Beste crypto cards (2024)

Gebruik een crypto card bij het huren van een auto op vakantie, of bij het reserveren van een hotel. Ook in veel winkels kun je met een creditcard betalen. Kies je voor een creditcard van je bank, dan worden de betalingen die je met de creditcard gedaan hebt aan het eind van de maand van je bankrekening afgeschreven. Een crypto kaart werkt in de basis op dezelfde manier. 

Wat is een crypto card precies?

Als oudste, bekendste en duurste cryptocurrency is Bitcoin nu het meest geaccepteerd wereldwijd. Daarom zijn er ook veel aanbieders voor creditcards waarop je deze cryptocurrency kunt zetten. Echter, het wordt geen BTC creditcard, maar een BTC debet kaart genoemd. Toen Bitcoin zijn intrede deed in 2009, was het veel minder populair en aantrekkelijk.

Het bedrijf Xapo kwam in 2014 als eerste uit met een Bitcoin debet kaart. Maar deze kaart werd aangekondigd als laatst nodig betaalmiddel. Door de jaren heen hebben meer bedrijven hun eigen debet kaarten ontwikkelt. Hierbij zijn bruikbaarheid en functionaliteit verbeterd, zodat contactloos betalen, geautomatiseerde facturering en cashback mogelijk werden.

Wat zijn de beste crypto cards van 2024?

Binance en Coinbase

Binance visa card

Twee voorbeelden van handelsplatformen die crypto creditcards aanbieden werden reeds genoemd, namelijk: Binance en Coinbase. De meeste mensen die in digitale valuta handelen zijn op een van deze twee platformen actief. Ook Crypto.com biedt je de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen. 

Het aanbod aan handelscombinaties is hier echter minder groot dan op Binance of Coinbase. Houd er rekening mee dat je bij het aanmaken van een account tegenwoordig een verificatieproces moet doorlopen. 

Onderdeel hiervan is het uploaden van een kopie van je paspoort of identiteitskaart. Het handelsplatform heeft deze kopie nodig in de strijd tegen witwassen. Schrik dus niet, wanneer je dit verzoek krijgt. 

coinbase cardZodra je account is goedgekeurd kun je gratis een crypto creditcard aanvragen. Het aantal aanvragen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit betekent dat het soms enige tijd zal duren, voordat je de creditcard toegestuurd krijgt. 

Op de website waar je de creditcard met crypto aanvraagt, vind je er vaak meer informatie over. Na ontvangst van de crypto creditcard zal je deze in sommige gevallen eerst moeten activeren. Instructies worden met de crypto creditcard meegeleverd. 

Bitcoin overmaken naar je account

Zoals eerder genoemd werd, zit een crypto creditcard gekoppeld aan je digitale portemonnee bij het handelsplatform. Deze platformen werken hiervoor samen met Swipe. Deze partij verstrekt de fysieke creditcards aan klanten. 

Om er vervolgens voor te zorgen dat zij met de creditcard kunnen betalen. Voordat dit mogelijk is dien je voldoende Bitcoin aan je portemonnee toe te voegen. De meeste handelsplatformen werken met een virtuele portemonnee voor je creditcard en een portemonnee waarmee je kunt handelen op de exchange zelf. 

De meeste platformen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om euro’s naar je portemonnee over te maken en deze vervolgens om te zetten naar Bitcoin of andere crypto’s. Zo hoef je niet eerst Bitcoin te kopen bij een Nederlandse partij, om de gekochte hoeveelheid Bitcoin vervolgens te laten storten naar je portemonnee bij het handelsplatform. 

Voordelen van crypto cards

Aanvragen is eenvoudig

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van een crypto kaart. Zo is het aanvragen hiervan heel eenvoudig. Bij een bank moet vaak eerst een check worden uitgevoerd, om te kijken of je gedurende meerdere maanden voldoende inkomsten gegenereerd hebt. 

Geschikt voor iedereen

Wanneer je inkomsten te beperkt zijn, zal de bank je geen creditcard verstrekken. Voornaamste reden hiervoor is het feit, dat de bank je wil beschermen tegen hoge schulden die voort kunnen komen uit het gebruik van een creditcard. 

