Cam Ranh

Bezienswaardigheden Cam Ranh 

Een bezoek aan Vietnam mag niet voorbij gaan zonder een paar dagen in Cam Ranh te zijn geweest. Het gaat namelijk om een plek met de stranden die als uit een plaatje lijken te komen: wit zand, helderblauw water en de prachtige natuur eromheen. Het is allemaal geconcentreerd in een baai die in het verleden vooral een strategische betekenis had, van de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog tot de Russen tijdens de koude oorlog. Er bevindt zich daarom ook een groot monument voor de vriendschappelijke relatie tussen de twee landen. Het Binh Lap schiereiland is ook een bezoek waard, zeker om de prachtige stranden die er liggen.  

Mooiste Cam Ranh bezienswaardigheden 

Bij de stranden valt het heldere water op en kan er ook op bepaalde plekken worden gesurfd. Dat is weer iets wat de stranden van Cam Ranh een apart tintje geeft. In de stad zelf zijn er de restaurants en kleine winkels die je allemaal kan langslopen om een beeld te krijgen van het leven. Interessant is de Tu Van pagode die voor een deel met koraal en schelpen is gedecoreerd.

Dat maakt deze pagode gelijk zo uniek en is het een flinke wandeling via een smalle tunnel om alles te mogen aanschouwen. Op de top heb je trouwens een prachtig uitzicht over het heel gebied. Na zo een bezoek doet het er altijd goed aan, om jezelf culinair te laten verwennen. Kreeft is er in overvloed te vinden en valt de prijs er ook nog reuze mee. Ook een leuke idee voor wat te doen in Cam Ranh met regen.  

Wat te doen in Cam Ranh 

Je kan ervoor kiezen om de stranden in de omgeving te bezoeken en het meteen opvallen, dat ze er zo schoon uitzien. Weer apart en zeker een bezoekje waard, is Binh Ba eiland. Ook daar zijn er prachtige stranden te vinden, maar kan je wellicht toegang ontzegt worden als een buitenlandse toerist. Vraag dus wel even rond voordat je in de boot stapt naar het eiland. Eenmaal aan het verkennen geslagen, moet je niet vergeten om de restaurants en winkels te bezoeken.

Die bieden allemaal een aparte sfeer en zijn het visgerechten die er de boventoon voeren. Wie wat avontuurlijker is aangelegd, kan ook surflessen nemen op de lokale surfschool. Ook golven is er mogelijk op de KN Golfbaan. Om te kijken wat er meer te zien is in de omgeving kan je een scooter huren en zo bijvoorbeeld Bai Dai Beach bezoeken of Binh Tien Beach. Daar vindt je naast het prachtig strand, ook de nodige faciliteiten zoals strandtenten.  

Activiteiten Cam Ranh 

Het gaat dus voornamelijk om de stranden en zijn die allemaal het bezoeken waard. Langs de stranden vindt je gewoonlijk wel de basisfaciliteiten zoals restaurants. Ook in de stad zelf is er geen tekort aan eettentjes en winkels en valt het gelijk op dat verschillende vissoorten, maar vooral kreeft er niet op het menu ontbreken. Wat is er te doen in Cam Ranh zul je ook meevoeren naar de historische bezienswaardigheden.

Maak ook wat tijd vrij om te gaan surfen of te gaan snorkelen in het helder water. Omdat er de keuze is uit een aantal stranden, biedt dat de mogelijkheid om steeds van omgeving te veranderen. Verplaatsen doe je het best met een taxi, maar kan er ook een scooter worden gehuurd. Dat biedt ook de mogelijkheid om op jouw eigen tempo de vele stranden te bezichtigen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!