Hoi An

Bezienswaardigheden Hoi An 

Azië is ‘hot´ voor wat betreft reizen en wordt er daarom ook van alles aan gedaan, om zoveel als mogelijk toeristen te blijven aantrekken. Hoi An bezienswaardigheden horen daar zeker ook bij. De historie van dit plaatsje langs de kust gaat terug tot naar de 15de eeuw en is daarvan verrassend veel bewaard gebleven, ook omdat Hoi An tijdens de Vietnam oorlog bespaard gebleven is van hevige bombardementen. Wat de belevenis ook zo uniek maakt, is dat er in de smalle binnenwegen geen scooters en auto´s zijn toegestaan. Dat maakt de wegen niet alleen veel rustiger, maar kan je er ongestoord rondlopen. Fietstaxi’s zijn er wel toegestaan en vormen die op zich ook een leuke attractie. 

Mooiste Hoi An bezienswaardigheden 

Naast de smalle wegen zonder steeds maar toeterend eb voorbijsnellend verkeer, zijn er ook nog tal van bruggen aanwezig. De mooiste is de 18de– -eeuwse Japanse brug is een ware bezienswaardigheid en vormt ook nog het symbool voor Hoi An. Vergeet niet om er ook in de avond een kijkje te nemen wanneer de verlichte brug een sprookjesachtig aanzien heeft. Er bevindt zich ook een kleine tempel daar en is die geweid aan de Weergod, Tran Vo Bac De. Een boot huren om de stad vanuit een andere invalshoek te bezichtigen hoort er allemaal ook bij en zijn er langs de wegen tal van kleine restaurants, bars en verkopers te vinden.  

Wat te doen in Hoi An 

Naast de historische waarde die de stad heeft, valt er nogal wat te doen in Hoi An. Overdag is dat het bezoeken van de binnenstad, de bezienswaardige panden en de vele winkels en restaurants een bezigheid die al een vol dagschema geeft. Wie zin heeft om en duikje te nemen in het verkoelend water van de zee, kan een taxi nemen naar de twee stranden, Cua Dai en An Bang. Of pak je gewoon de fiets en is de rit door het platteland ook al op zich een mooi uitje. Wat is er te doen in Hoi An, is een vraag die er gesteld wordt met het oog op het nachtleven. Omdat Hoi An in trek is bij veel Westerse toeristen, is het nachtleven ook erop berekend. Een bekende ontmoetingsplek is de Night Market en vormt dat al een inleiding voor later op de avond. Op de markt zijn er tal van eettentjes te vinden die culinair de regio vertegenwoordigen. Verplaatsen kan snel en veilig met een fietstaxi. 

Activiteiten Hoi An 

Met het oog op de vele toeristen die de stad bezoeken, heeft de handel erop ingespeeld. De kledingindustrie speelt er namelijk een belangrijke rol en wordt je de mogelijkheid geboden om zelf jouw kleding te ontwerpen. Niet alleen dat, maar wordt het ook nog in elkaar gezet. Dat is wel apart en zijn er een aantal bedrijven die zo een dienst aanbieden. Vergeet dus niet om eerst een vergelijking te maken. In de avond zijn er de vele bars en restaurants die een bezoek waard zijn en zijn de wegen allemaal mooi verlicht. Dat geeft het nachtleven ook gelijk een romantisch tintje.  Het nachtleven gaat door tot in de late uurtjes en is de ochtend daarom juist verrassend rustig. Wat te doen in Hoi An met regen moet geen probleem zijn door de vele activiteiten, niet alleen in de avond, maar ook overdag. Kies uit een aantal hotels die vaak ook de mogelijkheid bieden om er een fiets te huren. Zo kom je op plekken van de stad en omgeving waar de doorsnee toerist niet vaker te vinden is.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!