Hué

Bezienswaardigheden Hué 

Verscholen in het midden van Vietnam, ligt Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad. Dat was zeker zo een 150 jaar het geval en heeft de stad er veel bezienswaardigheden aan overgehouden. Zo is er het complex aan paleizen die tijdens de keizerlijke periode niet voor het publiek toegankelijk was. Dat is nu anders en vormt het complex ook een trekpleister voor toeristen. Hué bezienswaardigheden omvatten ook de graftombes van de gewezen keizers en bevinden de tombes zich wat zuidelijker van de stad. De stad zelf ademt ook een bepaalde sfeer uit en is er op culinair gebied ook veel te beleven. Er bevinden zich namelijk tal van restaurants in de stad en bieden ook de keuze uit een Internationaal menu. 

Mooiste Hué bezienswaardigheden 

Voor liefhebbers van historische gebouwen en monumenten, is Hué de stad bij uitstek om er een kijkje te nemen. Er is natuurlijk meer te beleven en is de Song Huong rivier al eeuwen een belangrijke route geweest voor de handel in de hele regio. Een boottocht is de moeite waard en ka er gelijk voor gekozen worden om een kijkje te nemen in de omgeving. Die omgeving kan je ook gerust zelf verkennen door een fiets te huren. De vele landbouwvelden met de vriendelijke bevolking vormen een bekijks en kan je daarna een bezoek brengen aan de prachtige stranden. In dat opzicht fungeert Hué als een prima uitvalsbasis en kan het allemaal een stapje verder worden gebracht door een scooter te huren en daarmee de verderop gelegen Vinc Moc tunnels of de Hai Van Pass. De Vinc Moc tunnels werden tijdens de Vietnam oorlog gebruikt om de troepen te bevoorraden. Ook Hué heeft tijdens die oorlog aardig wat schade opgelopen. 

Wat te doen in Hué 

De eerste paar dagen is er jouw hart op te halen door bezoeken af te leggen aan de vele bezienswaardigheden. Vergeet niet de Thien Mu pagoda een bezoek te brengen. Omdat de plekken nogal verspreidt van elkaar liggen, ben je nogal wat reistijd kwijt. Verplaatsen met een fiets of scooter biedt de meeste unieke ervaring, maar kan je er altijd voor kiezen om een taxi te nemen. Wat is er te doen in Hué dus nog meer door de dag heen?  Na alle bezoekjes afgelegd te hebben, zul je de nodige rust opzoeken en zeker ook vinden bij tal van restaurants, maar ook de vele winkeltjes. Daar valt gelijk de rust op en wordt er alle ruimte geboden om op jouw gemak rond te kijken. In de avond doet ook het nachtleven relatief rustig aan. Er zijn wat clubs en bars aanwezig en zijn de meeste geconcentreerd rond de straten van Pham Ngu Lao, Le Loi en Nguyen Cong Tru. Die bevinden zich op ongeveer 15 minuten afstand van het centrum van Hué. 

Activiteiten Hué 

Het regelen van vervoer is het eerste waar je aan moet denken bij het bezoeken van de stad. Het goedkoopst en gelijk ook de beste manier om de bevolking te leren kennen. Wie er niet zoveel zin in heeft, kan ook natuurlijk een taxi pakken. Ook het uitkiezen van een hotel is belangrijk en bieden de meesten uitstekende faciliteiten. Wat te doen in Hué met regen? Dat geen probleem vormen dankzij de vele winkels, bars en restaurants, zeker vlakbij de straten die het populairst zijn bij backpackers. Hué fungeert ook prima als tussenstop bij het reizen tussen de grote steden als Hanoi. Bij het hotel wordt vaak de mogelijkheid geboden voor een boeking voor een boottocht of het huren van een fiets of scooter. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!