Khao Sok National Park

Khao Sok National Park bezienswaardigheden

Als we het hebben over mooie gebieden in Zuid-Thailand, dan behoort het Khao Sok National Park zeker tot de top van de lijst. Welke bezienswaardigheden Khao Sok National Park te bieden heeft? Dan moet je denken aan ’s werelds oudste regenwoud, overweldigende kalksteenrotsen en een prachtig meer. Terwijl je ook een bezoek kunt brengen aan indrukwekkende grotten. Je treft in het regenwoud unieke planten aan en wildleven aan. Met een beetje geluk, kun je enkele van de dieren gedurende een tour door het park.

Khao Sok is een bijzonder groot gebied met slechts twee ingangen. In het dorpje van Khao Sok National Park vind je eerste ingang. Trouwens, hier vind je ook de meeste slaapgelegenheden en restaurants. De andere ingang van het Khao Sok National Park ligt dichtbij een dam, waar je ook de long tail boten vindt. Met deze boten kun je een tour maken.

Mooiste Khao Sok National Park bezienswaardigheden

Van alle Khao Sok National Park bezienswaardigheden, de tour van het Khao Sok National Park toch de populairste. Vooral de fervente backpacker zul je over deze tour horen praten. Het prachtige landschap is zowel adembenemend als het rustgevend is. Natuurschoon op zijn best. Trouwens niet alleen overdag is het heel mooi om te zien. Wanneer het schemering is en de nacht valt, vormen de sterren aan de hemel een waar schouwspel.

Hou er wel rekening mee dat het een tour is van twee dagen. Het is bijzonder leuk want je overnacht op drijvende hutten op het meer. Het mag dan wel primitief zijn, de ervaring is ongelooflijk. Geniet bij het ontwaken in de ochtend van een voortreffelijk uitzicht over het meer. Ook de rotsen en jungle die het meer omringen dragen bij hieraan. Begint het warm te worden? Loop dan iets verder dan je hut vandaan en neem een frisse en koele duik.

Stel je mooie uitzichten op prijs? Je kunt namelijk een boswandeling maken door het oerwoud van het Khao Sok National Park, naar het viewpoint. Hier heb je ook een geweldig uitzicht over het park.

Wat te doen in Khao Sok National Park?

Wat is er te doen in Khao Sok National Park? Bij de ingangen van het park, kun je via de verschillende accommodaties en kleine reisbureaus tours door het park regelen. Je kunt kiezen voor een tour om het wildleven te bewonderen. Je hebt hierbij de kans om onder meer wilde olifanten, tapirs en verschillende apen te zien. Daarnaast kun je ook tours regelen om een bezoekje te brengen aan de grotten van het park.

Dacht je dit het was? Nee hoor, want je kunt namelijk ook een night safari doen. ’s Avonds ga je mee op tour met een gids om nachtdieren te spotten. Verder heb je ook keus uit een kanotocht voor het maken van mooie foto’s van het landschap.

Activiteiten Khao Sok National Park

Er zijn veel activiteiten waaraan je kunt meedoen in het park. Het is een heel uitgestrekt gebied dus zal 1 avondje overnachten niet voldoende zijn om alles te zien. Een tour door het park is zeker aan te bevelen om meer te leren en te weten te komen over het park. Wat te doen in Khao Sok National Park met regen? Een andere gezellige activiteit om aan mee te doen is de kookcursus van Rungfah Farm Stay, zeker bij slecht weer.

Heel anders dan de tours op het meer en door het oerwoud. Het is namelijk een superleuke kookcursus georganiseerd door een vriendelijke, lokale familie in het Khao Sok National Park. Wellicht de gezelligste van heel Thailand. Zo leer je ook verschillende, lekkere Thaise gerechten bereiden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!