6 BESTE NFT wallets (2023)

Hier zijn de beste NFT wallets die momenteel populair zijn in de cryptocurrency scene, gerangschikt op basis van hun bruikbaarheid, toegankelijkheid en functies. De opkomst van niet-fungibele tokens in 2021 heeft mensen er nieuwsgieriger naar gemaakt. Hoewel NFT’s al bekend waren in 2020 begon het concept de krantenkoppen te halen toen een digitale kunstenaar zijn NFT verkocht voor $69 miljoen.

Gebeurtenissen zoals deze zorgden ervoor dat de verkoop van NFT’s in de eerste helft van 2021 $2,5 miljard dollar bereikte, een aantal dat in de eerste helft van 2020 slechts $ 13,7 miljoen bedroeg. Het is duidelijk dat veel mensen al miljonair zijn geworden door NFT’s te verhandelen. En als u mee wilt doen om waardevolle NFTs te kopen en verkopen is de eerste stap om dat te doen met het aanschaffen van een NFT-wallet.

Eenvoudig gezegd, een NFT wallet is een cryptocurrency wallet die je helpt om je cryptocurrency en NFT’s op één plek op te slaan. Het is essentieel voor wallets om blockchain protocollen te ondersteunen. Om je te helpen de juiste te kiezen hebben we enkele interessante opties voor je onderzocht.

Direct een wallet openen voor NFT’s? Hiervoor kun je het beste starten bij Bitvavo.

Bij Bitvavo kun je gemakkelijk crypto kopen omdat je hier met iDEAL geld kunt storten. Vervolgens kun je de crypto’s die je hebt gekocht overzetten naar je NFT wallet en beginnen met handelen in NFT’s.

Top NFT wallets

Hieronder zullen we de volgende 6 NFT wallets uitgebreid bespreken met voor- en nadelen

 1. Coinbase wallet
 2. Alpha Wallet
 3. MetaMask wallet
 4. Trust Wallet
 5. Enjin wallet
 6. Math Wallet

Hoe hebben we de beste NFT wallets gerangschikt?

Het kiezen van de juiste wallet lijkt misschien eenvoudig, maar kan een lastige taak zijn als je het goed bekijkt.

Ga niet voor elke NFT wallet die u op het internet tegenkomt. Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Uw wallet zal uw primaire toegangspoort zijn tot al uw investeringen. De basis waarop u een wallet voor uzelf selecteert is om te zien of het de blockchain ondersteunt waar u op wilt handelen.

Bovendien is een NFT die uw blockchain ondersteunt en u helpt toegang te krijgen tot een marktplaats iets waar u naar moet kijken. Dus, wanneer je de beste NFT wallet voor jezelf gaat selecteren zijn dit de dingen die je in gedachten moet houden.

Veiligheid: de wallet waar je voor gaat moet de veiligheid garanderen voor al je assets en NFT’s die erin opgeslagen zijn.

Gebruiksvriendelijkheid: om uw NFT wallet nuttig te laten zijn moet het iets zijn dat u gemakkelijk kunt gebruiken en compatibel is met u. Alles wat ingewikkeld of moeilijk te gebruiken is zal uw ervaring afschrikken. Kies een wallet die gemakkelijk is om in te loggen en een eenvoudige gebruikerservaring biedt.

Cross-Chain compatibiliteit: na de opkomst van NFT’s ondersteunen de meeste van hen Ethereum, vanwege de populariteit onder ontwikkelaars en de industrie. Dus, in het geval dat u NFTs wilt kopen die zich op verschillende ketens bevinden heeft u een wallet nodig die compatibel is met die ketens en hun eigenschappen.

Gebruik op meerdere apparaten: om het maximale rendement uit de wallet van uw voorkeur te halen zult u moeten kijken naar de aanwezigheid ervan op verschillende NFT platformen. De meeste van de top NFT wallets bieden een multi-platform aanwezigheid voor hun gebruikers om toegang te krijgen tot hun investeringen.

