Waarom reizen in Colombia? Het verhaal van een Nederlander in Colombia

Waarom reizen in Colombia? Om mij even kort voor te stellen: ik ben BertJan en woonachtig in Colombia, waar ik samen met mijn vrouw een hostel run in Villa de Leyva (www.diesonnehospederia.com). In samenwerking met DESTIFT.nl zal ik vanaf heden regelmatig artikelen publiceren over leuke bestemmingen, achtergrondinformatie en tips die jullie wellicht kunnen gebruiken bij het plannen van een reis of bezoek aan dit prachtige land. Een reis naar Colombia is echt de moeite waard!

PS. Heb je de allermooiste reisroute door Colombia (in 3 à 4 weken) al gelezen?

Voor het eerst naar Colombia

Aankomst in Bogota

Ik herinner mij nog steeds erg goed de eerste keer dat ik Colombia bezocht. Ik reisde naar Bogota en had echt geen idee wat ik kon verwachten. Het enige wat ik wist was dat Colombia de geboorteplaats was van mijn vrouw en natuurlijk dat het een slechte reputatie had van drugskartels en ontvoeringen. Ik reisde dan ook met een gemengd gevoel van opwinding en verwachtingen.

Maar wat ik meemaakte om in Colombia te zijn, overtrof echt alles en veranderde mijn manier van denken totaal.

Geur, kleur en sfeer

Van het aankomen op het georganiseerde maar toch chaotische vliegveld, om het belachelijk lekkere eten en fruit te proeven, het voor het eerst ervaren van de sfeer en de prachtige landschappen en het ontdekken dat al deze indrukken deel uitmaken van de Colombiaanse cultuur en mensen.

Diversiteit van het land

Ik was en ben nog steeds onder de indruk van de diversiteit van dit land. Hoe je in een trendy bar in het centrum van Bogota kan zitten, maar toch met zicht op de omliggende bergen. Hoe je binnen een paar uur rijden midden in een adembenemend landschap kan zitten waar je de geschiedenis proeft en een totaal andere wereld ervaart dan het pulserende stadsleven. Wat ik me bij dit eerste bezoek niet realiseerde, was dat ik uiteindelijk nooit meer zou vertrekken en verliefd zou worden op Colombia en hun mensen.

Warm en gastvrij

Colombia is in werkelijkheid zo tegengesteld aan het stereotype idee van veel mensen: het gaat niet alleen om cocaïnekartels en ontvoeringen komen niet regelmatig voor. Het is juist een van de meest verbazingwekkende plaatsen op aarde vol vriendelijke, warme en gastvrije mensen die niet kunnen wachten om je hun prachtige land te laten zien. Het is waar dat Colombia in het verleden een aantal donkere periodes heeft gekend, maar tegenwoordig is het een land dat barst van de kleurrijke, smakelijke, leuke en gepassioneerde levensmomenten.

Waarom Colombia

Het aangename klimaat, de witte zandstranden, de weelderige bergvegetatie, het groen van het regenwoud, de roodgloeiende woestijn om er maar een paar te noemen. Maar naast al die natuurlijke kleur is het echt de warmte en enthousiasme van de mensen, de architectuur en het eten die Colombia volledig tot leven brengen.

Als je hier door de straten loopt zie je exotisch fruit in elke kleur van de regenboog en die door de nog kleurrijkere en vriendelijke straatverkopers wordt verkocht. En overal waar je komt vind je huizen geschilderd in kleurcombinaties die een spectaculaire weergave van artistieke expressie bieden. Je wordt hier omringd door mensen die gepassioneerd zijn en die het beste uit hun leven willen halen.

Colombia is salsa, geweldige muziek, geweldig dansen, beats, kleur, eten, passie en bovenal authentiek. Colombia leeft, en leeft geschreven in hoofdletters.

Ik hoop dat jullie zullen gaan genieten van de artikelen en informatie en hoop jullie ooit persoonlijk te mogen verwelkomen in ons hotel in Villa de Leyva.

Tot horens of zien!


BertJan
Die Sonne Hospederia, Villa de Leyva
Info@diesonnehospederia.com
Www.diesonnehospederia.com
https://www.facebook.com/diesonnehospederia/
+573196071883


Facebook groepen Midden- en Zuid-Amerika

Wist je dat er een aantal super handige Facebook groepen zijn waarbij je snel en gemakkelijk in contact komt met mede reizigers in Midden- en Zuid-Amerika? Of je nu een reis aan het plannen bent en vol in de voorbereiding zit of al lang en breed onderweg bent: een snelle vraag stellen is in een Facebook groep super gemakkelijk. Natuurlijk is het ook leuk om daar je foto’s en ervaringen te delen met je mede-reizigers! Zie je daar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!