Si Phan Don

Bezienswaardigheden Si Phan Don

Si Phan Don is geen plaats of stad, maar een groep eilanden in de Mekong rivier. De naam betekent letterlijk 4.000 eilanden en ligt in het zuiden van Laos. De eilanden zijn gevormd doordat de Mekong rivier zich gesplitst heeft in vele kleine stroompjes. Het uitzicht draagt op zich al bij aan de Si Phan Don bezienswaardigheden. Van de vele eilanden zijn Don Det, Don Khong en Don Khon de bekendste.

Hierbij is Don Khong het grootste eiland en Don Det het meest geliefd onder de backpakers. Don Khong is van alle eilanden ook het best ontwikkeld met geasfalteerde wegen. Je kunt er ook goede hotels vinden die zich richten op toeristen in de middenklasse. Los van de luxe kun je toch ook genieten van de ongerepte natuur in Don Khong. Verder kun je hier ook proeven van de lao-lao rijst whiskey, waarvan door velen beweerd wordt dat je hier de beste aantreft.

Mooiste Si Phan Don bezienswaardigheden

Een van de leukste bezienswaardigheden Si Phan Don heeft om te bezoeken, is de tempel Wat Jom Thong. Deze staat op het eiland Don Khong en is ook de oudste tempel van dit eiland. Niet heel bijzonder maar zeker ook leuk, is de brug die Don Khong verbindt met eiland Don Det. Je bent op Don Det terecht voor de echte relaxte eilandsfeer. Het is ook een ontmoetingsplek voor backpackers.

Je kunt samen met hun erop uittrekken naar de watervallen. Of samen een feestje bouwen. Los van een tempelbezoek op Don Khong, kun je hier ook de indrukwekkende Khone Phapheng Falls bezoeken. Bewonder de grote hoeveelheden water die omlaag vallen. Er zijn nog meer prachtige watervallen die je kunt bezoeken, zoals de Li Phi/Tat Somphamit Falls en de Khon Pa Soi Falls.

Wat te doen in Si Phan Don

Na de watervallen bezocht te hebben, is het tijd voor iets anders. Wat is er te doen in Si Phan Don? Je kunt de eilandengroep verder verkennen in een kajak die je kunt huren. Je kunt ook een fiets huren en de eilanden Don Det en Don Khon verkennen, die met elkaar verbonden zijn door een brug. De kleine dorpen zijn redelijk goed omsloten en de plaatselijke bevolking is vriendelijk.

Tussen de maanden december en mei kun je ook de zeldzame Irrawaddy dolfijn bezichtigen in de Mekong rivier. Je kunt een boot huren bij de verschillende touroperators, die je ernaartoe varen. Vraag wel aan de bootsman de motor af te zetten bij aankomst in het leefgebied van de dolfijnen. Zo blijft het rustig en kun je de dolfijnen beter zien. En als laatst kun je genieten van een mooie zonsondergang met een oranje gekleurde hemel.

De kalmte en vrede van het gebied maken dat je niet gauw wilt vertrekken. Deze kunnen je nog lang in hun greep vasthouden.

Activiteiten

Belangrijk om te weten is dat je voldoende cash bij je hebt, want het is vrij traditioneel en primitief in Si Phan Don. Er is nauwelijks elektriciteit dus geen geldautomaten op de eilanden. Verder is er ook heel weinig verkeer. De lokale bevolking houdt zich meer bezig met landbouw, waarbij diverse groenten, suikerriet en rijst verbouwd worden.

En als het weer niet meevalt, wat te doen in Si Phan Don met regen? Het is aan te raden te verblijven in Don Det, waar er veel guesthouses beschikbaar zijn aan de noordzijde van het eiland. Het is gedurende het laagseizoen zelfs niet nodig te reserveren, want er is zeker wel een kamer vrij voor jouw overnachting. Don Det is zelf ook een van de leukste als niet het leukste eiland van de archipel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!