Handelen in cryptocurrency (2024)

Je wilt graag meedoen met de cryptohandel met als doel financieel voordeel. Eenieder kan wel een extra centje gebruiken dus waarom niet investeren. Echter, het is wel belangrijk dat je weet dat het risico voor verlies ook echt aanwezig is. Om te handelen in crypto is het daarom aangeraden niet met grote bedragen tegelijk te beginnen. En geld te investeren dat je bereid bent en kunt permitteren te verliezen.

Hoe werkt handelen in crypto?

Je kunt nu met veel verschillende soorten cryptovaluta, betalingen verrichten. Maar je kunt er ook geld mee verdienen door erin te handelen. En precies zoals er risico’s zijn bij de traditionele aandelenmarkt, zijn er risico’s bij het traden in cryptovaluta. Bovendien is de cryptomarkt een heel volatiele markt waarbij prijzen snel kunnen dalen maar ook stijgen.

24/7

Nog een verschil met de traditionele aandelenmarkt is dat de cryptomarkt 1X24 uur draait. Terwijl de traditionele aandelenmarkt met openings- en sluitingstijden werkt. Terugkomend op de scherpe prijswisselingen van de cryptomarkt, is het dus niet verstandig veel geld ineens te investeren. Gebruik bijvoorbeeld niet al je spaargeld. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk.

Stel een doel vast van hoeveel je wenst te investeren en wat je er terug voor wilt. Als je verlies lijdt, ben je niet in een keer alles kwijt.

Hoe kan ik in crypto handelen?

Cryptocurrency handelen is niets anders dan het verhandelen van virtueel of digitaal geld via een exchange of uitwisseling. Natuurlijk wil je weten hoe handelen in cryptocurrency aan toegaat. Om ermee te beginnen, moet je een account hebben op een exchange. Er zijn veel verschillende exchanges waaronder ook malafide. Een bekende internationale betrouwbare exchange is Binance. Terwijl wij in Nederland Bitvavo kennen als een goede optie.

Voor het aanmaken en goedkeuren van je account op een betrouwbare exchange, zal gevraagd worden jouw identiteit te verifiëren. Klinkt een beetje lastig voor jouw privacy, maar betrouwbare exchanges dienen zich te houden aan wetten en regels. Zij vermijden onder andere witwaspraktijken en om dit te doen is verificatie van de identiteit van gebruikers nodig.

Als je exchange account is goedgekeurd, zul je zien dat deze ook een wallet dienst aanbiedt. Jouw wallet op de exchange heeft een adres waarnaar je je crypto kunt sturen. Als je veel en verschillende crypto hebt, is het verstandig om een hardware wallet erbij te hebben. Dat deel van je crypto waarmee je niet gaan handelen, sla je hierin op. Zo hebben cybercriminelen minder kans om jouw vermogen in te pikken.

Bovendien is het verstandig om alle beveiligingslagen aan te maken die je kunt aanmaken voor je exchange account. Dan kun je beginnen met traden.

Beste manier voor bitcoin handelen Nederland

Nu je een beetje weet over hoe handelen in crypto geschiedt, kun je beginnen met Bitcoin. Veel mensen kiezen hiervoor omdat het te verhandelen is met veel andere soorten cryptovaluta. In Nederland kun je handelen in Bitcoin met een internationale of Nederlandse exchange zoals Bitvavo. Deze exchange wordt aanbevolen voor beginners want het is gemakkelijk te gebruiken.

Geld storten

Je kunt op acht verschillende manieren geld naar jouw Bitvavo account sturen, inclusief met SEPA-bankoverboeking, iDEAL of creditcard. Je kunt in meer dan 50 verschillende cryptovaluta handelen. Als je euro’s hebt overgemaakt naar je account, kun je hiermee cryptocurrency kopen zoals Bitcoin. Nu is de Bitcoinprijs wel hoog per Bitcoin, maar je hoeft niet een hele coin aan te schaffen. Je kunt beginnen met een percentage van een hele Bitcoin.

Met je gekochte Bitcoin, kun je andere cryptovaluta kopen. En deze opnieuw verkopen wanneer de prijs hoger wordt. Zo kun je winst boeken, de winst omzetten naar euro’s en terugstorten op je bankrekening. Hou er wel rekening mee dat er transactiekosten erbij komen kijken. Je kunt de verdiende cryptovaluta ook overzetten op je hardware wallet om op een later tijdstip deze te verkopen wanneer de waarde flink gestegen is.

Bereid je goed voor

Al met al is crypto handelen een leuke onderneming. Echter, je moet je goed voorbereiden voordat je begint. Dit houdt in dat je plant hoeveel geld te investeren en hoeveel je ervoor terug wilt. Investeer niet al je geld en niet veel geld direct, omdat de cryptomarkt scherpe prijswisselingen heeft. Het risico voor verlies is hoog. Daarom is het verstandig je account op de crypto exchange zo goed als mogelijk beveiligen. En alleen de crypto die je gaat verhandelen, in de wallet bewaren van de exchange.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!