Duurzaamheid en dieren | baanbrekende technologie & CAF

Trouwe lezers van DESTIFT.nl weten dat wij naast reizen ook duurzaamheid en dierenwelzijn belangrijk vinden. Eerder schreven we al over de Cecil Alliance Foundation en de technologie gericht op dierenwelzijn. Voorgaande delen gingen over dierenwelzijn waarborgen met IoT technologie en de overgang naar duurzaamheid in de dierenindustrie. Beide artikelen zijn aan te raden om te lezen, om beter te begrijpen wat de Cecil Alliance Foundation precies inhoudt. In dit artikel gaan we dieper in op de Cecil Alliance Foundation zelf en waarom het kan helpen dieren beter te beschermen.

Dit artikel is vrij technisch – maar heb je een liefde voor dieren en ben je geïnteresseerd in baanbrekende IoT technologie van Nederlandse bodem? Dan is dit absoluut het lezen waard…

Wat is de Cecil Alliance Foundation?

De Cecil Alliance Foundation (CAF) is opgericht om een ​​wereldwijd platform te bouwen. Het platform richt zich op het taggen, volgen en beheren van dieren en diergegevens. Om dit te doen, gebruikt de CAF openbare blockchains & IoT technologieën. De kernfilosofie is dat kennis een kans is en dat elk getraceerd dier een kans is om meer te leren. Een netwerk van meer betrouwbare gegevens wordt gecreëerd. Dit brengt ons dichter bij ons uiteindelijke doel: de technologie gebruiken om dierenwelzijn te verbeteren.

Stel je eens voor dat alle koala’s, kangoeroes en andere dieren waren gechipt met IoT technologie voordat de ramp met de bosbranden in Australië begon. Met het verbranden van bossen zou IoT technologie het mogelijk maken om precies te zien welke dieren zich in het bos bevinden op elk moment van de dag. Met deze technologie hadden miljoenen dierenlevens preventief gered kunnen worden.

cecil alliance

Gegevens over dieren kunnen worden gebruikt voor gezamenlijke inspanningen. Bedrijven, industrieën en instellingen over de hele wereld kunnen meedoen. De CAF is het gedecentraliseerde orgaan dat deze samenwerkingen bestuurt. De CAF zal een evenwicht moeten vinden in:

  • Inkomsten genereren met ontwikkelaars.
  • Winstmarges creëren voor bedrijven.
  • Eerlijke en veilige gegevensbronnen tot stand brengen.
  • Gebruikmaken van gegevens voor dierenwelzijn.

Inzicht in de horizontale structuur

Met zoveel te verbeteren gebieden en op te lossen problemen, beseft de CAF dat het een georganiseerde horizontale structuur moet hebben. Alleen dan kunnen doelen gericht worden bereikt. Door een horizontale benadering te gebruiken zijn entiteiten die het platform gebruiken flexibeler. De deelnemers van het platform worden bestuurd door de CAF. De CAF versterkt dit aanbod door hardware- en software-oplossingen te ontwikkelen die in verschillende industrieën kunnen worden toegepast.

Door dit te doen, kunnen nieuwe entiteiten worden opgericht die nog meer gerichte verticalen creëren. Denk aan dierentuinen, vee, dieren in het wild, huisdieren, sport en andere industrieën. Elk haar eigen verticale entiteit.

cecil alliance

Een voorbeeld van dergelijke verticals is MustangChain. Met behulp van oplossingen op het CAP kan MustangChain zich richten op de paardenindustrie. Met aangepaste software kunnen paardeneigenaren hun paarden taggen, volgen en uploaden op de blockchain. Samen met geverifieerde dierenartsen en stamboekhouders worden deze gegevens op een betrouwbare manier aangevuld.

Zie het als een soort super betrouwbaar APK boekje voor je auto. Een digitaal paspoort waarmee je 100% kunt vertrouwen over de authenticiteit van de gegevens. Denk aan stamboomgegevens, eventuele operaties van het dier, uiterlijke kenmerken en diepgaande medische data.

Met behulp van IoT en blockchain technologie zorgt CAF er dus voor dat data niet gemanipuleerd kan worden. Een beenbreuk bij een paard zal door de geverifieerde dierenarts worden behandeld en worden geregistreerd in de software. Omdat de software blockchain als onderliggende technologie gebruikt, kan er naderhand niet iets stiekem verwijderd of gemanipuleerd worden. Dit maakt het lastig (al dan niet onmogelijk) voor kwaadwillenden om te sjoemelen met de (vaak zeer dure) paarden.

Nieuwe, baanbrekende technologie

De CAF is een robuuste combinatie van zowel software als IoT-hardware aan het ontwikkelen. De software begeeft zich momenteel in de Alpha fase. CAF heeft hiermee toegang tot een aantal IoT-sensoren, hardware en ontwikkelingstools. De VeChain Foundation heeft al een reeks sensoren gebouwd. Denk aan versnellingsmeters, gyroscopen, kompassen, gassensoren, GPS en andere positioneringsapparaten.

cecil alliance

Omdat de chips die in deze sensoren worden gebruikt afkomstig zijn van topbedrijven zoals Bosch, ST en Qualcomm kunnen gebruikers vertrouwen hebben in de kwaliteit van de hardware.

Een greep uit de beschikbare hardware:

  • Apparaten in actieve modus, zoals GPS-positiesensoren
  • Passieve apparaten, zoals NFC- en RFID-tags
  • Hybride apparaten met beperkte batterijfunctionaliteit
  • Blockchain-verbeterde fysieke dier-ID’s of paspoorten

Voor de achterliggende technologie is zoals hierboven genoemd gekozen voor het blockchain project van VeChain. VeChain richt zich voornamelijk op adoptie in het bedrijfsleven. De hybride variant van hun blockchain (Proof of Authority) geeft bedrijven gemoedsrust. Tevens geeft het netwerk hogere snelheden en grotere schaalbaarheid dan bijvoorbeeld bitcoin.

De volgende blog over Cecil Alliance

In het volgende deel van deze reeks gaan we dieper in op het bestuur. We gaan ons in de software i.c.m. de blockchain welke het mogelijk maakt om actief onderdeel te worden van de foundation en/of bestuur. Volg onze website of socials door je in te schrijven, je krijgt dan een bericht bij het plaatsen van nieuwe artikelen.

Tot de volgende blog!

Website: www.cecilalliance.com
Telegram: @CecilAlliance
Twitter: www.twitter.com/Cecil_Alliance
Medium: https://medium.com/@cecilalliancefoundation

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!