Chiang Mai

Bezienswaardigheden Chiang Mai 

Het prachtig Thailand oefent altijd een ware magie uit en komt dat goed tot uiting in Chiang Mai. Ook wel de ‘Roos van het Noorden” genoemd, is deze stad bekend om de vele historische Chiang Mai bezienswaardigheden. Die voeren helemaal terug naar de 12de eeuw toen Chiang Mai de hoofdstad was van het Lanna Koninkrijk. De rijke historie heeft een grote invloed gehad op de verder vorming van de stad door de eeuwen heen en is dat allemaal ook terug te vinden in de wijde omgeving. De grote toestroom van toeristen heeft ook gezorgt voor de vestiging van veel hotels waar het er niet ontbreekt aan luxe.  

Mooiste Chiang Mai bezienswaardigheden 

De oude binnenstad zal je verbazen met de vele tempels en moet je ook een kijkje nemen bij de Tha Pae poort waar de oude stadsmuren goed te bezichtigen zijn. Er bevinden zich ook nog bezienswaardigheden op een afstand van de stad en moet je wel eerst een bezoek brengen aan het Doi Suthep tempelcomplex. De schoonheid van de tempels en die van het omringend bos, hebben ervoor gezorgd dat het heel gebied deel uitmaakt van een Nationaal park. Er bevinden zich een aantal watervallen in het park en tal van kreekjes. Die bieden er de mogelijkheid om te gaan picknicken en met volle teugen te genieten van de frisse lucht en de ongeschonden natuur. Wat is er te doen in Chiang Mai kan ook zelf onderzocht worden met een gehuurde fiets of scooter. 

Wat te doen in Chiang Mai 

De meeste hotels zelf bieden tal van faciliteiten als zwembaden, maar kom je natuurlijk naar Chiang Mai om de stad en omgeving te bezichtigen. Op loopafstand van de hotels bevindt zich de rivier en is get daar prettig vertoeven, ook in de nacht. In de avonduren is het ook wanneer je een bezoek moet brengen aan de night bazaar. Het zal opvallen hoe druk het er is en is het ook voor de lokale inwoners een ideale plek om zich te ontspannen.

Vergeet niet langs te gaan bij de Nimman Road en is die bekend van de vele restaurants, bars en winkels die ook in de avond open zijn. Het heeft allemaal een aparte sfeer en zijn er ook een aantal hotels te vinden. En wat dacht je van een night safari? In Chiang Mai bestaat er de mogelijkheid om in de vooravond tal van exotische dieren te bezichtigen in het safaripark. Er wordt aan het eind ook een lasershow gegeven.  

Activiteiten Chiang Mai 

Omdat het om een stad gaat met een grote stroom aan toeristen, zijn er voldoende faciliteiten te vinden om tegemoet te komen aan hun verwachtingen. Wat te doen in Chiang Mai met regen zal zo ook geen problemen opleveren omdat bijvoorbeeld de night bazaar overdekt is. Ook langs de Nimman Road zijn de meeste restaurants en shops ook in de stromende regen normaal toegankelijk. Leuk voor het heel gezin is de night safari en valt er overdag veel te beleven aan de historische bezienswaardigheden.

Een tour boeken naar het Doi Suthep tempelcomplex en aansluitend het park te bezichtigen, hoort er allemaal ook bij. Om nog meer van de omgeving te kunnen verkennen, kan je met behulp van een scooter of taxi, de omliggende dorpen een bezoekje brengen. Bij de meeste hotels vindt je ook nog indoor faciliteiten zoals een zwembad en natuurlijke een uitstekende service 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!