Quan Lan

Bezienswaardigheden Quan Lan 

Het Verre Oosten is een favoriet bij het kiezen voor een vakantiebestemming en begint Vietnam ook langzaam, maar zeker bekend te raken onder het groter publiek. Aan bezienswaardigheden geen gebrek, ook niet bij bezoek aan Quan Lan. Dit relatief klein eiland ligt verscholen in de baai van Bai Tu Long en diende in de 11de eeuw als een belangrijke tussenstop voor de handelsroutes die liepen naar o.a. Japan, Korea en China. Dat is allemaal nog terug te vinden op het eiland in de vorm van het 17de -eeuws Gemeenschapshuis compleet met pagode. De uitgestrekte landbouwvelden met de vriendelijke lokale bevolking vormen ook een ware bezienswaardigheid. De Quan Lan bezienswaardigheden zijn dus allemaal zeker een bezoekje waard. 

Mooiste Quan Lan bezienswaardigheden 

Naast de nalatenschap uit het verleden, zijn er nog de prachtige stranden en zijn er een 3-tal verspreidt over het eiland. Wit zand en heerlijk koel water, dat is wat een bezoek aan Quan Lan je zeker zal bijblijven. Door de relatief geïsoleerde ligging vergeleken met het vasteland zijn er niet veel toeristen te vinden. De boottocht naar het eiland zelf is al een ware belevenis omdat het voert door de Ha Long baai met haar verschillende rotsformaties uitstekend boven het water. Eenmaal op Quan Lan aangekomen, vallen de bergen en heuvels in verte op. Die zijn soms in mist gehuld en biedt het allemaal een sprookjesachtige aanblik. Vergeet dus niet steeds weer de mooiste plaatjes te schieten van het eiland en haar vriendelijke bevolking. 

Wat te doen in Quan Lan 

Een vroege wandeling met een gehuurde scooter of een plaatselijke taxi (tuk tuk) is zeker een aanrader en krijg je zo een eerste voorproefje van de aparte sfeer die er heerst. Wanneer later op de dag de zon wat feller begint te schijnen, kan je dan naar een van de drie stranden togen die het eiland rijk is. Het wit zand nodigt uit om erop te gaan liggen te zonnen en hoort een verkoelende duik bij. Ook een leuk idee om er wat te snorkelen en kan er ook een boot worden gehuurd om rond te varen en meer te kunnen bewonderen van wat de natuur er allemaal te bieden heeft. Ver hoef je nooit te lopen om iets te eten en te drinken te krijgen. Vlak bij Quan Lan Beach zijn er tal van plekken waar er koude dranken te verkrijgen zijn en kan hetzelfde ook gezegd worden van Minh Chau Beach. De laatste is gelijk ook het meest bezochte en zijn er zelfs karaoke bars aanwezig. Wat is er dus te doen in Quan Lan? Een vraag die naar volle tevredenheid beantwoord kan worden! 

Activiteiten Quan Lan 

Na de bootreis door de prachtige baai van Bai Tu Long, heb je de keuze om een verblijf te zoeken in de vele hotels, maar wordt er ook de mogelijkheid geboden om een kamer te huren bij een lokale familie. Deze kamers zijn over het algemeen het goedkoopst, maar kijk je daarbij wel even naar de ligging. Ideaal kies je voor een accommodatie dicht bij het strand. Ook de nabijheid van restaurants en bars is belangrijk en bevinden de meeste zich op het noordelijk deel van het eiland. Bezoekjes brengen aan het platteland en de dorpen, alles maakt het verblijf op Quan Lan zo onvergetelijk. Wat te doen in Quan Lan met regen?  Ook daar hoef je er niet voor te vrezen omdat zelfs op een regenachtige dag, je eindelijk de tijd kan nemen om te kijken wat de vele restaurants te bieden hebben of pak je een drankje bij de vele aanwezige bars. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!