miri. De mensen zijn vriendelijk en begeleiden je graag. Er is ook leuke souvenirs aanwezig die je kunt kopen als herinnering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!