Voordat je een NFT wallet aanmaakt moet je eerst een crypto wallet hebben. In Nederland is Bitvavo hiervoor de beste optie. Binnen enkele minuten maak je al een gratis wallet aan en kun je crypto’s kopen. Vervolgens kun je deze crypto’s gebruiken om te starten met het handelen van NFT’s.

6 Beste NFT Wallets – Complete review

Op dit moment weet u hoe u de juiste wallet selecteert en zullen we dus gaan kijken naar enkele van de beste wallets voor NFT’s. In de afgelopen twee jaar met de snelle opkomst van niet-fungibele tokens is er een lijst van wallets opgedoken met opmerkelijke functies.

Direct beginnen met het kopen van NFT’s? Hiervoor kun je het beste starten bij Bitvavo.

Hoewel de meeste van hen tal van functies hebben die u geschikt zou kunnen vinden zijn er enkele die zich onderscheiden van de rest. We hebben een lijst van zes platforms samengesteld met uitleg over hun functionaliteiten en om u in detail op de hoogte brengen van elk belangrijk aspect.

1. Coinbase NFT Wallet

Coinbase NFT walletDe Coinbase NFT wallet heeft populariteit verzameld onder liefhebbers, ontwikkelaars en beginners als de geprefereerde wallet voor hun transacties.

Wat we hebben bedacht is dat er een aantal factoren zijn die deze wallet de voorkeur geven in deze lijst. De Coinbase wallet geeft u de mogelijkheid om totale controle te houden over uw NFTs, omdat u ze niet op de exchange houdt, maar in uw Coinbase wallet.

Hierdoor kunnen uw tokens relatief veilig zijn. Coinbase kan een favoriete wallet zijn voor beginners vanwege de extreem vereenvoudigde gebruikersinterface.

Afgezien van het gebruiksgemak, maakt het gemak van het overbrengen van de tokens het verschil. In plaats van een openbaar wallet adres worden de tokens overgedragen van de ene gebruikersnaam naar de andere. Hierdoor lijken de transacties menselijker en meer gepersonaliseerd, waardoor de kans op fouten afneemt. Wat de gebruikerservaring nog verbetert is het multi-platform gebruik van de wallet.

Terwijl gebruikers toegang hebben tot de wallet via dApps heeft Coinbase in 2021 een webbrowser extensie uitgebracht.mDe Coinbase wallet biedt ook een cloudback-up met één klik voor uw privé sleutels, zodat u uw privé sleutels in uw persoonlijke cloud kunt opslaan.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Eenvoudig in te stellen
 • Multi-platform toegankelijkheid

Nadelen:

 • Sommige gebruikers kunnen zich zorgen maken over privacy, vanwege het gebruikersnaam model

2. AlphaWallet

Alpha Wallet zou de go-to NFT wallet voor u kunnen zijn in het geval u iemand bent die op zoek is om te investeren in Ethereum-ondersteunde tokens. Het geeft u de mogelijkheid om NFT’s te slaan en te verzamelen en ondersteunt een handvol NFT markten en games zoals ChainZ Arena, OpenSea, CryptoKitties en meer. De UX lijkt vrij minimaal en gebruiksvriendelijk tegelijk te zijn, waardoor het een frisse uitstraling heeft.

De eenvoudige interface maakt het misschien een populaire wallet onder beginners, maar de mobiele beschikbaarheid maakt het voor sommige gebruikers irritant. Echter, wat het goed maaakt is het feit dat de AlphaWallet website een lijst van open-source tools voor een grote set van mensen, met inbegrip van bedrijven, ontwikkelaars en investeerders gelijk biedt.

Om de gebruikerservaring te verbeteren en veiligheid te verstrekken verstrekt AlphaWallet een 12-woord veilige sleutelback-up, beheer en terugwinning. Het gebruikt Veilige Enclave om de transacties veilig te houden.

Toevoegend op de lijst van belangrijke USPs is het feit dat AlphaWallet TokenScript toegelaten tokens op zijn platform vermeldt dat een rijke ervaring aan de gebruikers toestaat.

