Muang Ngoi

Bezienswaardigheden Muang Ngoi

Muang Ngoi is een klein dorp gelegen langs de Nam Ou rivier, in het noordoostelijk gedeelte van Laos. Je kunt Muang Ngoi alleen met de boot bereiken vanuit Nong Khiaw. De reis met de boot duurt ongeveer twee tot drie uren. En is vol met kippen, kratten bier en rugzakken van. Gedurende de reis word je getrakteerd op de natuurschone groene oevers van de Nam Ou rivier. Terwijl je onderweg bent naar de Muang Ngoi bezienswaardigheden.

Om je een idee te geven van de grootte van het Muang Ngoi dorp, je treft er slechts een stoffige straat aan. In deze straat vindt alle activiteit van het dorp plaats. Aan de achterzijde van de straat staat de school van het dorp. Om de school heen liggen de huizen van de plaatselijke bevolking. Ook is er een klein klooster waar je soms een monnik ziet. Vermeldenswaard is dat het dorp al een paar jaar 1X24 uur elektriciteit heeft en Wifi.

Mooiste Muang Ngoi bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden Muang Ngoi met jou wil delen, zijn niet in het dorp zelf, maar in de omgeving van het dorp. De afstanden zijn niet groot. Je kunt zo gemakkelijk lopen naar een ander dorp dat ligt tussen schitterende karstgebergten. Echter, Muang Ngoi heeft dichtbij het klooster een berg die je kunt beklimmen om op een viewpoint terecht te komen. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de hele vallei, die je niet moet missen.

Muang Ngoi heeft ook andere bezienswaardigheden zoals de vele grotten die het dorp omringen. Terwijl je ook met de kano en een gids over de rivier het landschap kunt bewonderen.

Wat te doen in Muang Ngoi

Muang Ngoi is zoals eerder aangegeven een klein dorp, waarbij je lopend overal naar toe kunt. Denk maar aan restaurants, verblijfplaatsen en andere gelegenheden. En verder, wat is er te doen in Muang Ngoi? Als je ver buiten het dorp op verkenning wil, kun je ook een fiets huren. Je kunt ook te water het gebied verkennen in een kano.

Los van het viewpoint op de berg die dichtbij het klooster ligt, zijn er nog andere uitkijkpunten die je kunt bezoeken. De natuurliefhebbers halen hun hart op, want je kunt heerlijke wandeltochten maken. En zo plezier beleven aan de mooie natuur van Laos. Voor je begint aan je tocht, lopend, op de fiets of per kano, kun je lekker ontbijten. Het buffet restaurant zorgt iedere dag voor een goed verzorgd ontbijtbuffet.

Activiteiten

De koffie en thee worden ook iedere dag vers geserveerd, dus geen zorgen. Daarna kun je er ook voor kiezen om verder per boot te reizen vanuit Muang Ngoi. Hou er wel rekening mee dat de boot pas vertrekt, nadat deze vol is. Dit duurt enkele dagen, terwijl er wel iedere ochtend een boot terugvaart naar Nong Khiaw. Als je liever een terugreis wilt maken. Het regent natuurlijk ook. En dan, wat te doen in Muang Ngoi met regen?

Verblijfplaatsen zijn beperkt beschikbaar in Muang Ngoi, wat logisch is voor zo een klein dorp. Er zijn ook eenvoudig ingerichte, maar toch leuke bungalows langs het water van de Nam Ou rivier. Je hebt zo een heel mooi uitzicht over deze rivier. Enkele van de accommodaties kun je online boeken. Muang Ngoi is uiteindelijk een kleine plaats waar je terecht bent voor je rust. Het is trouwens ook niet drukbezocht.

Je kunt dit dorp alleen met de boot bereiken vanuit het dorp Nong Khiaw dat ook aan de Nam Ou rivier ligt. Veel van het traditionele van Laos is op deze plekken bewaard gebleven. Waarbij je ook van de schone natuur kunt genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!