Toewerken naar financiële onafhankelijkheid

Leven als een god in Frankrijk, geen financiële zorgen hebben en weinig stress ervaren. Klinkt dit als een manier waarop je het liefste jouw leven zou leiden? Wij kunnen ons voorstellen dat je niet de enige bent bij wie dit als muziek in de oren klinkt, maar hoe bereik je dit? En op welke leeftijd?

Het creëren van financiële onafhankelijkheid

Tegenwoordig zijn steeds meer jongeren op zoek naar of bezig met het creëren van financiële onafhankelijkheid. Dit klinkt als een breed begrip, wat wordt hier nu precies mee bedoeld? Financieel onafhankelijk zijn houdt eigenlijk heel simpel gezegd in dat jouw jaarlijkse passieve inkomen groter is dan het totaal aan vaste lasten dat je hebt. Dit hoeft dus niet altijd te betekenen dat je moet stoppen met werken, het gaat er meer om dat je jouw leven zo kunt inrichten als dat je zelf wilt. Dat je geen financiële zorgen hebt en er zeker van bent dat je altijd alle vaste lasten kunt dekken. Er zijn zelfs bewegingen die zogenaamde ‘FIRE-principes’ naleven, om er zo voor te zorgen dat ze al voor hun 67ste met pensioen kunnen. Deze FIRE beweging heeft als insteek dat je minder uitgeeft en zuiniger leeft, waar je dit bedrag dat je hierdoor overhoudt belegt. Op deze manier ‘werkt het geld dat je minder uitgeeft voor je’. Hoe minder je dus uitgeeft, hoe meer je kunt beleggen en hoe eerder je financiële onafhankelijkheid kunt bereiken. Uiteraard zit er ook een keerzijde aan. Zuinig leven en minder uitgeven betekent namelijk ook dat een spontaan cadeautje voor jezelf of een ander, een zonvakantie of een etentje er niet meer in zit. In principe zet je nu alles opzij om er zo voor te zorgen dat je wellicht met je 50ste al met pensioen kan. Mocht dit zo zijn, betekent dit ook dat je tot je 50ste zuinig moet leven. Zou jij dit ervoor over hebben?

Vele wegen die naar naar Rome leiden

Mochten deze FIRE-principes voor jou iets te extreem zijn, maar lijkt het je wel fijn om nu al bezig te zijn met iets meer financiële zekerheid voor later, dan zijn er ook andere manieren waarop je dit kunt bereiken. Zo kan je ervoor kiezen om crypto te kopen en bijvoorbeeld te investeren in Bitcoin. Laat je echter wel altijd goed adviseren en wees je bewust van het feit dat het investeren in cryptocurrency niet altijd positief hoeft uit te pakken. Het kan namelijk ook zo zijn dat de munt de verkeerde kant op valt en je hierdoor een hoop geld verliest. Op deze manier kan financiële onafhankelijkheid dus ook weer in één klap enorm ver weg zijn.

Een andere manier om financiële onafhankelijkheid te creëren is door te investeren in vastgoed. Helaas is dit niet voor iedereen toegankelijk omdat het in sommige gevallen gaat om enorme bedragen, maar het is wel een interessante manier om je passieve inkomen te vergroten vanwege het rendement dat je kunt behalen. Wil je het écht groots aanpakken, start dan een eigen bedrijf. Wellicht een enge en onzekere stap, maar zeker een manier waarop je snel veel geld kunt verdienen. Indien de zaken goed gaan natuurlijk.

Wil je dus jouw ‘oude dag’ zeker stellen en tegen die tijd zo min mogelijk financiële zorgen hebben? Begin dan vroeg met uitdenken hoe je dit het liefste wilt bereiken. Uiteraard ieder op zijn eigen manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!