Hoe werkt cryptocurrency?

Cryptocurrency zijn erg bekend in de wereld. Vooral in de ontwikkelingslanden zien we een sterke toename van crypto zoals Bitcoin. Velen mensen stappen over tot het gebruik van Bitcoin. Het is een van ‘s werelds bekendste cryptocurrency. In deze blog zullen we u toelichten hoe cryptocurrency werkt.

Geen tussenpersoon

Als startende belegger in crypto is het van belang dat je kennis hebt over de gang van zaken van crypto. Hierdoor kun je hoge risico’s vermijden en succesvol beleggen waardoor je ook hoge winsten kunt maken. Cryptocurrency staat voor cryptographic currency, hetgeen ook betekent versleuteld geld. Cryptocurrency wordt gebruikt als internetgeld of als digitaalbetaalmiddel voor criminelen. Het is net zoals de euro en Amerikaanse dollar. Het verschil zit in het feit dat er bij de cryptocurrency geen sprake is van een derde partij of tussenpersoon.

Veilig

We hebben hierboven een korte uitleg gegeven van hoe crypto werkt in de theorie. Praktisch gezien wordt er hiervoor een blockchain gebruikt. Dit is een grote database met bestanden waarin alle transacties worden opgeslagen. Je kunt het daarom ook zien als een gedigitaliseerd grootboek. Doordat het gedigitaliseerd is wordt er continu gekopieerd en bijgewerkt. De database zijn dus veel en bevatten dezelfde data. Dit is ook veilig voor gebruikers. Hackers kunnen moeilijk hun weg hier zien te vinden doordat er anders bij alle miljoenen database gehackt moet worden op hetzelfde moment.

Schaarste aan Bitcoin

Nu dat we al weten hoe cryptocurrency in zijn werking zit in zowel de theorie als in de praktijk zullen we kijken waarom er waarde aan wordt gehecht. Net zoals er bij de euro en dollar waarde wordt gehecht wordt er ook waarde gehecht aan cryptocurrency. Er is een beperkte hoeveelheid aan crypto die mag worden uitgegeven. Er zijn 16 miljoen in omloop en het maximaal dat uitgegeven mag worden is 21 miljoen. Bovendien geloven mensen dat crypto het toekomstig betaalmiddel is. Door de schaarste wordt er ook meer waarde gehecht aan crypto. Je kunt speculeren op de waarde van crypto en het is ook veilig om te gebruiken als alternatief voor traditioneel geld. Voor meer cryptonieuws klikt u op https://cryptonieuws.nl/.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!