Cua Lo

Een vakantie met een prachtig strand is nu eenmaal waar we allemaal stilletjes naar op zoek zijn om even heerlijk weg te dromen en is Cua Lo gelegen op zo een 290km ten zuiden van de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Naast de vriendelijke bevolking, valt het prachtig strand op gecombineerd met de specialiteiten die er aangeboden worden. Meegenomen bij de Cua Lo bezienswaardigheden zijn ook de vele boerderijen in de omgeving. Ideaal als tussenstop of gewoon om er een paar dagen te verblijven in een van de vele hotels.

Mooiste Cua Lo bezienswaardigheden

De wat geïsoleerde ligging heeft er juist voor gezorgd dat de stranden met hun witte zanden en helderblauw water, nog relatief onbekend zijn bij het groter publiek. De lokale bevolking bestaat voornamelijk uit vissers en is dat zeker terug te merken aan het culinair aanbod. Van het zonnetje genieten op het strand lukt wel en bestaat er de mogelijkheid om met een vissersboot een bezoek te brengen aan de Hon Ngu eilanden, zo een drie kilometer voor de kust gelegen. Typisch Aziatisch, is ook het bruisend nachtleven en vormt dat een mooie afsluiting van de dag. Er zijn een aantal nachtclubs te vinden die zich speciaal richten op toeristen en zijn het plekken waar je zeker interessante personen zal ontmoeten afkomstig uit de meest uiteenlopende plaatsen ter wereld.

Wat te doen in Cua Lo

Het strand bezoeken natuurlijk waar je nog relatief weinig toeristen tegen het lijf loopt. Dat biedt de nodige rust, natuurlijk wel af en toe verstoord door de lokale vissers of verkopers van souvenirs. Naast het strand is er het boulevard en de vele binnenwegen. Daar zitten er tal van restaurants bij en kleine shops. Visliefhebbers kunnen er hun hart ophalen en kan de de vis, samen met andere vruchten van de zee, ter plekke worden uitgekozen. Verser kan het dus niet en dat ook nog tegen een voordelige prijs. Wat is te doen in Cua Lo op het gebied van spiritualiteit? Daar sluit een bezoek aan de 13de -eeuwse Ngu pagode goed bij aan. Wie op zoek is naar wat meer avontuur, kan ook een kano of scooter huren om het gebied beter te verkennen. Vergeet daarbij niet om ook een bezoek te brengen aan de vele kleine boerderijen in de omgeving. Eenmaal op stap is een bezoek brengen aan de wat grotere stad Vinh aangeraden of kan het verblijf in Cua Lo worden gecombineerd met het brengen van een bezoek aan het Pu Mat Nationaal park.

Activiteiten Cua Lo

Probeer in de ochtend de drukte in het strand te vermijden wanneer de vissers er hun waar naar binnen brengen. Wie echter erop uit is om de bevolking beter te leren kennen, kan er juist goed gebruik van maken. Daarna kan je er gerust liggen te zonnen en een duikje nemen in het helderblauw water. Parallel aan het strand is er het boulevard waar je wat te eten en drinken kan pakken. Er zijn hotels die op loopafstand van het strand gelegen zijn en ook de huur van een scooter kunnen arrangeren. Door de dag heen kan er gekozen worden voor een bootreis naar de eilanden voor de kust of meer landinwaarts om het platteland te verkennen. Wat te doen in Cua Lo met regen is een ook een vraag die naar boven komt en biedt het de mogelijkheid om te kijken wat het hotel zelf te bieden heeft of pak je gewoon een motortaxi om een paar restaurants of shops te bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!