De mooiste autoroutes van Nederland

Op het moment dat men aan een vakantie denkt, denkt men al vaak aan het buitenland. De een gaat voor zon, zee en strand terwijl de ander kiest voor een skivakantie. Echter hoef je niet naar het buitenland om van een mooie vakantie te kunnen genieten. In Nederland zijn veel mooie autoroutes te ervaren. Maar waar vind je deze mooie autoroutes? In deze blog vind je waar je de mooiste autoroutes van Nederland kunt vinden!

Twente

In Twente is de welbekende Achterhoek te vinden. Bij de achterhoek vind je de Hamalandroute. De Hamalandroute bestaat uit 253 kilometer. De route gaat door de Achterhoek en het grensgebied in Duitsland. Tijdens deze route kom je helemaal tot ontspanning. Dit heeft ermee te maken, dat je een prachtige route aflegt! Tijdens de route kom je langs oliemolens, waterbruchten, bosschages en kleine wateren

Bollenstreekroute

De Bollenstreekroute is de route die een echte aanrader is in het voorjaar. Deze route is in het voorjaar het mooist, omdat je langs kleurrijke velden rijdt. De velden staan in het voorjaar vol met narcissen, hyacinten en tulpen. Op deze route komt echt het Hollandse gevoel naar boven. Op de website van de Bollenstreek kun je kijken, wanneer je deze route het beste kunt maken. Hoe prachtig de velden zijn is afhankelijk van de zon en de temperatuur. Niet alleen kom je op deze route langs de prachtige velden. Ook kom je langs de vissers-en badplaats Katwijk aan Zee. Echt een aanrader dus!

Koggenroute

De Koggenroute is te vinden in West-Friesland. De Koggenroute door West-Friesland bestaat uit 152 kilometer. Op de route kom je langs allemaal prachtige elementen. Zoals molens, havenstadjes en heb je uitzichten over prachtige weilanden.

De route door de Veluwe

Ook kun je genieten van een prachtige autorit door de Veluwe.  De Zuid-Veluweroute bestaat uit 87 kilometer. Op deze route kom je prachtige elementen tegen. Op de route kom je veel bos, heidevelden en zandverstuivingen tegen.  De zandverstuivingen zijn onder andere gevormd door de gletsjers.

Het altijd mooie Limburg

Limburg kenmerkt zich door heuvellandschappen en natuurgebieden. Op het moment dat je in Limburg terecht komt, kun je niet verwachten dat alles plat is. Je zult dus de hellingproef goed moeten kunnen. De mooiste autoroute van Limburg is de Mergellandroute. Deze route bestaat uit 110kilometer. Op deze route kom je verschillende heuvellanden, naturen en bochtige wegentjes tegen. De route gaat onder andere door Slenaken, Eijsden en Noorbeek. Wil je deze route afleggen, maar is jouw auto te klein? Dan kun je altijd eens kijken bij een autoverhuur in Limburg. Zo kun je bijvoorbeeld een busje huren voor meerdere personen. Op deze manier kun je met meerdere personen genieten van de prachtige route!

Dit was het dan! De blog met de mooiste autoroutes door Nederland. Ben je van plan om deze routes ook binnenkort af te leggen? De routes zijn het allermooist op het moment dat een zonnetje schijnt!

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!