Phitsanulok

Phitsanulok bezienswaardigheden

Phitsanulok is een plaats in Thailand, bijzonder rijk aan cultuur en geschiedenis. Dat zie je terug in de bezienswaardigheden Phitsanulok te bieden heeft, met name zijn tempels. Je ziet het ook in de tradities terug. Phitsanulok is de naam van de provincie en tegelijkertijd de naam van de hoofdplaats van deze provincie. Voor deze provincie wordt de hoofdplaats het meest bezocht. Toch zijn er ook andere leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in de provincie zoals de vele nationale parken.

Het is jammer te moeten aangeven dat veel van het historisch deel van Phitsanulok bij een grote brand in 1955 verloren ging. Toch staan er aardig wat religieuze gebouwen nog statig rechtovereind. Het is zeker de moeite waard om deze bouwwerken een bezoekje te brengen.

Mooiste Phitsanulok bezienswaardigheden

Een van de mooiste Phitsanulok bezienswaardigheden, in ieder geval de belangrijkste, hierbij is de boeddhistische tempel Wat Phra Si Rattana Mahathat. Deze tempel werd in 1357 in opdracht van de koning van Sukhothai gebouwd. De tempel staat in een mooi park langs de oevers van de rivier Nan. Verder beschikt de tempel over een indrukwekkend complex. In het hoofdgebouw van de tempel tref je het gouden Boeddhabeeld aan genaamd Phra Phuttha Chinnarat. Velen beschouwen dit beeld als een van de mooiste boeddha’s van Thailand.

Verderop van dit tempelcomplex, kun je gemakkelijk te voet de Wat Ratchaburana bereiken. Ook hier bestaat het complex uit een hoofdtempel met daaromheen een aantal kleinere heiligdommen. Deze zijn prachtig ingericht met beelden van dieren en gouden boeddha’s. Wat ook zeker de moeite waard is om te zien, is de hor rakhang, de klokkentoren. Hiermee worden de monniken namelijk opgeroepen tot het gebed.

Wat te doen in Phitsanulok?

Wat is er te doen in Phitsanulok? Je kunt verder nader kennismaken met de lokale cultuur. Door een bezoekje te brengen aan het Sergeant Major Thawee Folk Museum en ook de Art & Culture Gallery in Naresuan University. Bij de eerste tref je vijf typisch Thaise bouwwerken aan. Hier kun je geweven manden, handgemaakte potten en traditionele handwerken bewonderen.

Je kunt ook leren over de geschiedenis van oude gebruiksvoorwerpen en de Thaise keuken. Verder tref je in het museum enkele doordachte vallen aan van vroeger voor het vangen van wilde dieren. Het museum is vernoemd naar een Thai met een speciaal verhaal. Op zijn tiende begon hij allerlei voorwerpen te verzamelen, door deze te kopen bij dorpsbewoners en handelaren.

Het museum ontstond toen hij in zijn huis geen ruimte meer over had. Thawee is nu gepensioneerd en wenst het museum en de inhoud te bewaren voor volgende generaties. In de Art & Culture Gallery in Naresuan University tref je meer moderne, maar toch traditionele werken aan van de Thaise cultuur.

Activiteiten Phitsanulok

Een leuke activiteit om mee te maken, is de prestigieuze bootrace van Phitsanulok. Ieder jaar vindt dit evenement plaats in september of oktober. Echter, door het jaar heen kun je de deelnemers ineens zien oefenen in zo een slanke, lange drakenboten over de rivier Nan. Het zijn smalle, vooral heel lange boten gemaakt van uitgeholde boomstammen. Er zitten circa dertig personen in. Hierbij beginnen de races direct naast de Wat Phra Si Rattana Mahathat tempel in de rivier Nan.

Je kunt ook genieten van de natuur en het uitzicht in het nationaal park Thung Salaeng Luang. Het berglandschap bevat ook aardig wat rivieren en beekjes, waardoor je kunt genieten van al die kleine valletjes. Wat te doen in Phitsanulok met regen? Phitsanulok heeft een aantal leuke hostels, maar niet zoveel. Daarom is aan te raden dat je op tijd reserveert. In de stad kun je ook meerdere leuke guest houses vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!