Top 5 vakantie bestemmingen met een drone

Een drone meenemen op vakantie staat voor velen op hun wishlist. Of je nu al fotograaf bent of een complete nieuwkomer achter de camera, de mogelijkheden zodra je de lucht in gaat zijn eindeloos. In dit blog verzamelen we de aller mooiste plekken ter wereld waar je de meest prachtige beelden kan maken met je drone.

Beste compacte drone om mee te nemen op reis

Met drones van DJI kun je beelden van professionele kwaliteit vastleggen met één druk op de knop. Je hebt vast al wat drone beelden gezien op DESTIFT.nl, bijvoorbeeld de drone beelden van de Filipijnen of van Kuching, Maleisië.

Wij vliegen zelf met de DJI Mavic AIR drone omdat deze super compact is (dus ideaal voor op reis) maar toch voorzien is van een 4k camera. Ten tijde van schrijven kost deze drone met alle benodigdheden een kleine 900 euro, zie hier de meest actuele prijs. Het is nog steeds veel geld maar langzaamaan worden ze toch wel een stuk betaalbaarder. Dus nu je een drone in je bezit hebt, naar welke bestemmingen moet je je volgende reis plannen?

Tip 1: Lees de blog: Top 5 – Wat is de beste drone voor vakanties & reizen in 2020?
Tip 2: Als je wil zien hoe compact deze 4k drone precies is, lees dan onze inpak tips blog!

Drones & wet en regelgeving per land

Eén ding om op te merken voordat we aan de slag gaan: zorg er altijd voor dat je de lokale drone wetten onderzoekt in welk land je ook gaat. Vaak hebben nationale parken en andere beroemde locaties vliegbeperkingen en heb je mogelijk een vergunning of speciale toestemming nodig om te vliegen. Kom er altijd achter voordat je vertrekt want in sommige landen zijn de wetten streng en loop je zelfs kans om in de gevangenis te eindigen als je de regels aan je laars lapt! De ellende kan daarentegen al beginnen op het vliegveld bij de Douane, dus zorg ervoor dat je weet wat je doet als je de drone mee neemt op vakantie.

Tip: Deze website kan je van bijna elk land ter wereld vertellen wat je wel of niet mag met een drone.

Top 5 vakantie bestemmingen met een drone

5. IJsland

De eerste is in Europa, namelijk IJsland, ieders favoriete land van ijs en vuur. Als je nog geen virale drone-beelden uit het land hebt gezien, zul je de watervallen, gletsjers en vulkanische woestijnen van het eiland bijna zeker hebben gezien in een heleboel Hollywood-films en tv-shows.

Met een drone naar IJsland krijg je een unieke manier om majestueuze landschappen vast te leggen – terwijl je tegelijkertijd je vaardigheden achter de besturing oefent. IJsland’s uitdagende elementen, ongelooflijke lichtomstandigheden en wijd open ruimtes maken het een perfecte creatieve drone school.

Tip: Met een gewone camera maak je ook prachtige plaatjes in IJsland, zoals in dit artikel over Snaefellsnes te zien is.

4. Nieuw-Zeeland

Als IJsland het voorgerecht is, is Nieuw-Zeeland het hoofdgerecht. Het land bestaat uit twee eilanden. Beide bieden vrijwel elk soort natuurlijk spektakel dat je maar kunt bedenken: bergen, fjorden, gletsjers en kilometerslange landschappen. Wat wil je nog meer vanuit het perspectief van luchtfotografie?

Net als IJsland kunnen de bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland schaars en moeilijk te bereiken zijn. Het is het beste om een ​​auto te nemen, voldoende vrije tijd te reserveren en op epische drone-roadtrip te gaan. Vanuit de lucht is namelijk alles beter, zo bewijst ook de volgende video maar weer eens.

3. De Faeröer eilanden

Zowel IJsland als Nieuw-Zeeland vereisen een aanzienlijke tijdsinvestering als u alle bezienswaardigheden wilt zien en het meeste uit uw vlucht wilt halen. Met de meer compacte Faeröer eilanden is dat aanzienlijk makkelijker en toegankelijker.

Maar laat je niet misleiden door de kleine omvang, de Faeröer heeft een schijnbaar eindeloos aanbod van uitzichten, bergachtige kustlijn en dramatische zeegezichten. De video hieronder vat de pracht van haar natuur namelijk goed samen.

2. Alaska

Alaska is de grote wildernis van Amerika, een plaats met nationale parken groter dan veel landen en meer potentieel voor luchtfotografie dan je ooit echt kunt begrijpen. Een drone reis hier omvat alle bases: bergen, steile kustlijnen, bossen, afgelegen meren & dieren in het wild. Ze noemen het niet voor niets het einde van de wereld.

Rustig, verlaten, adembenemend en simpelweg episch. Volg de FAA-regels tot op de letter en je zult een drone-vakantie van je leven hebben.

1. Noorwegen

Geen bucketlist met luchtfotografie zou compleet zijn zonder Noorwegen. Ondanks dat het een van Europa’s duurste bestemmingen is, krijg je zeker waar je voor betaalt qua landschap. Charmante dorpen, meren, bergen, enkele van de meest verbluffende fjorden ter wereld wachten allemaal om van bovenaf te worden gevangen.

Net als IJsland is Noorwegen ver naar het noorden genoeg om lichte omstandigheden te hebben die zwaar worden beïnvloed door de seizoenen. De zomerdagen zijn lang en helder – perfect voor de hele dag (en de hele nacht) drone-fotoshoots.

Meer geweldige bestemmingen met een drone

Het maximale uit je drone halen en geweldige luchtfoto’s maken, hangt meestal af van open ruimtes, mooie uitzichten en dramatische natuurlijke spektakels. Dit vindt je gelukkig nog op veel plekken op deze prachtige wereld. Inspiratie nodig? Check dan even onze reistips, Azië of Amerika pagina’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!