Hoe maak je een bucketlist?

Voor de mensen die niet weten wat een bucketlist is: een bucketlist is een lijst met activiteiten die je nog wilt doen voor je dood. Het doel van een bucketlist is niet om een bucketlist te maken, maar een overzicht te hebben van de activiteiten die je wilt doen. Je kunt voor allerlei onderwerpen een bucketlist samenstellen. Je kunt het heel algemeen houden en een bucketlist samenstellen waarin alles samen staat, of je kunt voor specifieke thema’s aanhouden. Als je een bucketlist gaat maken moet je jezelf afvragen of je er echt blij en gelukkig van wordt. Om er voor te zorgen dat jij een perfecte bucketlist kan opstellen, hebben wij een aantal bucketlist tips die jou hierbij gaan helpen!

Maak thema’s binnen je bucketlist

Wanneer je verschillende thema’s aanhoudt binnen je bucketlist krijg je een overzichtelijkere lijst van jouw doelen. Het is ook handig omdat je door middel van deze thema’s een lijst creëert die heel divers is. In deze thema’s kun je dingen neerzetten die je iedere dag weer motiveren om te groeien als mensen. Een aantal thema’s die je kunt aanhouden zijn: plezier, persoonlijke ontwikkeling, evenementen en relaties.

Maak je doelen realistisch

Bedenk voordat je de doelen op je bucketlist zet, of ze haalbaar zijn. Natuurlijk zijn er dingen die je op je bucketlist wilt zetten die wellicht niet zo een, twee, drie haalbaar zijn, maar probeer het overgrote gedeelte van je doelen realistisch te laten. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen je doelen. Als je alleen maar makkelijk haalbare doelen op je bucketlist zet, is het mogelijk dat het na een tijd juist demotiverend werkt omdat je denk dat alles toch makkelijk te behalen is.

Om te zorgen dat je niet gedemotiveerd wordt door je eigen bucketlist moet je een aantal doelen neerzetten die moeilijker haalbaar zijn, maar wel realistisch. We kunnen ook wel stellen; the sky is the limit. Ga eens brainstormen en bedenk doelen die ver weg liggen voor jou, maar door persoonlijke groei zeker haalbaar kunnen worden. Eigenlijk is niets te gek voor op een bucketlist, maar je wilt het wel zo realistisch mogelijk houden.

Geniet van je bucketlist

Een bucketlist is bedoeld om je doelen uit te schrijven en zodat je kan zien waar je naartoe kan werken. Je kunt veel meer plezier uit een bucketlist halen dan alleen plezier hebben wanneer je de doelen behaalt. Het proces naar de doelen toe is ook al heel wat waard. Zo kun je ook kleinere doelen neerzetten die je uiteindelijk brengen naar een groter doel. Zo kun je tussentijds genieten van de kleine stappen die je maakt. Vaak hebben doelen ook een vorm van persoonlijke ontwikkeling die meespeelt. Die ontwikkeling is iets om te koesteren en van te genieten.

Zorg ervoor dat je de bucketlist iedere dag bekijkt

Als je de doelen die op je bucketlist staan wilt bereiken, is het belangrijk dat je ze doet betrekken in je dagelijkse leven. Om die reden is het verstandig om je bucketlist ergens op te hangen of neer te leggen waar je er iedere dag mee geconfronteerd wordt. Het zou zonde zijn als je tijd steekt in het maken van de bucketlist en dat deze daarna ergens in de kast verdwijnt en eigenlijk vergeten wordt. Je kunt hem ook nog in je telefoon zetten of als achtergrond gebruiken van je computer. De meeste mensen gebruiken deze apparaten dagelijks en zijn dus perfect om ervoor te zorgen dat je deze dingen dagelijks ziet.

Er is geen template die je kunt gebruiken om een bucketlist te maken want voor iedereen is hij anders. Belangrijk is om te bedenken wat je er op wilt zetten en overbodige dingen achterwegen te laten. Het uiteindelijke doel is waar je het voor doet, echter moet je wel kunnen genieten van de weg ernaartoe. Een leuke manier om te beginnen met het maken van een bucketlist is om te gaan kijken naar welke landen je nog toe wilt gaan. Reizen is altijd een goede optie toch?

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!