Koh Yao Noi

Bezienswaardigheden Koh Yao Noi

Tussen al het moois wat Thailand allemaal te bieden heeft, zijn er altijd nog plekken te vinden waar het nog relatief rustig is als gekeken wordt naar de stroom van toeristen. Dat kan zeker gezegd worden van Koh Yao Noi. Dit eiland bevindt zich tussen Phuket, Krabi en Phi Phi, allemaal plekken die eenmaal bekend staan als grote toeristische trekpleisters. Toch zijn er niet veel toeristen die Koh Yao Noi aandoen en komt het misschien door de wat beperkte faciliteiten die het eiland te bieden heeft. De bevolking is verder wat traditioneler en zijn ze er niet zo op gebrand om meer geld in het laadje te halen met een grote stroom van toeristen. Koh Yao Noi bezienswaardigheden zijn gericht op het bieden van ware rust en ontspanning.

Mooiste Koh Yao Noi bezienswaardigheden

Wie dus op zoek is naar de ware rust en niet steeds weer gestoord wenst te worden op het strand, kan op Koh Yao Noi zijn of haar hart ophalen. Aan prachtige stranden geen gebrek: Het witte strand en blauw water is er in overvloed aanwezig. Meer landinwaarts is er nog veel bewaard gebleven van de prachtige natuur en lvert dat ook nog vele prachtige uitzichten op de zee om het eiland.  Verplaatsen op het eiland gebeurt grotendeels met de scooter en kan je er zelf eentje huren. Voorzichtigheid is er wel gewenst op de bochtige bergweggetjes. Naast de stranden van Koh Yao Noi zelf, kan er een bootje gehuurd worden om te gaan naar eilandjes die in de omgeving liggen. Zo is er Koh Nok eiland en kan die zelfs met een gehuurde kajak worden bereikt. Het is een klein eiland met een prachtig strand. Het eiland zelf is onbewoond en wordt ook gebruikt als tussenstop voor de longtailboten met toeristen die in het gebied voor tours komen. Een prachtig strand is ook te vinden in Phang Nga Bay en wordt die eveneens aangedaan door de tourboten.

Wat te doen in Koh Yao Noi

Het eiland zelf is vrij groot en biedt het verschillende landschappen. Zo is er de oostzijde waar de meeste stranden te vinden zijn en het leven wat rustiger aanvoelt. Het centraal gedeelte van het eiland is heuvelachtig en vindt je er nog veel van het tropisch bos. Dat gebied leent zich ook goed voor een stevige wandeling door het bos. Het westelijk gedeelte is meer agrarisch gericht en zijn er veel rijstvelden te vinden. De bevolking blijft overal echter even vriendelijk. Even de weg vragen of een kort gesprek aanknopen voelt anders aan en draagt bij aan het uniek gevoel dat Koh Yao Noi te bieden heeft. Let er wel op, dat het eiland nog vrij traditioneel is en er bijvoorbeeld geen alcohol te koop is. Wat is er te doen in Koh Yao Noi hoeft dus geen zorgpunt te zijn bij het plannen van de trip naar het eiland.

Activiteiten Koh Yao Noi

Deze aparte plek is vooral gericht op op het ontsnappen aan het hectisch dagelijks leven. Verwacht dus geen bars of nachtclubs op Koh Yao Noi. Er zijn wat restaurants te vinden en bieden die uitstekende maaltijden. De rust van de bijna verlaten stranden is wat het meest aantrekt en kan je er dagen doorbrengen, liggen te zonnen of verzonken in een spannend boek. Verkennen van het eiland met een scooter is ook een optie die alle moeite waard is. De eilanden in de omgeving verkennen zoals Koh Nok maakt alles compleet. Wat is er te doen Koh Yao Noi met regen hoeft ook niet voor hoofdbrekens te zorgen omdat zelfs dan de stranden nog een aantrekkingskracht blijven uitoefenen waar er weinig weerstand aan te bieden is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!