Bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen in Ella, Sri Lanka

Ella is een bestemming die je ongetwijfeld niet zult overslaan tijdens je reis door Sri Lanka. Ella is een heerlijk, rustig plekje midden in een natuurrijke omgeving. Het is erg chill en er hangt een ontzettend fijne vibe! Hoogstwaarschijnlijk zul je daarom langer in Ella blijven dan gepland. Tijdens mijn reisroute door Sri Lanka ben ik 4 dagen in Ella gebleven en in dit artikel laat ik je zien wat de mooiste bezienswaardigheden en must sees zijn!

Bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen in Ella, Sri Lanka

1. Pak de trein van Kandy naar Ella

Hetgeen waarvoor de meeste mensen naar Sri Lanka gaan. De 8 uur durende treinrit van Kandy naar Ella. Voor velen de mooiste treinrit ter wereld! Dat moet je natuurlijk meegemaakt hebben tijdens je reisroute door Sri Lanka. De sfeer in de trein is goed, iedereen geniet van het prachtige uitzicht en het leuke aan 2e klas reizen is dat je veel locals zult ontmoeten tijdens deze rit. Ga niet twijfelen om 1e klas tickets te kopen, 2e klas is dikke prima!

Tips:
– Koop je tickets minimaal 1 dag van tevoren op het station in Ella, vraag daar ook om de vertrektijden
– Zorg dat je ruim op tijd op het station bent en dat je vooraan staat wanneer de trein arriveert
– Neem snacks mee
– Stop alle waardevolle spullen in je daypack, je backpack kan namelijk bij andere backpacks liggen
– Geen zitplaats kunnen bemachtigen? Ga bij de deur zitten en geniet van het uitzicht!

Kosten: 2e klas: LKR 240 p.p.
Duur: 8 uur

Bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen in Ella, Sri Lanka
Het prachtige uitzicht (wat nog veel mooier wordt) tijdens de rit van Kandy naar Ella

2. Loop over de Nine Arch Bridge

De Nine Arch Bridge in Ella is 91 meter lang en bijna 25 meter hoog en prachtig om te zien! Het ligt dichtbij het centrum en op dezelfde weg als de Little Adams Peak. Vanaf het punt waar je wordt afgezet of je scooter parkeert loop je in ongeveer 20 minuutjes naar de brug toe. Allereerst zie je de brug van boven, waarbij je realiseert HOE MOOI de omgeving rondom de Nine Arch Bridge wel niet is. Volop groen en mooie thee velden, dat maakt het plaatje echt compleet. De trein passeert de Nine Arch Bridge 5x per dag. Meestal merk je dit al goed aan de hoeveelheid toeristen. Is het druk? Dan weet je dat de trein zo zal komen. Ik vond het passeren van de trein niet zo’n spektakel om te zien. Dus ik zou er niet persé op wachten wanneer je niet veel tijd hebt. Direct naast de Nine Arch Bridge vind je een klein (basic) restaurantje waar je wat kunt eten & drinken (of kunt wachten op de trein).

Tips:
– Breng een bezoekje aan het Asanka Café viewpoint voor het beste uitzicht op de Nine Arch Bridge
– Staan er teveel mensen op de brug om een foto te maken? Klim door de theevelden onderaan de Nine Arch Bridge en fotografeer de brug vanaf beneden. Als er mensen aan het werk zijn, vraag dan netjes of je wat foto’s mag maken.

Kosten: gratis

Bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen in Ella, Sri Lanka
De Nine Arch Bridge met de trein in aankomst
Bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen in Ella, Sri Lanka
De omgeving van de Nine Arch Bridge

3. Hike Little Adams Peak

Mijn favoriet! Vanuit het centrum van Ella ben je ongeveer 1 uur onderweg tot de top van Little Adams Peak. Het is even een stevige klim naar boven (overigens niet moeilijk, er zijn gewoon trappen) maar dan word je getrakteerd op het mooiste uitzicht! Bovenaan heb je een 360 graden uitzicht over de omgeving van Ella. Je ziet bijvoorbeeld de Ella Rock en de Ella gap. Hier bovenaan blijft ook iedereen staan, waardoor het best wel druk kan zijn. Wanneer je echter een stukje doorloopt zie je dat er een lang pad doorloopt over de rug van de berg. Ik raad je echt aan om dit stuk te lopen! Het is natuurlijk super fijn als je opeens van dat mooie uitzicht kunt genieten zonder hordes toeristen om je heen. Totally worth it! Probeer om minimaal een uur voor zonsondergang op de Little Adams Peak te zijn. Op deze manier kun je niet alleen de zonsondergang zien, het is ook een stuk aangenamer aangezien er weinig tot geen schaduw is.

Tip:
– Maak een stop bij 98 Acres Resort voor een drankje incl. incredible view

Kosten: gratis

4. Chillen bij Café Chill

Café Chill is hét café waar wij bijna iedere avond hebben doorgebracht. Het ligt midden in het centrum van Ella en het doet zijn naam eer aan. Het restaurant ziet er super vet uit en is verdeeld over 2 verdiepingen. Beneden kun je zitten aan tafeltjes en boven is er veel ruimte waar je lekker kunt hangen op zitzakken. Je kunt er werkelijk alles bestellen. Van westerse hamburgers tot lokale toppers.

Kosten: hoofdgerechten vanaf LKR 650

Beste reistijd voor Ella, Sri Lanka

De beste reistijd is van januari tot mei met warme dagen en koele nachten. Ik ben zelf in de maand augustus in Ella geweest en buiten een paar regenbuien was ook deze maand prima te doen.

Waar ga je heen na Ella

Wanneer je de reis van Kandy naar Ella hebt gemaakt is het waarschijnlijk dat je je reis gaat vervolgen naar bijvoorbeeld Arugam Bay of Tissamaharama. Benieuwd naar hoe ik dit heb aangepakt? Bekijk hier mijn reisroute door Sri Lanka.

Heb je vragen, advies nodig of ben je gewoon stiekem benieuwd naar alle andere persoonlijke foto’s? Volg me of stuur me een berichtje op mijn Instagram @whatsournextdestination

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!