Ha Long Bay

Als je geniet van prachtige uitzichten dan is Ha Long Bay de plaats voor jou. Zoals de naam zegt, is het een baai en het ligt in het noordwesten van Vietnam in Azië. De baai wordt gevormd door circa 2000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen, kalkstenen eilandjes. Bepaalde van deze eilanden zijn bewoond, terwijl een groot deel nog ongerept natuurschoon is.

Het is daarom ook geen wonder dat Ha Long Bay op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En nu wil je natuurlijk weten welke bezienswaardigheden Ha Long Bay te bieden heeft. Belangrijk om te weten is dat de baai uit drie delen bestaat die samen een landschap vormen. Ha Long Bay zit in het midden, terwijl in het noorden het ongerepte Bai Tu Long Bay ligt en in het zuiden ligt het Lan Ha Bay.

Mooiste Ha Long Bay bezienswaardigheden 

 

Zoals eerder gezegd, wordt Ha Long Bay gevormd uit ongeveer 2000 eilandjes. Ertussen zie je vele vissersboten bezig met hun dagelijkse werkzaamheden. Dit alleen al biedt op een heldere dag een adembenemend uitzicht vanuit de top van een van de eilanden. Verder moet je ook weten waar de top ligt voor dit mooi uitzicht en dat is het Bai Tho Viewpoint. Deze ligt op Bai Tho Mountain van waaruit je met name ook de zonsopkomst heel mooi kunt ervaren. 

Hiervoor moet je wel de juiste dag uitkiezen, omdat de plaats ook regenachtige dagen kent. En dagen waarop het aardig mistig wordt. 

Wat te doen in Ha Long Bay? 

Wat is er te doen in Ha Long Bay? Als je genoeg hebt van de Ha Long Bay bezienswaardigheden, kun je kiezen voor een cruise. Zo kun je de baai verkennen en je kunt dit simpelweg in orde maken vanuit de hoofdstad Hanoi. Je kunt het ook regelen vanuit het nabijgelegen Cat Ba. Ook als je een cruise wilt maken naar Ha Long Bay, is het aangeraden een dag met mooi weer uit te kiezen. Met regen en vooral mist kun je nauwelijks genieten van je omgeving. 

Er zijn verschillende tours en operators beschikbaar. Afhankelijk van jouw groep zijn er verschillende boten. Ook de lunch kan verschillen en verder de bijbehorende activiteiten.

Activiteiten Ha Long Bay 

Tijdens de cruise door Ha Long Bay zijn er verschillende activiteiten. Een daarvan is een bezoekje brengen aan de viskwekerij. Een nog leukere activiteit is kajakken. Als je gaat kajakken, verlaat je dan de grote boot waarmee je door de baai vaart. Je krijgt een eigen kajak waarin jezelf kunt varen door de baai. Je kunt in je kajak de moeilijker verkenbare plekken van de baai verkennen. 

Er zijn een donkere grotten waardoor heen je kunt varen met een hoofdlamp op. En plotseling ben je aan de andere kant van de grot in een afgebakend meer. Spannend om zelf te ervaren en de plek is mooi. Wat te doen in Ha Long Bay met regen? Als het regent en je niet naar buiten kunt, is het prettig verblijven in een van de hotels in Cat Ba. Het is het grootste eiland van Ha Long Bay en hier zitten ook de meeste hotels. 

Verder kun je ook een bezoek brengen aan een van de vele restaurants in Cat Ba. Je hebt keuze uit Vietnamees eten, maar je kunt ook kiezen voor westers eten. Als je visliefhebber bent, kom je zeker aan je trekken in een van de restaurants met lekkere visgerechten. Het nachtleven heeft ook wel wat te bieden. Zo zijn er bars waar je kunt relaxen en genieten van een heerlijk drankje. Maar je kunt er ook poolen of karaoke zingen. En dat is wat je zoal kunt doen op je reis naar Ha Long Bay. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!