Voordelen:

 • Interne ondersteuning voor ETH-gebaseerde NFT’s
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • In ontwikkeling. Ruimte voor verbetering in de nabije toekomst
 • Web3 browser voor het verkennen van dApps en DeFi applicaties.

3. Metamask NFT wallet

Metamask NFT walletDe volgende op onze lijst is Metamask. De wallet heeft zijn plaats als een van de top NFT wallets in de afgelopen jaren weten te verstevigen door een aantal factoren. De wallet wordt onderhouden en beheerd door ConsenSys, een organisatie gesteund door de Ethereum-stichting.

Metamask kan gebruikers helpen bij het creëren van een Ethereum wallet en direct verbindend met alle Ethereum ondersteunde platforms.

De eenvoudige interface helpt gebruikers tokens te verzamelen terwijl ze interacteren met andere gedecentraliseerde applicaties. Wat begon als een browserextensie is in staat geweest om zijn aanwezigheid te transformeren door een multi-platform toegang te bieden aan zijn gebruikers via een mobiele applicatie. MetaMask lanceerde zijn mobiele applicatie in het jaar 2020.

De mobiele applicatie maakt het mogelijk om naadloos al uw holdings te synchroniseren. Men kan ook toegang krijgen tot dApp en andere NFT-marktplaatsen via de ingebouwde browser van de app. De meest interessante functie van Metamask is de ingebouwde swap-functie waarmee u valuta’s kunt ruilen om een NFT te kopen.

Bovendien krijgt de gebruiker ook een optie om te beperken hoeveel ze betalen in gas vergoedingen tijdens het handelen. Hoewel de applicatie voornamelijk op Ethereum is gebaseerd zijn er opties om alternatieve platforms te gebruiken.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in te stellen
 • Gesynchroniseerde transacties over web en mobiel
 • Ingebouwde uitbreiding voor toegang tot dApp
 • Ingebouwde swap-functie

Nadelen:

 • Voornamelijk compatibel met op Ethereum gebaseerde tokens
 • Gebruikers hebben geklaagd over lange laadperiodes, soms
 • Valse Metamask apps zijn een bron van zorg voor veel gebruikers

4. TrustWallet

TrustWalletTrust Wallet, een populaire mobile-only van Binance, is een van de NFT wallets die kan opscheppen over zijn userbase. Met meer dan 5 miljoen gebruikers is het zeker een van de meest populaire NFT wallets die er zijn.

Hoewel de wallet een geweldige optie kan zijn voor het opslaan en beheren van uw tokens kunt u geen transacties doen via Trust Wallet. Dit maakt het misschien niet de beste optie voor iemand die op zoek is om te ruilen of hun activa over te dragen.

Gebruikers kunnen een lijst van gedecentraliseerde apps voor kunstmarktplaatsen ontdekken om met één klik toegang te krijgen tot sites zoals Axie Infinity, OpenSea en anderen.

Maar men krijgt ook native integratie voor ketens zoals Ethereum Classic en Binance Smart Chain. Bovendien kunnen gebruikers dankzij de ingebouwde uitwisseling gemakkelijk valuta’s ruilen om hun gewenste kunstwerken via de wallet zelf te kopen.

Net als de andere beste crypto-wallet voor NFT’s die hierboven zijn genoemd biedt deze wallet ook een dApp-browser, waardoor NFT-applicaties met een paar klikken toegankelijker worden.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Ingebouwde integratie voor Binance smart chains
 • Ingebouwde functie voor het uitwisselen van cryptocurrency
 • Compatibiliteit met talrijke blockchain-netwerken

Nadelen:

 • Alleen mobiele toepassing
 • Kan voor sommige gebruikers een beetje Binance-achtig aanvoelen

5. Enjin NFT wallet

Enjin NFT walletAls je van NFT-gebaseerde gaming houdt is Enjin misschien de wallet voor jou. Behalve dat het een wallet is heeft het ook zijn eigen token genaamd $ENJ.

