Mai Chau

Mai Chau is een prachtig vakantiebestemming. Het ligt in een idyllische vallei. In Mai Chau vind je geen drukte, want het is omgeven door heuvels. Je zult je zeker vermaken in Mai Chau, omdat er nog steeds van de traditionele paalwoningen te vinden zijn. Jij als bezoeker mag je nacht ook doorbrengen hierin. De ochtend in Mai Chau is heel rustgevend. Je wordt wakker met irrigatiestromen en vogellied.

Mooiste Mai Chau bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden zijn de Mai Chau bezienswaardigheden. Hier kun je genieten van het uitzicht op de Thung Khe-pas. De pas ligt op een hoogte van ongeveer 1000 meter boven zeeniveau en snijd met een perfecte curve door de berg kliffen. 

In Mai Chau kun je ook de grotten verkennen. Het ondergrondse wereld heeft prachtige blokken stalactieten. Vanuit beide ingangen kun je de uitgestrekte rijstvelden en dorpen bewonderen. Je besteedt er tenminste een halve dag aan. Er is nog een grot, de Mo Luong grot, deze kun je bereiken via een trap van 1200 treden, een echte uitdaging.

Tijdens de Mai Chau tour kun je ook naar Mai Hich bewandelen. Hier kunt u genieten van de natuur en de cultuur en levensstijl van de dorpelingen bewonderen. Je kunt hier ook fietsen door de uitgestrekte rijstvelden of verborgen wegen. Vergeet het bamboevlot niet te bezoeken door een kristalheldere beek.

Wat te doen in Mai Chau?

In Mai Chau is er heel wat te beleven. Wat is er te doen in Mai Chau? Je kunt fiets- of trektochten maken naar het platteland. Tijdens het fietsen ga je langs de groene rijstvelden, bergen en stromende beekjes. Vergeet niet om te stoppen voor foto’s. Als laatste stop kun je eindigen in het etnische dorp om te genieten van hun gastvrijheid, hun levensstijl en het eten.

Heb je genoeg drukte meegemaakt kun je dan wat rustig aandoen in Pom Coong Village. Hier heb je minder toeristen en kun je genieten van de natuur, houten paalwoningen, traditionele uitvoeringen en Can wijn.

Het marktbezoek mag zeker niet ontbreken. Het is net een klein wekelijks festival, want het vind elke zondag plaats. De Pa Co Market ligt tussen Mai Chau en Moc Chau. Het is het ontmoetingspunt voor twee etnische groepen. Op deze markt nemen mensen hun zelfgemaakte en zelfgekweekte producten mee om te verkopen. 

Activiteiten Mai Chau

In Mai Chau zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Maar wat te doen in Mai Chau met regen? Wil je graag in de schoenen zijn van een Thaise? Je kunt kiezen voor een homestay als gastgezin in Lac Village. Dit is helemaal geen dure activiteit. Je gaat samen met een Thaise gezin wonen om meer te weten over hun levensstijl. Je verblijft dan in hun traditionele paalwoningen en mag genieten van hun traditionele zang en dans. Je zult precies hetzelfde doen als hun. Het slapen gebeurt dus met deken, futon, klamboe en ventilator. 

De dagtocht activiteiten zijn ook leuke activiteiten. Je kunt gaan naar het natuurreservaat Pu Luong. Er zijn prachtige bergketens, rijstterrassen, schilderachtige rivieren en watervallen te bewonderen. Ook hier ga je langs dorpen heen. Eenmaal je hele dag hier gaat blijven kun jij je vermaken met fietsen, wandelen, raften, kajakken en culturele activiteiten.

Mai Chau is een prachtig toeristenplaats. Het is een vallei omringd door groene heuvels. Vanwege zoveel groen verandert het weer niet veel. Maar tijdens elke periode gebeurt er iets leuk. In de zomer heb je een koele atmosfeer. Wat misschien vervelend is dat er overstromingen zijn. In de herfst heb je gouden rijstvelden en festivals. In de winter vind je de perzik en pruimenbloemen. Tijdens de winter vinden de nieuwjaarsfeesten plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!