Koh Ngai

Bezienswaardigheden Koh Ngai

Behorend tot de Trang Archipel, is Koh Ngai niet gelijk de grootste van de groep, maar daarom juist een ideale uitweg voor zij die op zoek zijn naar wat rust. Het eiland is zo klein dat er geen wegen nodig zijn om het te voet te verkennen en biedt het uitstekende mogelijkheden om in alle rust zelf op pad te gaan. Dat voert je gelijk weg van de ‘drukke’ ressorts en kunnen de stranden in alle rust worden verkent.

Zo lukt het jou eenvoudig om een rustig plekje te vinden waar je ongestoord kan liggen te zonnen. Na zo een ontspannen dag te hebben gehad, kan je weer genieten van de luxe van het ressort. Koh Ngai bezienswaardigheden zijn wat minder in vergelijking met de wat grotere eilanden, maar staat daar een gegarandeerde rust tegenover.

Mooiste Koh Ngai bezienswaardigheden

Het valt meteen bij het naderen van het eiland op hoe helder het water is en nodigen de witte stranden ook meteen uit. Verblijf op het eiland kan op de daar aanwezig ressorts en bieden die natuurlijk al het nodig comfort. Op het terras een koele drank pakken na het eiland wat te hebben verkend voelt goed aan. Er wordt de mogelijkheid geboden om met een boot de omliggende eilanden zoals het nabijgelegen Koh Adang te bezoeken.

Aan stranden is er dus geen gebrek en kan er rond het eiland naar hartelust wordt gedoken of gewoon gesnorkeld. Op Koh Ngai bevinden er zich ook duikscholen waar het mogelijk is om de juiste begeleiding te krijgen. De koraalriffen leveren een prachtig beeld op van de natuur onder het water en kan je al duikend dat alles bewonderen.

Wat te doen in Koh Ngai

Het is belangrijk om dat te plannen en kan ervoor worden gekozen om het eiland te voet te verkennen langs de vele bospaden. Omdat er geen dorpen op het eiland zijn, is de natuur er onverstoord. Het eiland maakt trouwens deel uit van het National Marine Park Tarutao. Vanwege de beperkte afmetingen is het eiland snel doorkruist, maar levert dat wel het voordeel uit dat je vrij snel een strand tegenkomt. Een koele duik nemen na zo een boswandeling vormt zeker een hoogtepunt van het verblijf op Koh Ngai.

Een boot huren om een bezoek te brengen aan bezienswaardigheden op de omliggende eilanden hoort er allemaal ook bij. Wie liever in de buurt van het eiland blijft, kan een kajak huren en daarmee zelf een rondje maken om het eiland heen. Wat is er te doen in Koh Ngai is een vraag die niet moeilijk te beantwoorden is en zal je met de juiste planning over een vol schema beschikken.

Activiteiten Koh Ngai

Kajakken natuurlijk, maar ook snorkelen en duiken. Het laatste kan op een aantal plekken rond het eiland waar niet alleen de diepte ideaal voor is, maar waar er ook wat bijzondere vissoorten te bewonderen zijn. Voor de minder ervaren personen zijn er duikscholen aanwezig en is het mogelijk om een aanzet te doen voor het halen van jouw duikcertificaat.  Snorkelen kan langs alle stranden.

Vergeet ook niet om een rondvaart te nemen om het eiland en ook de overige eilanden in de omgeving een bezoek te brengen. Overnachten in een camping op het nabij gelegen Koh Adang is een manier om er de natuur op een andere manier mee te maken. Wat is er te doen in Koh Ngai met regen vormt geen probleem omdat de ressorst over prima faciliteiten beschikken om er ook de hele dag door te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!