Nong Khiaw

Bezienswaardigheden Nong Khiaw

Een dorp van Laos dat nog niet zoveel aandacht geniet van toeristen, is beslist Nong Khiaw. Dit dorp is een plek voor toeristen die meer gesteld zijn op rust dan op actie. Het dorp ligt aan de Nam Ou rivier en is tegelijkertijd een van de Nong Khiaw bezienswaardigheden. Bovendien is het zo dat het dorp door de Nam Ou rivier is verdeeld in tweeën. Beide gedeelten van het dorp zijn met elkaar verenigd door een brug.

Zoals eerder aangegeven is het een van de rustigste plaatsen in Laos. Het leuke van het dorp is dat de meeste bungalows langs het water liggen. Kom volledig tot rust, terwijl je geniet van de voorbijvarende bootjes met vracht. Bootjes met schoolkinderen en zelfs bootje met volop eten aan boord. Als je honger krijgt van het uitrusten, is er een guesthouse waar je terecht kunt voor verschillende taarten.

Heerlijk bij de lekkere koffie die ze daar ook serveren.

Mooiste Nong Khiaw bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden Nong Khiaw te bieden heeft? Er zijn nauwelijks bezienswaardigheden, maar het dorp is ook meer voor als je wilt genieten van de rust. Wil je toch iets bleven, dan zijn er dagtripjes die je kunt maken. Er is ook een viewpoint van waaruit je een prachtig uitzicht hebt. Je kunt natuurlijk ook genieten van een heel mooie zonsondergang. Zorg er wel voor 3 uren van tevoren naar de viewpoint te gaan.

Neem voldoende water mee en een zaklamp voor de terugweg. Je kunt ook een wandeling maken in het gebied en de Pathok grotten bezoeken. Een stevige wandeling van ongeveer 3 kilometer. Je kunt daarna ook een wandelingetje maken langs de uitgestrekte rijstvelden. Mooi om te zien nog voor de rijsthalmen geoogst worden. Je kunt te voet een wandelingetje maken of op de fiets, die te huur is.

Wat te doen in Nong Khiaw

Wat is er te doen in Nong Khiaw? Behalve wandelen en klimmen naar de viewpoint? Doordat het dorp aan beide kanten van de rivier ligt, kun je gemakkelijk bewegen tussen beide kanten via een brug. Zo kun je nog meer van het gebied verkennen en verschillende dorpjes aandoen. Hoewel er nog weinig toeristen komen, zijn de dorpelingen vriendelijk. Terwijl zij verder bezig zijn met kuddes geiten en waterbuffels.

Nong Kiaw bezit ook een openbaar zwembad, dat wel afgelegen ligt van het dorp. De wandeling ernaartoe is zeker gezellig te noemen. Je kunt het bereiken door vanuit het centrum de brug over te steken. Daarna moet je de weg rechtdoor blijven volgen en dan kom je vanzelf terecht bij een gloednieuw zwembad. Een ware lust met de bergen, natuur en flora en fauna.

Te moe om terug te lopen of fietsen na het zwemmen? Neem je tent mee want je kunt gerust kamperen.

Activiteiten

Wat je ook nog kunt doen, is een trip regelen naar de honderd watervallen in de omgeving van Nong Khiaw. Je kunt de tour in het dorp organiseren, die je ernaartoe begeleidt. Echter, wat te doen in Nong Khiaw met regen? De weergoden zijn ons niet altijd goed gezind. In dat geval kun je een accommodatie vinden in een van de eenvoudige, toch gezellige guesthouses. Het is vooral gezellig in de bungalows langs de rivier.

En als je nog trek hebt zijn er wel goede restaurants te vinden. Pas wel op voor de restaurants met een review voor matige kwaliteit. Een van de goede is de Coco Home bar & restaurant. De gelegenheden zijn niet tot de kleine uurtjes open, maar er zijn wel bars waar je een pilsje of cocktail kunt halen. Je hebt kortom al het nodige voor rust, in dit traditioneel dorp in Laos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!