Internationaal gebruik

Een ander voordeel van een crypto creditcard zit in het feit, dat niet iedere winkel de mogelijkheid biedt om met een reguliere pinpas te betalen. Met name buiten Europa kan dit lastig zijn. Daarbij eisen bijvoorbeeld hotels en verhuurders van auto’s in het buitenland vaak dat je over een creditcard beschikt. Ze gebruiken deze als een borg. 

Risico’s gebruik van crypto kaarten

Volatiliteit

Zitten er alleen voordelen aan het gebruik van een crypto card? Nee, er kleven ook een aantal risico’s aan. Het voornaamste risico zit in de volatiliteit van Bitcoin en andere digitale valuta.  Door plotselinge prijsstijgingen en -dalingen, kan de hoeveelheid Bitcoin in je digitale portemonnee veel meer of juist veel minder waard zijn op het moment dat er afgerekend wordt aan het eind van de maand. 

In dat laatste geval zal je extra geld moeten storten om de uitgaven met je crypto kaart te kunnen bekostigen. Daar waar je hier vooraf mogelijk niet van uit ging. Het maakt dat producten duurder zijn dan verwacht. 

Beveiliging

Een ander risico zit in de beveiliging van je digitale portemonnee. Wanneer onbevoegden toegang krijgen tot deze portemonnee, feitelijk tot je account op het handelsplatform, kunnen zij je digitale munten naar hun eigen portemonnee overschrijven. Je bent het geld hierdoor kwijt. Dergelijke fraude wordt nooit gedekt door het platform en digitale munten zijn na overschrijving niet meer terug te halen. Zet om deze reden nooit een te groot bedrag op het handelsplatform.  

Zorg er daarnaast voor dat je account goed beveiligd is. De keuze voor multi-factor authentication wordt sterk aangeraden. Hierbij voer je niet alleen een wachtwoord in als je inlogt, maar combineer je dit met een tweede code. Het kan een sms zijn die naar je persoonlijke telefoonnummer gestuurd wordt, of bijvoorbeeld een code die de Authenticator-app op je telefoon verstrekt. De kans op diefstal van crypto’s uit je portemonnee is in dit geval veel kleiner.

Bitcoin card: Wirex

Een Bitcoin card is specifiek gericht op de grootste en bekendste cryptocurrency Bitcoin. Enkele van deze populaire kaart aanbieders in Nederland zijn onder andere Wirex, Cryptopay, Uquid en Revolut.

Waarom Wirex?

wirex cardWirex is heel populair, omdat de kosten voor een debet kaart laag liggen, $ 1,50 per maand. Je kunt er persoonlijke en online inkopen mee doen. Verder is het een van de weinige creditcard aanbieders die klanten beloont. Je ontvangt namelijk 0,5% BTC-cashback bij persoonlijke aankopen in een winkel. Het heeft een ruime bestedingslimiet van $ 10.000 per dag en je kunt ook geld lichten bij de ATM.

Nadelen

Er zijn ook nadelen verbonden aan de Wirex debet kaart. Zo kun je slechts £/€/$250 per dag lichten tegen een kostenvergoeding van $ 3. Over het algemeen kun je met deze debet kaart snel en gemakkelijk jouw bitcoins gebruiken voor betalingen. Bovendien kun je met Wirex cryptovaluta direct ruilen en betalen in 8 verschillende typen cryptovaluta. Wirex is van plan dit aantal uit te breiden naar 12. De Wirex app is zowel Android als iOS functioneel.

De Wirex debet kaart is gemakkelijk te gebruiken en heeft lage kosten. De Crypto debet kaart is duurder en hoewel KYC-eisen niet verplicht zijn, beperkt het jouw dag limiet. De Uquid debet kaart kost meer en er worden ook andere kosten in rekening gebracht, zoals bij de ATM en het wisselen van valuta. Tot besluit hangt het er vanaf wat je belangrijk vindt aan een crypto debet kaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!