Kun je bitcoin uitcashen bij een Bitcoin ATM?

Een bitcoin atm is eigenlijk net zoals de traditionele atm machines die we gewend zijn. Met een bitcoin automaat kun je bitcoins kopen en verkopen. Maar waar vind je een bitcoin machine precies? Hieronder wat meer uitleg hierover. 

Het is een virtuele munt 

Maar waar vind je een bitcoin machine precies. In Nederland zijn er een aantal van deze automaten te vinden. Voor het gemak is er ook een handleiding om deze apparaten te kunnen gebruiken. Bij een bitcoin atm kun je geen bitcoin uitcashen. Je zult misschien denken dat het net zoals bij de geldautomaten geld uit de machines gepind worden er ook bij de bitcoin automaten dit het geval is. Zoals we al weten is een bitcoin een virtuele munt. Het kan niet fysiek worden vastgehouden en dus ook niet gepind worden. 

Wat kun je er wel mee? 

Een bitcoin automaat is gemaakt voor het kopen en verkopen van virtuele munten zoals bitcoin of een ander cryptocurrency. Bij sommige bitcoin atm machines bestaat de mogelijkheid om geld te wisselen met een pinpas of met contant geld. Een bitcoin automaat heeft eigenlijk dezelfde functie als bitvavo. Met bitvavo zou je met ideal betalen. Je zit hierbij achter je pc of laptop vanuit jouw eigen locatie. Bij een bitcoin automaat ben je afhankelijk van de locatie waar de automaat zich bevindt. Je moet dus naar de locatie toe. 

Hoe te gebruiken 

Om een bitcoin automaat te kunnen gebruiken moet je een mobiele telefoon bezitten. Op deze telefoon moet je ook een wallet hebben, zodat de automaat een draadloos verbinding kan maken met de wallet. Nadat dit voltooid is kan de transactie van start gaan. Hierbij worden er ook transactiekosten in rekening gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!