Enjin maakt het mogelijk om in-game NFTs en andere collectibles met gemak te verzamelen. Verder heeft Enjin ook een marktplaats binnen zijn eigen ecosysteem waar je digitale activa kunt verhandelen via Enjin’s eigen token, namelijk ENJ.

Daarbij komt nog de gemakkelijke toegang tot deFi applicaties en een geweldige UI. De UI is een gespreksonderwerp voor velen vanwege de naadloosheid en het gebruiksgemak.

Enjin beschikt ook over een vingerafdruk scanning functie die verbeterde veiligheid biedt aan haar gebruikers. Extra functies zoals lokale valuta, meertalige gebruikersinterface, geen advertenties en trackers voegen echt iets toe aan de lange lijst van functies van Enjin.

Deze functies maken Enjin wallet geschikt voor zowel beginners als experts. Een kostencalculator in de app stelt je in staat om je eigen kosten te berekenen en ook limieten in te stellen. Wat Enjin onderscheidt is de klantenservice die beschikbaar is voor haar gebruikers wat ontbreekt bij de andere wallets.

Voordelen:

 • Goede gebruikersinterface
 • In-app marktplaats
 • Bureaufunctie voor klantenondersteuning

Nadelen:

 • Alleen mobiel
 • Ondersteunt alleen op Ethereum gebaseerde tokens

6. Math Wallet

Math Wallet wordt gesteund door Binance Labs en Alameda Research, wat het zelfs zou kunnen katapulteren tot een van de beste NFT wallets die er zijn heel snel.

Het wordt beschouwd als een van de dichtstbijzijnde alternatieven voor Metamask. Het ondersteunt een lijst van meer dan 65 plus publieke blockchains. Wat Math Wallet een sterke mededinger maakt voor de beste NFT wallet kroon is zijn gemakkelijke toegankelijkheid samen met zijn andere functies. Mobiele applicaties, webbrowser extensies en een web wallet zijn overal toegankelijk.

Afgezien van de verschillende versies heeft het ook opties om te integreren met verschillende hardware wallets. Het heeft ook een optie om meerdere adressen aan te maken wat bijdraagt aan de lijst van functies. De ingebouwde dApp-browser stelt gebruikers in staat om NFT-marktplaatsen te bekijken en biedt ook functies voor cryptocurrency-houders zoals staking, swapping, enz. Math Wallet heeft ook zijn eigen utility token.

Voordelen:

 • Eigen ondersteuning voor meerdere blockchains
 • Eenvoudige toegang tot dApp stores
 • Inclusief een swap-functie voor het omwisselen van cryptocurrencies
 • Verbeterde beveiliging

Nadelen:

 • In de ontwikkelingsfase, kan soms instabiel zijn
 • Onoverzichtelijke interface
 • Nog steeds functies aan het toevoegen

Makers en verzamelaars: Wat moet u zoeken in de beste NFT wallet?

Als het aankomt op het kiezen van opties onder NFT wallets komt het allemaal neer op hoe u uw NFT-wallet gaat gebruiken. Bent u een maker of een verzamelaar? Het kiezen van een NFT wallet voor een van de twee demografieën is een element van verschillende factoren.

Makers: als u een NFT maker bent die zijn kunst naar buiten moet brengen zult u in constante verbinding moeten staan met marktplaatsen zoals OpenSea, Dmarket, Sorare, Binance NFT enz. Daarom kan het voordelig zijn voor makers om te kiezen voor een NFT wallet die gemakkelijk toegang biedt tot deze marktplaatsen. Daarnaast raden we je aan te kiezen voor een platform dat transacties voor je verzamelaars vergemakkelijkt.

Als maker maak je kunstwerken en upload je ze naar marktplaatsen. Dit vereist het gebruik van een desktop. Daarom is het des te logischer om te kiezen voor een wallet die browser-extensies ondersteunt.

Onze aanbevelingen: Meta Mask, Math Wallet

Verzamelaars: Als je een verzamelaar bent die nieuw is in het spel moet de eerste zorg voor jou zijn om te gaan voor een wallet die gemakkelijk te gebruiken is en compatibel is met je apparaat.

