Ontdek Cecil: De dieren industrie transitie naar duurzaamheid

Met het vooruitzicht op de whitepaper en website van Cecil Alliance die binnenkort worden gelanceerd leek het mij interessant om een paar van de kernprincipes van het project te bekijken. In deel 1 van Ontdek Cecil duiken we dieper in de problemen die de dieren industrie teisteren. Om de duurzaamheid in de dieren industrie te vergroten wil Cecil Alliance gebruik gaan maken van IoT en blockchain technologie, waarop we in deze blog dieper zullen ingaan.

In de vorige blog over Cecil Alliance hebben we uitgelegd wat Cecil Alliance precies is en waarom digitalisering van dieren-data in een duurzame wereld van groot belang is. Het waarborgen van dierenwelzijn met IoT en blockchain technologie is de toekomst en om te begrijpen hoe het precies werkt, gaan we in deze 3-delige serie in op de details.

Het internet van de dieren

Cecil Alliance bouwt het internet van de dieren. Cecil alliance is gericht op het verzamelen van een ongekende verzameling dier gegevens zodat de waarde ervan volledig kan worden herkend en gebruikt. Om dat te bereiken zijn er binnen de verschillende dier industrieën veel uitdagingen die moeten worden opgelost. Deze uitdagingen zijn aanwezig tijdens het gehele proces van het verzamelen, beheren en delen van dier gerelateerde gegevens.

Frauduleuze gegevens tegengaan

Cecil Alliance is bezig met het opzetten van een uniform proces dat het aantal vervalste en frauduleuze gegevens zal verminderen en tegelijkertijd een moderne en gestandaardiseerde methode biedt voor het uploaden en opslaan van informatie die wordt gebruikt voor identificatie, evaluatie, fokken, training en behandeling van dieren. Problemen met de huidige methoden leiden tot een aantal grote dilemma’s, waaronder:

  • Onjuiste gegevens
  • Vervalste gegevens
  • Gehinderde wetenschappelijke vooruitgang
  • Frauduleuze activiteiten mogelijk gemaakt door een gebrek aan regulerend toezicht

Deze problemen zijn van invloed op een aantal grote en invloedrijke industrieën. Hieronder zullen we enkele industrieën benoemen en in het kort uitleggen waarom data authenticiteit van alsmaar groter belang is.

Dieren industrieën & data authenticiteit

1. Wilde dieren & conservatie

Cecil Alliance ondersteunt instandhouding van wilde dieren door blockchain-technologie te gebruiken om documenten en gegevens met betrekking tot dieren in het wild (en de legale transportketen voor dieren) in het wild te monitoren en verifiëren. Natuur onderzoeksgegevens worden geplaagd door gefragmenteerde gegevenshouders die het nut van de verzamelde gegevens praktisch onbruikbaar maken voor derden of toezichthouders. Cecil Alliance zal worden gebruikt om de transparantie en fondsenwerving te vergroten, vertrouwen bij donoren op te bouwen en hun doeltreffendheid te vergroten.

Een praktisch voorbeeld is dat je bijvoorbeeld rechtstreeks geld kan doneren aan een neushoorn die je op safari hebt gezien, zodat met dat geld rangers kunnen worden ingehuurd om het dier te beschermen.

2. Vee

Als een van de grootste industrieën ter wereld is de digitalisering van het vee een belangrijke sector voor Cecil Alliance. Via het Cecil Alliance-platform worden duurzame IoT-oplossingen aangeboden aan consumenten, boeren en toezichthouders. De geverifieerde gegevens over behandeling en conditie van de dieren en voedselproducten worden vastgelegd op de blockchain. Hierdoor worden risico’s verkleind, wordt verspreiding van ziekten eerder opgemerkt en wordt het vertrouwen van de kopers vergroot.

3. Sport

Ondanks de enorme prijskaartjes in de paardenindustrie, kan er weinig worden gedaan om de authenticiteit van documenten te controleren. Medische dossiers en achtergrondinformatie is vaak onbetrouwbaar en jij fokker, verkoper of koper loopt hierdoor grote risico’s. De industrie is in het Midden-Oosten en Azië in een verbluffend tempo aan het groeien waardoor gegevens en de betrouwbaarheid daarvan alsmaar belangrijker wordt.

4. Huisdieren

Blockchain-technologie kan de kwaliteit en kwantiteit van geverifieerde gegevens binnen de huisdieren industrie aanzienlijk verbeteren. Denk aan het gebruik van digitale indentiteit d.m.v. IoT technologie, vaccinatiegeschiedenis, medische dossiers en fokinformatie. Al deze informatie kan worden toegevoegd en bevestigd op de blockchain waardoor eigenaren in staat worden gesteld hun dieren op een veilige en legale manier op de markt kunnen verkopen.

Denk aan een soort auto onderhoudsboekje met een officieel uitgegeven RDW NAP rapport inclusief gecontroleerde ‘kilometerstanden’ en reparaties, maar dan voor je huisdier of paard.

5. Dierentuinen

De sterke publieke weerslag tegen dierentuinen heeft de behoefte aan meer transparantie versneld. Een gebrek aan gedeelde gegevens, systemen voor het volgen van de gezondheid en IoT-oplossingen beperkt de effectiviteit van dierentuinen en onderzoekers. Het Internet van de dieren van Cecil Alliance kan helpen bij het monitoren en beschermen van de dieren die worden gefokt, getransporteerd en gehuisvest in dierentuinen over de hele wereld.

Door het gebruik van IoT- en openbare blockchain-oplossingen kan Cecil Alliance echte problemen in een aantal industrieën aanpakken op een transparante manier. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een belangrijke motivatie om deze problemen op te lossen, omdat we geloven dat ze leiden tot de duurzaamheid en bescherming van dieren over de hele wereld.

Als iedereen op de openbare blockchain mee kan kijken wat er met dieren in een bepaalde industrie gebeurt motiveert dat stakeholders goed en duurzaam om te gaan met de dieren. Dieren hebben ook recht op een goed leven, IoT en blockchain technologie gaat daarbij helpen.

Ontdek Cecil – Deel 2: Inzicht in de IoT technologie van Cecil Alliance

In deel 2 gaan we dieper in op de achterliggende technologieën van Cecil Alliance. Hoe de gedecentraliseerde blockchain structuur er precies uitziet, welke IoT sensors er zijn en ontwikkeld worden en hoe uiteindelijk deze informatie op de publieke blockchain geschreven gaat worden.

Tot de volgende blog!

Website: www.cecilalliance.com
Telegram: @CecilAlliance
Twitter: www.twitter.com/Cecil_Alliance
Medium: https://medium.com/@cecilalliancefoundation


Please feel free to donate some VeChain love!

VET: 0xe0429974DF1f43288bF16eE29004686f64fDBa2A
VTHO: 0xe0429974DF1f43288bF16eE29004686f64fDBa2A

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!