Ga dit jaar op vakantie in je eigen tuin

Heeft de corona-crisis je vakantieplannen in de war gegooid? De maatregelen zijn inmiddels al wel weer wat versoepeld, maar misschien heb je je vakantie al geannuleerd of neem je liever geen risico en heb je besloten om dit jaar thuis te blijven. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je het vakantiegevoel helemaal hoeft te missen! In dit artikel geven we je een aantal tips voor een vakantie in je eigen tuin.

Vakantie in je eigen tuin

Zorg voor genoeg groen in je tuin

Creëer een echt vakantiegevoel door middel van veel groen in je tuin. Kies voor planten die lang groen blijven, zodat je deze zomer niet tegen dorre planten aan zit te kijken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld planten met lange bladeren, palmen, hangplanten, bamboe, varens of een pergola met klimplanten. Tover je tuin zo om in je eigen tropische paradijs en waan je in Bali, Indonesië.

Loungeset of hangmat om te relaxen

Op vakantie wil je waarschijnlijk lekker kunnen luieren en relaxen, dus zorg ervoor dat dit in je eigen tuin ook mogelijk is. Het geld dat je nu nog op zak hebt, kun je gebruiken om je tuin onder handen te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een loungeset op je terras, waar je lekker op neer kunt ploffen, of voor een leuke hangmat, om heerlijk relaxt een dutje in te doen. Een hangmat kun je bijvoorbeeld bevestigen tussen twee bomen, maar als je daartoe geen mogelijkheid hebt, kun je er ook een met een standaard kopen.

Vakantie in je eigen tuin

Verkoeling met een zwembad

Als het warm is in de zomer is er niks lekkerders dan even wat verkoeling te zoeken in een zwembad. Natuurlijk heeft niet iedereen zijn eigen privézwembad in de tuin, maar je kunt natuurlijk wel een opblaaszwembad of een opzetzwembad met frame aanschaffen. Zet er wat ligbedden bij, gooi er een luchtbed in en het vakantiegevoel is compleet! 

Heb je niet genoeg ruimte voor een zwembad in je tuin? Koop dan wat teiltjes of grote bakken en vul die met water, zodat je daar met je voeten in kunt zitten voor wat verkoeling.

Tent opzetten

Hou je van kamperen? Dan is het een leuk idee om een tent op te zetten in je tuin!. Zeker voor kinderen is het leuk om een paar nachten in een tent door te brengen. Zet ‘s avonds de vuurkorf aan, koop marshmallows en geniet samen van het echte kampeergevoel.

Meer tijd doorbrengen in je tuin

Op vakantie nemen mensen vaak meer tijd om uitgebreid te eten of ergens wat langer te blijven zitten, terwijl ze dat thuis eigenlijk nooit doen. Een eenvoudige manier om dus te zorgen voor wat meer vakantiegevoel is door meer tijd in je tuin door te brengen. Nodig bijvoorbeeld een paar vrienden uit voor een barbecue om gezellig samen te eten en bij te kletsen. Of breng eens wat meer avonden buiten door in plaats van een avond TV kijken op de bank. Zorg voor wat extra gezelligheid met een tuinhaard of vuurkorf of pak er een goed boek bij om zo je dag heerlijk relaxed af te sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!