Ga voor een platform dat veilig is, een goede gebruikerservaring biedt en je in staat stelt gemakkelijk transacties te verrichten.

Onze aanbevelingen: Enjin, CoinBase, Alpha Wallet zullen onze primaire keuzes voor verzamelaars zijn.

Ongeacht of u een maker of een verzamelaar bent, u zult toegang tot cryptocurrencies nodig hebben om kunstwerken op marktplaatsen te verhandelen. Hiervoor kunt u kijken op eToro om de crypto te kopen die uw marktplaats gebruikt en accepteert. We raden u aan dit te gebruiken om uw crypto in te zetten vanwege de geloofwaardigheid en veiligheid. eToro is FCA, ASIC en FSCS gecertificeerd.

Zo is het een van de beste keuzes om crypto in te zetten om uw kunstwerk te krijgen.

Een NFT maken of kopen?

Het NFT-ecosysteem heeft de wereld systematisch gedemocratiseerd voor zowel makers als verzamelaars. Met een relatief bullish jaar in 2020 zou de token economie net zo goed kunnen stijgen in de komende jaren. Dus, als je iemand bent die op zoek is om NFT’s te kopen is dit misschien net het moment om meer te leren over de tokeneconomie en erin te stappen.

Download een van de NFT wallet apps die u het beste vindt volgens uw eisen, stel uw account in, voeg de gewenste valuta toe aan uw wallet en begin met handelen. De primaire ervaring van het kopen en verkopen van NFT’s op uw eigen zal u helpen de essentie van de markt op een veel betere manier te krijgen.

Aan de andere kant, als u een kunstenaar bent of een schepper van welke vorm dan ook, kan het leren NFT maken en verkopen van een NFT van pas komen voor u en uw creaties.

Conclusie

NFT wallets kunnen in de nabije toekomst een geweldige uitvinding blijken te zijn. Volgens gegevens, bereikte het aantal actieve wallets 179.000 in oktober 2021, met een 940% stijging op jaarbasis. Dit blijkt in het voordeel te zijn van een eerder bullish NFT-markt.

Omdat het een nieuwe uitvinding is kunnen deze NFT wallets verbazingwekkend functionele applicaties blijken te zijn die transacties in een handomdraai uitvoeren. Het voordeel van NFT’s is dat ze nog steeds nieuw zijn en in ontwikkeling. Daarom wordt de mogelijkheid om het NFT-ecosysteem te verkennen des te interessanter en inzichtelijker. Dat maakt ze interessant en democratiserend tegelijk.

In de nabije toekomst zullen meer en meer mensen het token-ecosysteem betreden. Dit zal de vraag naar NFT’s zeker doen toenemen. Hoewel, met extra beloningen komt een voorbehoud. Omdat het een nieuw NFT platform en systeem is, zijn NFT’s nog vrij jong om in de mainstream te komen of om gereguleerd te worden. Daarom moet u, voordat u uw fondsen investeert in tokens, ervoor zorgen dat u dit nieuwe en opkomende domein zo goed mogelijk bekijkt.

Als u gaat investeren in NFT’s via een NFT-wallet zorg er dan voor dat u de belangrijke factoren in gedachten houdt en strategisch investeert. De meeste wallets zijn veilig om transacties te verrichten en uw werk op te slaan. Zoals we hierboven zagen is er geen duidelijke winnaar in de strijd om de beste NFT wallets, met elk zijn eigen voor- en nadelen.

Degenen die het beste uitpakken voor u zijn dus degenen die u moet kiezen. Zo simpel is het. Wij raden gereguleerde cryptocurrency-uitwisseling eToro aan als een veilige manier om Ethereum te kopen om NFT’s mee te kopen – ze bieden ook de eToro Money wallet die 120+ crypto’s ondersteunt en een niet-sluitbare privésleutel heeft.

Meer over dit onderwerp

Lees hier ons artikel over ‘welke NFT kopen‘.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!