Waar kun je bitcoin nieuws lezen

Overal op het internet kunnen we lezen over Bitcoin nieuws. Bitcoin heeft zich knap hersteld van de crash van vorige week dinsdag! Sinds het dieptepunt vorige week is de crypto alweer met ruim 5.000 euro gestegen. De vraag is nu: kan bitcoin deze stijging volhouden, en kunnen we een nieuw record verwachten? Op naar de grafieken!

De stier breekt bijna los

Je kijkt hieronder naar de dag grafiek. Eigenlijk ontbreekt het bitcoin al sinds begin augustus aan een duidelijke richting. Want al die tijd beweegt de koers tussen 38.000 euro en 42.000 euro, de brede oranje balk op de grafiek. Maar daar kan binnenkort verandering in komen. De MACD-indicator onder de koersgrafiek laat zien dat bitcoin binnenkort weer kan vlammen. De MACD is een afgeleide van verschillende voortschrijdende gemiddelden en geeft het momentum aan van de bitcoin koers. Breekt de blauwe lijn van de MACD door de oranje lijn? Dan haalt de korte termijn-trend de lange termijn-trend in. In dat geval is er sprake van een bullish cross, en dat is een voorbode voor veel groene cijfers.

Steun op gemiddelde

Maar voor het zover is, moet bitcoin dus eerst nog afrekenen met 44.000 euro, of eigenlijk 44.400 euro. Gisteren schreven we dat bitcoin is uitgebroken uit een dalend kanaal. Daarnaast was het nog de vraag of de koers weerstand zou vinden bij 38.800 euro. Maar ook deze weerstand is nu overwonnen, sterker nog: bitcoin vindt daar nu juist steun. Daarnaast zien we nog iets positiefs. Bitcoin vindt nu ondersteuning op de groene lijn. Deze lijn onder de koersgrafiek is het voortschrijdend gemiddelde (moving average) van de afgelopen 200 kaarsen, en is een belangrijke indicator om de trend voor de komende maanden te bepalen. Dat de koers op dit punt omhoog stuitert, geeft nog meer vertrouwen in een koersstijging richting de blauwe weerstand op 44.400 euro.

Wat verwachten we van de koers?

De MACD wijst op een koersstijging en ook de ondersteuning op de 200-moving average is veelbelovend. Kan bitcoin binnenkort knallen? Hieronder geven we je twee scenario’s op de dag grafiek, zodat jij op alles bent voorbereid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!