Ha Tien 

Bezienswaardigheden Ha Tien 

Op reis door Vietnam zijn er een aantal plekken die je aan kan doen en hebben ze allemaal hun eigen charme. Zo is Ha Tien te vinden in het zuidwesten van het land, dicht bij de grens met Cambodja. De Ha Tien bezienswaardigheden zijn voor een deel de tempels in het gebied die heilig zijn voor de Kmer bevolking, een etnische minderheid in Vietnam. Gelijk valt de wat aparte bouwstijl op en is de bevolking graag bereid om de nodige uitleg te geven over de tal van muurschilderijen en beelden. Prachtige stranden ontbreken er natuurlijk niet en is dat alles in Ha Tien te beleven onder het genot van een zonnetje dat er de meeste maanden van het jaar schijnt.  

 

Mooiste Ha Tien bezienswaardigheden 

Het zal bij het bezoek aan Vietnam wel opvallen dat de natuur er prachtig uitziet. Dat is ook wat te zien valt in Ha Tien en omgeving. De dorpjes die ertussen verscholen liggen maken het plaatje compleet en is het een avontuur die je allemaal het best kan beleven door zelf op verkenning uit te gaan. De Hon Chong rotsformaties dien je daarbij zeker ook aan te doen. Wat dichter bij de zee liggen de grotten van Da Dung en ligt er ook een uitgebreid tunnelcomplex in verscholen. Tijdens de Vietnamoorlog werden die gebruikt en is het mogelijk om er een kijkje te nemen. Geheel gericht op de vrede, is de Thach Dong tempel en bevindt die zich in een kalkstenen grot. Wat te doen in Ha Tien met regen is ook geen probleem omdat er dichter bij van ‘huis’ je de markt kan bezoeken of de vele kleine restaurants.  

 

Wat te doen in Ha Tien 

De omgeving te voet eerst verkennen is de beste manier om niets over het hoofd te zien. Een bezoekje brengen aan het strand. Hier tref je niet het wit zand en helderblauw water aan, maar eerder bruingekleurd zand en is het water ook wat donkerder van kleur. Dat mag de pret niet drukken en kan je nog altijd een duik in het water nemen of wat liggen te zonnen. Indien je daarna wat trek hebt, kan je de vele restaurants bezoeken en zijn het de vele verse vismaaltijden die je zeker eens moet proberen. Een bezoekje aan de markt kan je het liefst in de vroege ochtend doen wanneer de vissers ook met hun vangst aan wal komen. Zo krijg je uit de eerste hand ook een idee van het voornaamste middel van bestaan voor de inwoners van Ha Tien.  

Activiteiten Ha Tien 

In de avonduren zijn er tal van kraampjes te vinden op het plein en is het voornamelijk etenswaar die ter verkoop wordt aangeboden. Het is wel een aparte belevenis om te zien wat er op culinair gebied allemaal te halen valt. De markt in de ochtend bezoeken hoort er allemaal ook bij of ga je daar voorafgaand langs het strand. Huur je er een scooter of pak je een taxi, dan kan de omgeving worden verkend. Wat verder gelegen van de stad, vindt je de Dong Ho lagune en het Ngoc Tien Klooster. Die geven ook een goed beeld van de indrukwekkende natuur die Ha Tien omringd. Wat is er te doen in Ha Tien kan ook worden verlegd naar de bezienswaardigheden in de omgeving zoals de Da Dung berg. Verblijven in Ha Tien kan in de vele logeeraccommodaties en zijn die nog relatief laaggeprijsd.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!