Huay Xai

Bezienswaardigheden Huay Xai

Huay Xai is een stadje in Laos, gelegen aan de Mekong rivier. Het vormt ook een belangrijke grensplaats met Chiang Kong, Thailand. En dit draagt met name bij aan de populariteit van dit stadje van Laos, vooral onder de backpackers. Het is vrij simpel om de grens vanuit Chiang Kong in Thailand over te steken naar Huay Xai in Laos. Het mag dan een kleine stad van Laos zijn, maar het wordt druk bezocht door trekkers.

Verder is deze stad niet zo speciaal. Als je het wilt hebben over de Huay Xai bezienswaardigheden, dan kun je denken aan enkele van de tempels. Verder is het langs de Mekong rivier best wel mooi.

Mooiste Huay Xai bezienswaardigheden

Een van de bezienswaardigheden Huay Xai bezit, de moeite waard voor een bezoekje, is de Wat Chomkao Manilat. Het is trouwens de mooiste tempel van de stad gelegen op een heuvel. Hierbij word je getrakteerd op een prachtig uitzicht van de omgeving, vooral bij zonsondergang. De Mekong rivier draagt bij hieraan. En om het mooier voor jezelf als toerist te maken, moet je zeker daarna iets eten of drinken bij een restaurant of een bar langs de rivier.

Wat te doen in Huay Xai

Na het mooiste van Huay Xai, zul je je wel afvragen. Wat is er te doen in Huay Xai? Deze kleine stad heeft weinig indrukwekkende bezienswaardigheden, maar compenseert het goed met de Gibbon Experience. Je wordt gebracht naar een prachtige jungle waar je enkele dagen verblijft in een boomhut op 40 m hoogte. De manier waarop je naar de bestemming gaat, is bijzonder spannend en adembenemend.

Je slingert namelijk van boom naar boom via gespannen lijnen. Zo kun je de jungle ook verkennen en voor veel backpackers is deze activiteit het leukst van hun trip in Laos. Hou er wel rekening mee dat de Gibbon Experience aardig wat kost, tussen € 200 en € 300 voor 3 dagen. De faciliteiten moeten natuurlijk onderhouden worden, daarom zulke hoge tarieven.

Activiteiten

Naast de opwindende Gibbon Experience kun je kiezen voor een rustigere activiteit. Namelijk een bootreis met de slowboat naar Luang Prabang. Het is en reisje van 2 dagen op de boot, waarbij je wel twee keer aan land gaat om te overnachten. De boot stopt bij Pak Beng of Pak Tha. Deze zijn twee kleine plaatsjes gelegen langs de rivier. Het leuke van deze bootreis is dat je natuur van Laos rustig kunt bewonderen. Veel zul je niet leren over Laos zelf, omdat je alleen toeristen ontmoet op de boot.

Huay Xai is een klein stadje, zoals eerder aangegeven. Je kunt de stad zelf ook verkennen, door te wandelen in Main Street. Je kunt ook een tuk tuk nemen of een fiets te huren. Wat te doen in Huay Xai met regen? Ondanks dat het een kleine stad is, zul je geen moeite hebben met het vinden van een hotels en guest houses. Belangrijk hierbij is de tijd waarop je de oversteek maakt van Chiang Kong in Thailand naar Huay Xai, Laos.

Want de grens sluit vroeg, dus kun je in dit geval liever een goedkopere kamer huren in Chiang Kong. En de volgende ochtend pas de oversteek maken naar Huay Xai. De tarieven van verblijven in Chaing Kong liggen lager dan die van Huay Xai.

Tenslotte is het een kleine stad met niet veel bezienswaardigheden. Echter, er zijn wel een aantal activiteiten waaraan je mee kunt doen. Zoal de Gibbon Experience, voor een aantal nachten in de jungle. En, je kunt verder meegaan op reis met de slowboat Luang Prabang. Bovendien kun je zelf de stad verkennen door een tuk tuk te huren of een fiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!