Phong Nha

Bezienswaardigheden Phong Nha 

Reizen gaat nu eenmaal om het kunnen bezichtigen van unieke plekken en mag Phong Nha daar zeker tot worden gerekend. Zo op het oog een prachtige plek in Vietnam met een vriendelijke bevolking, maar wordt het hoogtepunt gevormd door het enorm grottencomplex gelegen in het Phong Nha-Ke Bang Nationale Park. De grotten zijn het resultaat van miljoenen jaren van inwerking door het regenwater en ondergrondse rivieren en is Son Doong de grootste grot ter wereld. Er komen stalagmieten in voor die de hoogte hebben van de Big Ben! Toegang tot de grotten is gebonden aan beperkingen om de delicate ecosystemen niet te verstoren. Onder de Phong Nha bezienswaardigheden zijn er gelukkig ook grotten die vrij toegankelijk zijn. 

Mooiste Phong Nha bezienswaardigheden 

De vele grotten bieden tal van mogelijkheden, van het maken van een tour over de houten looppaden, tot zelfs door het water waden om dieper in het complex te raken. Alles vindt plaats onder het toeziend oog van touroperators. De Paradise Cave is populair vanwege de strategisch geplaatste verlichting die de wanden van de grot in verschillende kleuren laten oplichten.  Wie even ‘off-road’ wil gaan, kan een tocht boeken door de Pygmy Cave. Dat duurt drie dagen en komt er veel geklim en abseilen aan te pas.

Aan het eind van de tour moet er ook nog een stuk gezwommen worden in een ondergrondse rivier. Wie dat allemaal wat te gedurfd vindt, kan gaan voor een overnachting in de Hang En Cave. De kampeertenten zijn er daar opgezet langs een ondergrondse rivier en wordt de plek bereikt na een flinke dagtrip. Apart is ook de toegang naar de Phong Nha Cave omdat dat met een boot gebeurt.  Naast de reeks van grotten die bezocht kunnen worden, is er bovengronds zelf ook nog veel te beleven. 

Wat te doen in Phong Nha 

Waar de focus het vaakst wordt gelegd op het bezoeken van de verschillende grotten, loont het ook om te kijken wat er allemaal nog meer te beleven valt. De omgeving van Phong Nha is ook het bezoeken waard en is er geen betere manier om dat zelf te doen met behulp van een fiets of motorfiets. De verschillende hotels bieden de nodige faciliteiten aan voor het huren van zo een vervoersmiddel en kan er eventueel ook gevraagd worden naar een gids. Die laten je het fijne van de omgeving zien, van de vele paadjes en wegen dwars door de rijstvelden heen, tot aan de meest verborgen dorpjes. Wie gaat voor de ultieme belevenis voor het meemaken van het dagelijks dorpsleven, kan een kamer huren bij een gezin. Dat komt niet alleen goedkoper uit, maar voelt het na en paar dagen aan alsof je gewoon deel uitmaakt van zo een gezin. Wat is er te doen in Phong Nha? Heel veel dus en gaat hem om meer dan het prachtig grottencomplex. 

Activiteiten Phong Nha 

De reis naar de plek zelf kan het best gebeuren met het vliegtuig en zijn er binnenlandse vluchten beschikbaar die vanuit de grote steden vertrekken. Dat bespaart gelijk een hoop tijd en kom je er goed uitgerust aan om de grotten te bezoeken. Een toer vooraf boeken is aangeraden omdat de plek langzaam meer bekendheid krijgt.  Wie er echt op uit is om de grotten zelf te verkennen, moet wel de nodige spullen meebrengen. Er kan gelukkig ook veel gehuurd worden. Dat geldt ook voor het vervoer waar fietsen en scooters het populairst zijn. Wat te doen in Phong Nha met regen moet ook niet voor hoofdbrekens zorgen omdat de hotels, de vele restaurants en natuurlijk de grotten zelf, een prima uitweg bieden om de regen te ontvluchten.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!