Leren daytraden met crypto (2024)

Handelen in digitale munten begint bij het bepalen van een handelsstrategie. Waar de ene investeerder kiest voor het vasthouden van een bepaalde investering, gaat de ander voor daytraden met crypto. Wat verstaat men onder crypto daytrading? Waarop moet je letten wanneer je deze strategie aan wilt houden? Wat is het beste crypto trading platform om te kunnen daytraden?

In dit artikel proberen we je op dergelijke vragen antwoord te geven. Het is belangrijk om te benoemen dat daytraden met crypto niet zonder risico is. Investeer om deze reden alleen met vermogen van je de komende tijd niet verwacht nodig te hebben; je bent bereid het te verliezen. 

Leren daytraden met crypto

Daytraden met crypto begint bij het inwinnen van informatie over deze handelsstrategie. De naam van de strategie verklapt al enigszins, wat je ervan mag verwachten: in de ochtend crypto kopen, om deze munten in de avond met winst van de hand te kunnen doen.

Daytraden kan ook in een nog korter tijdsbestek. Denk aan een munt die in de uren na aankoop hiervan plotseling fors stijgt. Er hoeft niet tot de avond gewacht te worden met de verkoop van zo’n munt. Niet alleen leren daytraden met crypto is interessant. Je kunt de opgedane kennis ook gebruiken om te daytraden met aandelen op de beurs. Met name de forex markt en aandelen op de grootste beurzen zijn populair onder daghandelaren.

Wat is daytrading?

De aantrekkingskracht van daytrading met crypto zit in het feit, dat in een zeer kort tijdsbestek positieve resultaten kunnen worden behaald. Snel geld verdienen! Zo makkelijk als het klinkt, is het echter allerminst. Juist omdat daytraden vaak wordt aangeprezen als een manier om snel geld te verdienen, is deze strategie enigszins controversieel.

Waar je met daytraden in korte tijd veel geld kunt verdienen, kun je immers net zo makkelijk een deel van je investering verliezen. In het bijzonder, wanneer je niet precies weet hoe daytraden werkt of je geen heldere strategie voor jezelf hebt uitgedacht. Een voordeel van daytraden met crypto ten opzichte van het toepassen van deze strategie op de beurs, is het feit dat je niet vastzit aan handelsdagen. Je kunt deze strategie ook na 17.00 uur en in het weekend toepassen. 

Niet alleen het feit dat je niet vastzit aan tijden en dagen maakt daytraden met crypto interessant. Een ander aspect wat meespeelt, is de volatiliteit van digitale valuta. De prijsbewegingen binnen deze markt zijn over het algemeen groter dan de prijsbewegingen op de aandelenbeurs. 

Belangrijk

Belangrijk uitgangspunt bij daytraden met crypto is het feit, dat niet wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke winst in een zo kort mogelijke tijd. Belangrijker is het om meermaals een kleine winst te behalen. Het totaal levert je op deze manier alsnog een fraai rendement op. Een daytrader zal om deze reden meerdere transacties per dag uitvoeren. Dit betekent dat daytraden met crypto ontzettend veel tijd kan kosten, als je deze strategie op gedegen wijze uit wilt voeren. Wanneer je overdag werkt of studeert kan daytraden met crypto in het weekend een goede optie zijn. 

Technische analyses

Normaliter voert een investeerder zowel een fundamentele-, als een technische analyse uit voordat deze een investering in crypto’s overweegt. Bij daytraden met crypto speelt met name de technische analyse een belangrijke rol. Verschillende marktindicatoren waar men naar kijkt bij een technische analyse geven aan in welke richting de koers van een digitale munt zich de komende uren mogelijk zal bewegen. Op basis hiervan kun je bepalen of een bepaalde munt het kopen waard is. Ook geeft de technische analyse inzicht in een geschikt moment om de crypto munten weer te verkopen. Denk aan het moment waarop de RSI-indicator aangeeft dat een munt overbought is. Op zo’n moment wordt een daling in de koers verwacht. 

Houd je aan de strategie

Heb je een interessante munt gevonden op basis van je technische analyse en marktindicatoren? Bepaal in dat geval vooraf tegen welke prijs je de munt verkoopt. Stel niet alleen de bovengrens vast, maar ook de ondergrens. Zoals eerder genoemd is daytraden met crypto gericht op een groot aantal transacties met steeds een relatief kleine winst. Een paar procent winst kan al voldoende zijn om een transactie te sluiten.

Houd je aan de met jezelf afgesproken strategie. Voorkom dat je in de verleiding komt om de verkoop uit te stellen, in de hoop dat een munt nog verder stijgt. Dit zal op een langere termijn altijd negatief uitpakken. 

Platformen voor crypto daytrading

Er zijn verschillende platforms die zeer geschikt zijn voor daytraden met crypto. Zoals eerder in dit artikel al werd aangehaald, is het belangrijk dat digitale munten waarin gehandeld wordt bewegingen laten zien gedurende de dag. Die bewegingen gaan vaak gepaard met een groot handelsvolume. Ter illustratie, het handelsvolume in Bitcoin is doorgaans veel groter dan in een munt als de Gulden. Het maakt Bitcoin interessanter dan de Gulden voor daytraden met crypto.  

Finst en OKX

Twee voorbeelden van betrouwbare en goed aangeschreven handelsplatformen voor daytraden met crypto zijn Finst en OKX. Het aanmaken van een account op deze websites is eenvoudig. Je kunt vaak al binnen een paar minuten van start gaan! Houd er wel rekening mee, dat je tegenwoordig verplicht bent om je identiteit te verifiëren. Dit geldt ook voor andere beurzen. 

Het enige wat je na het aanmaken van een account nodig hebt om te kunnen starten met daytraden met crypto is Bitcoin of een andere digitale munt. Je kunt euro’s rechtstreeks naar het platform storten en vervolgens omzetten naar een munt naar keuze.

Een ander groot voordeel wat FInst en OKX handelaren bieden, is het grote aanbod aan munten. Het aanbod is hier veel groter danop verschillende kleinere beurzen. De relatief lage fees voor het handelen in crypto maken dat er niet onnodig veel van je verkregen rendement verloren gaat. 

Extra opties

Naast de mogelijkheid om te daytraden met crypto op deze platforms, bieden ze je tal van andere opties. Je bijvoorbeeld ook handelen in futures en heb je de mogelijkheid om digitale munten te staken. Het is een vorm van sparen, waarbij je rente ontvangt over de vastgezette munten. Dit doe je voor een periode van bijvoorbeeld 15, 30 of 60 dagen. Na deze periode komen de munten, inclusief de verkregen rente, weer beschikbaar in je portemonnee op het platform. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!