Wat is het staken van cryptomunten en waar doe je dit?

Cryptocurrency neemt steeds toe aan populariteit. In vrijwel heel de wereld is het bekend wat cryptocurrency is en wat je er allemaal mee kunt. Op diverse manieren kun je aan cryptocurrency komen. Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid ook dat je cryptocurrency staked. Weet u niet wat staking crypto inhoudt en hoe je moet staken? Dan bent u hier aan het juiste adres. 

Crypto staken 

Wat is staken crypto? Is de vraag die je aan jezelf stelt. In de crypto wereld is staken niets anders dan het vasthouden van cryptocurrency, waarbij je een beloning ontvangt. De beloning is eigenlijk een rentepercentage. Soms kan staken voordelig zijn voor de gebruikers, maar ook nadelig. Cryptocurrency die je staked kan niet meer gebruikt worden om te handelen of uit te geven. Niet elke cryptocurrency kan gestaked worden. Meestal komt men in verwarring met het staken van crypto en minen. Bij minen heb je speciale apparaturen nodig. Deze apparaturen kunnen vaak genoeg ook erg prijzig zijn. Bij crypto staking heb je geen duur apparatuur nodig. Het doel voor het vasthouden van crypto is om het netwerk te versterken en te ondersteunen. Daarnaast wordt de schaalbaarheid ook vergroot.  

Waar crypto staken? 

Door munten vast te houden creëer je een passief inkomen. Enkele exchanges waar je crypto kunt staken zijn Bitvavo, Binance, BlockFi, Crypto.com en Coinbase. Om te staken moet je je wel houden aan de staking voorwaarden. Het is erg belangrijk dat de blockchain gebruik maakt van de proof-of-stake protocol. In het algemeen moet de wallet 24/7 online beschikbaar staan in geval het niet gaat om cold staken of een exchange. Daarnaast moet de wallet dienen als ondersteuning. Meestal moeten de munten ook een x aantal dagen al vastgehouden worden, zodat je een beloning ontvangt. Het aantal munten die gestaked kunnen worden is minimaal.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!