Koh Tao

Koh Tao bezienswaardigheden

Koh Tao is een eiland in Thailand dat deel uitmaakt van de Chumphon-archipel. Het ligt aan de westkust van de Golf van Thailand met een oppervlakte van ongeveer 21 km2. En maakt verder deel uit van de provincie Surat Thani. Koh Tao is voor zijn economie bijna helemaal aangewezen op toerisme, vooral duiken. Daarom behoort de prachtig onderwaterwereld tot een van de vele bezienswaardigheden Koh Tao te bieden heeft.

Het water biedt duikers duidelijk zicht. De prijzen voor uitrusting en cursussen zijn laag en het aanbod aan zeeleven dat te zien is, is heel uitgebreid. Geen wonder dat het duiken heel populair is in Koh Tao. Hierbij kun je de meeste duikfaciliteiten rondom het grote strand Hat Sai Ri aantreffen. Je kunt hier en in de beter ingerichte geusthouses een duiktour regelen. Is dat alles wat er te bewonderen valt?

Mooiste Koh Tao bezienswaardigheden

De mooiste Koh Tao bezienswaardigheden tref je aan bij de verschillende viewpoints. Los van de natuur gevormd door de hemelse stranden, de stille baaitjes en de frisgroene heuvels. Dit fantastisch schouwspel wordt nog mooier vanaf het Mango Viewpoint. Bovendien staat er hier een gezellig barretje te wachten om je te trakteren op een lekker drankje. Dit viewpoint is helaas niet gemakkelijk te bereiken, vooral per scooter.

Je kunt er naartoe lopen, maar dan ben je een uur kwijt. Vermijd je dit liever, dan kun je een bezoek brengen aan het John Suwan viewpoint. Niet minder moeilijk. Maar als je er eenmaal bent, heb je een uitzicht over mooie baaitjes met witte stranden die het beslist de moeite waard maken. En als je gewoon voor het gemakkelijkste wilt gaan, is het Love Koh Tao viewpoint voor jou. De weg er naartoe is namelijk geasfalteerd.

Wat te doen in Koh Tao?

Wat is er te doen in Koh Tao? Natuurlijk, een uitstapje regelen naar Koh Nang Yuan. Het zijn drie eilanden die met elkaar in verbinding staan door een schitterende zandstrook. De plek is zonder twijfel een van de mooiste van Koh Tao, Thailand en wellicht de wereld. Het is er wel druk, maar je kunt snorkelen en overnachten.

Je kunt verder de vele stranden bezoeken. Deze zijn niet zo groot en mooi als andere in het land. De populairste is Sairee Beach, de rustigste is Sai Nuan Beach, terwijl Aow Leuk Bay veel meer aan uitzichten biedt. Sporters komen zeker ook aan hun trekken. Je kun je Muay Thai-lessen nemen. Is gevechtsport niet jouw ding? Kom dan tot rust met yoga op het strand. Of kies voor paddleboarden bij een prachtige zonsondergang in de buurt van het Sairee Beach.

Activiteiten Koh Tao

Wat te doen in Koh Tao met regen? Heb je het weer een keer niet mee, dan kun je lekker dineren in de restaurants. De prijzen vallen reuze mee, met keuze uit Thais en Italiaans eten. Als je gesteld bent op luxe, kun je je honger ook in stijl stillen. Verder biedt het uitgaansleven niet zoveel actie. Je kunt wel wat te drinken halen op Sairee Beach. En dan genieten van een mooie zonsondergang onder een van de vele strandtenten. Sairee Village biedt toch wel gezelligheid voor wat betreft nachtleven.

Je hebt hier namelijk de mogelijkheid om je avondeten in een van de restaurants te nuttigen. En de avond af te sluiten met een lekker drankje. Moe van een gezellige dag? De prijzen voor een accommodatie zijn doorgaans iets hoger dan ergens anders in Thailand. Toch kun je een goede slaapgelegenheid regelen voor een redelijke prijs. Je kunt een tarief tijdens het laagseizoen verwachten van tussen € 10 en € 15 euro per nacht. Het aanbod is tot besluit ruim.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!