Pakse

Bezienswaardigheden Pakse

Pakse is de hoofdplaats van de provincie Champasak in het zuiden van Laos. Qua inwonersaantal is Pakse de tweede grootste stad van Laos. Uniek aan Pakse is dat het ligt aan twee rivieren namelijk de Se Don rivier en de Mekong rivier. Daarom zul je ook zien dat Pakse omringd is door bergen en vruchtbare uitgestrekte gebieden. Veel Pakse bezienswaardigheden zijn er niet en wordt deze stad als uitvalsbasis beschouwd.

Er zijn wel enkele tempels in de stad die je een bezoekje kunt brengen. Door de omgeving van Pakse, dient deze stad als centraal vertrekpunt. Zo kun je op ongeveer dertig kilometer afstand van Pakse een geweldig natuurgebied bereiken, het Bolaven Plateau. Je kunt ook een speciale tempel bezoeken, die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze tempel ligt op 50 km afstand van Pakse.

Verder kom je ook plantages tegen, onderweg naar de verschillende bezienswaardigheden die in de omgeving van Pakse liggen. Toen Laos en kolonie was van Frankrijk, hadden de Fransen rubber-, koffie-, thee-, en bananenplantages. Nu verbouwen de Laotianen zelf koffie en thee op deze plantages. De Fransen ontdekten dat het Bolaven Plateau gebied bijzonder vruchtbaar is.

Mooiste Pakse bezienswaardigheden

Het Bolaven Plateau is het hoogtepunt van de bezienswaardigheden Pakse rondom zijn omgeving biedt. Het gebied wordt gekenmerkt door grote hoogteverschillen en de samenkomst van verschillende rivieren bij elkaar. Zoals onder andere de Mekong Rivier en de Xe Kong Rivier. De grote hoogteverschillen en samenkomst van de rivieren, hebben geleid tot de vorming van tal van geweldige watervallen.

Zo kun je de Tad Fane watervallen bezoeken die liggen op weg van Pakse naar Pak Song. Deze zijn ook de bekendste en daarom is er ook entree aan verbonden. De watervallen worden druk bezocht door toeristen. Als het te druk is, kun je ook naar het dorpje Tad Lo waar je meerdere watervallen kunt ontdekken. Zoals de Tad Lo, Tad Hang en Tad Suong watervallen.

Vermijd je liever de drukte, dan kun je de Tad E-Tu, de Tad Champy of de de Tad Yuang watervallen bezoeken. Deze zijn minder populair dus wordt het er minder druk. Echter, deze zijn ook schitterende watervallen die je rustig in je eentje kunt bewonderen.

Wat te doen in Pakse

Naast het organiseren van tripjes naar de omliggende bezienswaardigheden, wat is er te doen in Pakse? Je kunt een bezoekje brengen aan de mooiste tempel van Pakse namelijk de Wat Luang. De lokale markt is zeker ook een bezoekje waard voor allerlei verse producten.

 

Activiteiten

Je kunt de verschillende indrukwekkende plaatsen vanuit Pakse bereiken, op verschillende manieren. Zo kun je het Bolaven Plateau met georganiseerde tours bereiken met de keus, per tuktuk of per scooter. Deze tours kunnen verschillen van eendaagse tot meerdaagse waarbij je ook kennismaakt met de lokale bevolking. En hun doen van alle dag. De scooter is meer voor de enkeling of al je met zijn tweeën bent. De tuk tuk is daarentegen voordeliger voor de grote groepen.

Naast het Bolaven Plateau kun je op 50 km afstand van Pakse de mooie Wat Phou tempel bereiken, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Tenslotte kun je ook een kijkje nemen op de koffie- en theeplantages van de Laotianen onderweg naar de watervallen. Allemaal leuk. Maar wat te doen in Pakse met regen? Als het regent, moet je natuurlijk een onderkomen hebben. Gelukkig zijn de gelegenheden in Pakse zelf niet ver van elkaar.

Het grootste deel van de accommodaties en restaurants vind je zowel langs de Xe Don rivier als de Mekong rivier. Veel bezienswaardigheden heeft Pakse zelf niet, maar deze stad staat wel centraal om mooie plekken te kunnen bezoeken. Van hieruit kun je verschillende bezienswaardigheden een bezoekje brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!