Andere manieren om je geld voor je te laten werken dan crypto

De wereld van cryptovaluta is bijzonder volatiel. De eerste helft van 2021 was een toptijd voor crypto, maar daarna is het weer keihard ingezakt, tot teleurstelling van iedereen die er in die periode in geïnvesteerd heeft. De klappen zijn hard geweest en als we naar de geschiedenis kijken, ligt het in de lijn der verwachting dat het via enkele jaren gaat duren voordat er een nieuwe piek komt. Ben je je vertrouwen in crypto een beetje verloren? Er zijn ook andere manieren om je geld voor je te laten werken.

Beleggen in aandelen

Beleggen in cryptovaluta heeft wel wat weg van beleggen in aandelen. Ook daar speelt de stemming op de markt een belangrijke rol. De maten van de volatiliteit is echter beperkter dan bij cryptovaluta. Het voordeel daarvan is dat het risico kleiner is dat je investering in korte tijd heel veel minder waard wordt, hoewel het risico natuurlijk wel bestaat. Het nadeel is dat je minder snel een groot rendement kunt behalen. Desalniettemin is beleggen in aandelen een geijkte manier om je geld voor je te laten werken als je daar tenminste voldoende geduld voor hebt. Kennis van zaken is niet per se noodzakelijk, omdat je bij veel banken terecht kunt om een aandelenportefeuille af te nemen waarbij de risico’s al gespreid zijn voor je. Het nadeel in vergelijking met cryptovaluta is dat je jezelf wellicht op minder betrokken voelt bij het behalen van het rendement, maar uiteindelijk gaat het toch om wat je er onder de streep er aan overhoudt.

Beleggen in vastgoed

Heb je relatief veel geld over dat je voor je zou willen laten werken? Dan kan het interessant zijn om te investeren in vastgoed. De kans bestaat zeker dat jouw investering meer waard wordt en dat je dus gunstig kunt verkopen op een later moment. Maar een bijkomstig voordeel van beleggen in vastgoed wat het extra interessant maakt, is dat je jouw vastgoed kunt verhuren, waardoor je huurinkomsten opstrijkt. Zo begint je investering zich meteen terug te betalen. Natuurlijk komen bij het verhuurderschap ook wel verplichtingen kijken en dat is iets waar je je van tevoren goed in moet verdiepen om te bepalen of je daartoe bereid bent.

Wedden op sportwedstrijden

Gaat het om een wat kleiner budget aan extra geld dat je beschikbaar hebt en wil je graag snel rendement kunnen behalen? Dan kun je je kennis van sport inzetten om te gebruiken voor weddenschappen. Bijvoorbeeld door nu nog snel je WK voorspellingen in te dienen. Natuurlijk zit er een aanzienlijk risico aan dat soort weddenschappen, dus het is van groot belang dat je goed op de hoogte bent van de sport en de actualiteiten rondom teams en evenementen. Ook hier is het verstandig om de risico’s te spreiden en niet alles op één paard te wedden in de spreekwoordelijke zin. Verspreid je budget over meerdere wedstrijden om de kans te verkleinen dat je je hele inzet in één keer kwijt raakt. Je moet dan wellicht wat vaker wedden om een groot rendement te behalen, maar gezien het spelelement is dat misschien nog helemaal niet zo vervelend.

Voorop staat dat het geld waarmee je risico’s gaat nemen om het te laten groeien geld moet zijn dat je niet nodig hebt om je rekeningen te betalen. Anders loop je namelijk het risico in de financiële problemen te komen, en dat is niet de bedoeling. Ook als je risico’s neemt, moet je verstandig met je geld omgaan.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!