Champassak

Bezienswaardigheden Champassak

Champassak, een klein dorp, ligt in het zuiden van Laos. Je kunt dit dorp na ongeveer een uur rijden, bereiken vanuit Pakse. Een tijd terug was dit dorp een belangrijke plaats. Maar nu is het meer een centraal vertrekpunt naar een heel bijzonder dichtbijgelegen tempel. Wat Champassak uniek maakt, zijn de rustige sfeer, de ligging van restaurants langs de Mekong rivier en het feit dat je hier volledig tot rust komt in je hangmat.

Toch heeft Champassak bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, zoals enkele tempels. Je treft er ook schitterende rijstvelden aan waarbij je ook het traditioneel leven van de Laotianen kunt ervaren. Het gebied is niet groot, dus kun je lopend het dorp bezichtigen. Maar er zijn ook fietsen en scooters te huur. De grotere groepen toeristen halen hun hart op want die kunnen ook een tuktuk huren.

Mooiste Champassak bezienswaardigheden

Van de weinige bezienswaardigheden Champassak te bieden heeft, is het mooist een bezoek brengen aan de Wat Phou tempel. Het is eigenlijk een tempelcomplex waarvan de naam letterlijk betekent, tempel van de berg. Omdat deze tempel zich volledig uitstrekt aan de voet van de Phu Pasak berg. Dit tempelcomplex ligt relatief niet zo ver van Champassak, slechts 8 kilometer.

Wellicht te ver om ernaartoe te lopen, maar je kunt in Champassak een fiets, scooter of tuktuk huren. Deze tempel is gebouwd voor het belijden van het hindoeïsme. Vanaf de dertiende eeuw heeft het boeddhisme overgenomen. Het is de belangrijkste nationale godsdienst van Laos. Belangrijk is ook het feit dat in 2003 het complex uitgeroepen is tot een World Heritage Site door UNESCO.

Hierdoor zijn de restauratiewerkzaamheden op gang gebracht. Het complex is vervallen geraakt. Het was vroeger een belangrijk punt in het Angkor rijk, van de Kmer. Door de val van dit rijk raakte ook het tempelcomplex in verval. Gelukkig hoeft het niet een ruïne te blijven en kan het worden hersteld.

Wat te doen in Champassak

Zoals eerder vermeld is er iet veel te zien en te doen in Champassak. Wat is er te doen in Champassak? Je kunt zoals ook eerder aangegeven, in Champassak prima je rust vinden. Het is klein dorp, met weinig verkeer en drukte. En als je toch een beetje wilt bewegen, kun je een fiets huren en het dorp met zijn omgeving verkennen. Het is hier niet bergachtig, de verschillen in hoogte zijn heel klein, dus kun je gemakkelijk fietsen.

Je kunt zeker ook de lokale bevolking bewonderen terwijl zij bezig zijn op de rijstvelden. Je kunt natuurlijk ook genieten van de natuur, flora en fauna.

Activiteiten

Veel activiteiten zijn er ook dus niet in Champassak, dan een bezoekje brengen aan het Wat Phou tempelcomplex. Als het regent, ga je de weersinvloeden echt niet trotseren om de Wat Phou te bezoeken. Je wacht dan tot de regen gestopt is. Maar, wat te doen in Champassak met regen? Geen zorgen want er zijn genoeg goedkope accommodaties in de stad. Je kunt bovendien ook online nagaan wel deze zijn en gemakkelijk reserveren.

Je kunt verder genieten van de mooie ligging van het dorp langs de Mekong rivier. Geniet van het uitzicht in een van de leuke restaurants, terwijl je gebruikmaakt van het eten en drinken. Meer dan dat en een bezoek aan Wat Phou, heeft Champassak helaas niet te bieden. Het is uiteindelijk een rustig dorp waarbij toeristen ook voor hun rust terecht zijn. Reken maar dat je niet gestoord wordt terwijl je in je hangmat geniet van een goed boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!