Nederland samengevat in 30 prachtige foto’s

Doorgaans schrijven we vooral over prachtige verre reizen, reisroutes en reisinspiratie. Maar zo nu en dan kiezen we er ook voor om er eens op uit te gaan in onze eigen mooie kikkerlandje. In dit blog heb ik een aantal mooie foto’s verzameld van Nederland. Een groot deel van de foto’s komen uit mijn eigen handen. Ik heb de fotocollectie verder aangevuld met diverse rechtenvrije foto’s die ik kon vinden op het internet en ook enkele foto’s welke zijn ingestuurd via ons contactformulier. Zie het als een toertje door Nederland in willekeurige volgorde – met bij elke plek een kort verhaaltje.

11 verhaaltjes en 30 foto’s van Nederland

1. Giethoorn en haar toerisme

We beginnen met het prachtige Giethoorn, een klein dorpje zonder straten welke jaarlijks duizenden (voornamelijk Aziatische) toeristen ontvangt. Het is een uniek stukje Nederland met prachtige huizen, kanaaltjes en tuinen.

Giethoorn - Nederland
Giethoorn - Nederland

2. De postbode en zijn fiets

Een fiets van een postbode is in Nederland niet te missen – het past echt in het straatbeeld van ons land. Waar ze in het buitenland met auto’s en busjes de post bezorgen gaat het in Nederland voor 90% toch nog ouderwets op de fiets. Door weer en wind, het hele jaar door.

De postbode in Nederland

3. Massaal naar het strand

Ons klimaat zorgt vaak voor een harde en frisse wind, met name aan de kust. De dagen dat je lekker rustig op het strand kunt liggen met een goede temperatuur zijn dan ook op één hand te tellen. Maar als het dan zover is…? Dan trekken we er massaal op uit. Met files vanaf Zandvoort tot en met Utrecht, iedereen wil die dagen naar de zee. We mogen dan ook gerust zeggen dat we gek zijn op onze stranden – al ben je er vaak sneller met de fiets.

4. Nijmegen – De oudste stad van Nederland

Nijmegen is de oudste stad van Nederland maar dat is er jammer genoeg niet echt aan terug te zien. De stad is namelijk finaal plat gebombardeerd in de 2e wereldoorlog. Toch hebben enkele iconische gebouwen en bouwwerken het overleefd. Waar Nijmegen echt hoge ogen heeft gegooid op het wereldwijde toneel, is het managen van water. De enorme bouwwerken van de Oversteek en de spiegelwaal (waarin de complete rivier de Waal min of meer is verlegd) worden bewonderd door alle uithoeken van de wereld.

Takenhofplein Nijmegen - Nederland
Takenhofplein Nijmegen
De oversteek Nijmegen - Nederland
De Oversteek Nijmegen
Waalbrug Nijmegen - Nederland
De Waalbrug Nijmegen

5. Bloemen en Tulpen wereldwijd

Nederland is de grootste bloemen exporteur ter wereld. Onze wereldberoemde tulpenvelden stelen jaarlijks de show op veel instagram tijdlijnen. We exporteren daarnaast meer dan een miljard bloembollen per jaar – Nederlandse bloemen zijn over de hele wereld zeer gewild.

Tulpen & windmolens
Tulpen in Nederland
Tulpen in bloei

6. Rotterdam – Van havenstad tot metropool

Van arbeid- en havenstad tot een echte moderne metropool. Rotterdam heeft in de Nederlandse geschiedenis altijd in de schaduw van Amsterdam gestaan (niet boos worden, beste voetbalfans!). Rotterdam heeft zich de laatste 2 decennia echter weten te positioneren als een moderne stad. Er kwam veel hoogbouw bij, oude wijken werden gesloopt en er kwamen moderne appartementen voor terug. Rotterdam wint snel grond en ontvangt jaarlijks steeds meer toeristen. Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het moderne kunst en cultuur hart van ons land. Ook de gigantische haven komt economisch gezien steeds dichter bij het paradepaardje Schiphol. Rotterdam, een stad met veel gezichten welke absoluut het bezoeken waard is.

7. Windmolens – ons handelsmerk

En dan bedoel ik die ouderwetse windmolens. Bij het inpolderen van diverse gebieden in Zeeland en later ook Flevoland, speelden windmolens een belangrijke rol. De molens werden vaak gebruikt om het water uit de polders, terug de zee in te pompen. Er staan nog een kleine tweeduizend windmolens in Nederland, en de meeste werken overigens nog steeds.

8. Mooie parken in Nederland

In Nederland leven we over het algemeen dicht op elkaar, met name in de randstad. Toch zijn we er ook goed in om veel groen en mooie parken aan te leggen in onze steden. Met name Den Haag, Alkmaar en Nijmegen scoren ontzettend goed als je kijkt naar het aantal vierkante meters groen versus bebouwing. Hieronder twee bekende parken uit Nijmegen. De eerste (het Kronenburgerpark) heeft zelfs haar eigen hit, gezongen door Frank Boeijen.

9. Het Binnenhof – Den Haag

Ons regeringshart ligt in Den Haag. De plek waar de minister president gewoon nog op zijn Hollands, met de fiets naar zijn werk gaat. Omgeven door prachtige kanalen, wateren en tuinen, is het een uniek stukje Nederland voor zowel toeristen als inwoners.

10. Natuur en boeren in Nederland

Je hoeft in Nederland nooit ver te fietsen om koeien buiten in het gras te zien grazen. Vooral niet in het oosten, zuiden en noorden van het land. Het is kenmerkend voor ons kleine landje – de herkenbare zwart-witte melkkoe die je elders ter wereld eigenlijk amper ziet. De vele grasvelden, boerenlandschappen, zwanen en ganzen. We kunnen er echt van genieten in de lente en zomermaanden, het liefst op de fiets, met een korte pauze op een bankje met uitzicht. In de herfst zijn we vaak in het bos te vinden, waar we genieten van de mistige geuren en kleuren van de natuur.

Lekker fietsen in Nederland
Fietspauze
Mist in het bos - Nederland
Een mistig bospad
Paarden in de wei - Nederland
Paarden in de wei
Mistige zonsopkomst

11. Amsterdam – ons paradepaardje

Amsterdam, onze hoofdstad. De stad waar AirBNB de huizenprijzen met 100 procent heeft laten stijgen in slechts 5 jaar. De stad waar de eigen inwoners de huizen meer kunnen betalen. De stad waar je een mengelmoes van culturen op straat ziet, waar duizenden toeristen zich vergapen op onze prostitutie-industrie en het gedoogbeleid van softdrugs. Amsterdam is voor veel mensen in het buitenland een walhalla, een plek waar je mag doen wat je wil. Een plek om vrij te zijn. Voor velen in Amsterdam nog steeds de mooiste stad van ons land, het economisch centrum en het paradepaardje. De vraag is alleen: voor hoelang nog.

Amsterdam - Nederland

Meer Nederland?

Dit was het weer voor deze blog. Wil je meer lezen, horen en zien over de mooiste plekjes in Nederland? Neem dan eens een kijkje op onze Nederland pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!