Beste Bitcoin wallet apps

Voorheen was de koning de monetaire soeverein. Tegenwoordig is dit de centrale bank met het bankwezen. Met bitcoin is zelfs een bedelaar met een smartphone wallet app financieel soeverein.

Bitcoin is een globaal decentraal monetair netwerk die voor iedereen toegankelijk is en zonder toestemming kan worden gebruikt. Een van de bijzondere eigenschappen van bitcoin is dat je binnen dit netwerk zelf met behulp van een app de controle hebt over je geld. Bitcoin werkt zonder bankwezen als puur digitaal contant geld. De digitale euro’s op de bankrekening is van de bank. Dit type geld staat bekend als fiduciair, giraal fiat-geld. Met Bitcoin ben jezelf de bank. De bitcoins zijn onvervreemdbaar strikt schaars digitaal eigendom die je met iedereen direct kunt uitwisselen voor goederen en diensten. Er is een strikte limiet van 21 miljoen bitcoins binnen dit netwerk. Je kunt ze gebruiken met behulp van een wallet app.

 

Zeker, dit netwerk biedt elke gebruiker financiële soevereiniteit. Echter, deze financiële onafhankelijk en vrijheid komt wel met verantwoordelijkheid. Je bent zelf de bank, dus je kunt niet naar een bank stappen wanneer het mis gaat. Bitcoin kopen is makkelijk, maar de bitcoins veilig in eigen beheer bewaren vraagt wel even aandacht.  Het is belangrijk om een goede bitcoin wallet app te gebruiken en daar een goede backup van te maken. In dit artikel bespreken we een aantal bitcoin wallet opties met goede beveiligingsopties voor de smartphone.

Custodial Bitcoin wallet apps

In de eerste plaats kun je ervoor kiezen om het beheer van de bitcoins uit handen te geven. Er zijn verschillende bitcoin wallet apps die door fintech bedrijven, beurzen en makelaars worden ontwikkeld waarbij de gebruiker zich niet druk hoeft te maken over het beheer. Bitvavo is een voorbeeld van een Nederlandse beurs die de bitcoins verzekerd voor haar gebruikers opslaat. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om rente te verdienen over de aangehouden bitcoins. Blox is een voorbeeld van een Nederlandse makelaar die puur een app heeft ontwikkeld voor alleen het kopen en beheren van bitcoins. Wirex is een voorbeeld van een fintech bedrijf met een Bitcoin wallet-app die gekoppeld is aan een Mastercard-betaalkaart.

Echter, in deze voorbeelden bewaart het bedrijf de bitcoins voor je; bovendien zijn deze zogenaamde custodial wallet apps niet altijd goed uitgerust om bitcoin zelf te gebruiken als een betaalmiddel. Je maakt in feite gebruik van een bitcoin bank.  Je bent niet zelf de bank en dit verschaft je geen financiële soevereiniteit.   

Non-custodial Bitcoin wallet apps

Het is wellicht beter om gebruik te maken van een volwaardige bitcoin wallet app waarover jezelf de volledige controle hebt; en die is uitgerust met een aantal extra beveiligingsopties. Het gaat hier om de controle en beveiliging over de geheime privé sleutel in de wallet die je het recht geeft om de bitcoins uit te geven en wordt gebruikt bij het tekenen van transacties. Wanneer je deze sleutel verliest, kun je niet meer je bitcoins uitgeven. Wanneer iemand deze sleutel steelt, dan kan hij/zij de bitcoins uitgeven. Dus, wil je zelf de controle hebben over je geheime sleutel en daarmee de bitcoins, moet je een zogenaamde non-custodial wallet kiezen die over een goede beveiliging beschikt. We geven hier een lijstje van goede crypto wallets die je op de smartphone kunt gebruiken:

  • De Green wallet app is dan eens goed om eens te testen. Deze is gemakkelijk in gebruik en is meteen standaard uitgerust met de beste veiligheidsopties om diefstal en verlies in principe onmogelijk te maken. Deze wallet kan namelijk ook gecombineerd worden met een Trezor hardware wallet als een extra extreme veiligheidsmaatregel. Voor meer informatie: bezoek Green.
  • De Blue wallet is een goed en makkelijk te gebruiken alternatief voor de Green wallet. De Blue wallet heeft goede veiligheidsopties en is bovendien uitgerust met een extra wallet om het Bitcoin’s Lightning Network te kunnen gebruiken voor het uitvoeren van onmiddellijke microtransacties. Voor meer informatie: bezoek Blue Wallet.
  • De Samourai Wallet is een populaire Bitcoin wallet voor de smartphone voor diegene die zoekt naar ultieme privacy features. Voor meer informatie: Bezoek Samourai wallet.
  • De Electrum wallet is een meer geavanceerde Bitcoin wallet app met veel verschillende toeters en bellen. Voor meer informatie: bezoek Electrum.
  • De ZenGo wallet is een originele nieuwe innovatieve wallet app die geheel op biometrische informatie zonder sleutelbeheer werkt. ZenGo maakt gebruik van nieuwe innovatieve technologie voor het ontwikkelen van veilige wallets. Voor meer informatie: bezoek ZenGo.

Dit is een kleine selectie van opties om zelf je eigen bank te worden. Het is cruciaal dat je bij elke wallet, het herstelbestand (meestal in de vorm van 12 of 24 woorden) veilig offline bewaard. Dit herstelbestand moet je nooit ergens online invoeren of opslaan. Je moet het opschrijven en offline opslaan in een kluis. Met dit herstelbestand kun je altijd de wallet en daarmee je monetaire soevereiniteit herstellen, mocht je bijvoorbeeld de smartphone verliezen.

Voor meer informatie over de werking van Bitcoin, bitcoin wallets en andere opties voor het beveiligen van de bitcoins, raden we de lezer aan om de site bestebank.org te bezoeken. Deze site publiceert sinds 2015 verdiepende artikels met recensies over bitcoin en bitcoin gerelateerde diensten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!