Koh Adang

Bezienswaardigheden Koh Adang

Er zijn nog altijd van die plekken te vinden waar men nog niet gelijk overrompeld worden door drukke straten en tal van toeristen die hun weg zoeken naar het strand. Op maar korte afstand van het bekend toeristische trekpleister Koh Lipe bevindt zich Koh Adang. Dit eiland heeft ook de mooie stranden en de prachtige natuur te bieden van Koh Lipe, maar dan wel met een relaxte sfeer. Het zijn de stranden die de voornaamste bezienswaardigheden Koh Adang vormen en is er nog het ongerepte bos met de unieke flora en fauna. Het eiland maakt deel uit van het National Marine Park Tarutao. Bezoeken van een Koh Adang bezienswaardigheid zal dus zeker een kwestie van een ruime keuze zijn.

Mooiste Koh Adang bezienswaardigheden

Het is voornamelijk de rust die er gelijk in het oog en oor springt wanneer je er voet aan wal zet. Een groot verschil met nabijgelegen eilanden die over uitgebreide ressorts beschikken en waar de stranden vol zitten met toeristen tijdens het hoog seizoen. Er bevinden zich op Koh Adang geen wegen en zijn er alleen looppaden aanwezig waarlangs jij je prima kan verplaatsen. Het geeft een bezoek aan het eiland een avontuurlijk karakter, vooral wanneer je Chado Cliff wil bezoeken. Na een stevige klim wordt je verrast door een prachtig uitzicht op het nabijgelegen Koh Lipe. Daar zijn de ressorts zichtbaar en heb je ook een mooi overzicht op de stranden van Koh Adang zelf. Het is trouwens ook mogelijk om Koh Lipe te gebruiken als uitvalsbasis om Koh Adang te verkennen door gewoon zelf een boot te huren.

 

Wat te doen in Koh Adang

Het eerste wat je wellicht zal doen na aankomst op Koh Adang, is om de guesthouse te bezoeken. Daar kan er een hapje worden gegeten en kan er gelijk gekeken worden naar de route die er gevolgt dient te worden om naar het uitkijkpunt te klimmen. Er is ook een waterval aanwezig op het eiland. Het is de klim ernaar die het meest te bieden heeft in de vorm van de flora en fauna. Ook hier sta je er steeds verbaast over hoeveel rust het eiland uitstraalt. Het toppunt voor die beleving wordt natuurlijk gevormt door het bezoek aan het strand. Of stranden omdat het eiland er immers door wordt omringd. De kans is groot dat je er alleen zal zijn en kan er een boot gehuurd worden om zo een rondje om het eiland heen te varen. Wat is er te doen in Koh Adang behoeft dus weinig betoog voor zij die op zoek zijn naar een plek waar het niet overal wemmelt van de toeristen.

Activiteiten Koh Adang

Het eiland leent zich er goed voor om de drukte te omzeilen en tot rust te komen. Het verblijf op Koh Adang is mogelijk door er te kamperen en beschikt het eiland over een camping waar alle benodigde spullen kunnen worden gehuurd. Dat is een groot verschil met luxe ressorts op de omringende eilanden, maar geeft verblijf op het eiland meteen een avontuurlijk tintje waar de anderen moeilijk aan kunnen tippen, zelfs wanneer het komt op wat te doen in Koh Adang met regen. De activiteiten concentreren zich op het hiken op het eiland, bewonderen van de natuur en natuurlijk de prachtige stranden. Duiken en snorkelen behoren ook tot de activiteiten die favoriet zijn bij bezoekers van Koh Adang. Wat is er te doen in Koh Adang in de regen mag ook geen probleem vormen omdat er dan weer een andere zijde van de natuur dan te bewonderen valt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!