Banaue

Banaue

 

Ga je door de Filipijnen reizen? Breng zeker een bezoek aan Banaue. Dit is de plaats waar je uitgebreid kunt genieten van je reis. Er zijn prachtige stranden, blauwe lagunes en miniatuurapen te zien. Het zijn hele unieke Banaue bezienswaardigheden. In Banaue kun je verder ook meedoen met verschillende activiteiten. Vooral de mensen die de hele tijd bezig willen zijn zullen zich vermaken hier. Maar ook voor degene die het iets rustiger willen aandoen kunnen naar Banaue, je kunt je ook heel goed ontspannen hier. Banaue is bekend vanwege zijn verbazingwekkende uitzichten op de bergen en 2000 jaar oude rijstterrassen. Banaue bestaat uit verschillende dorpen met vriendelijk bevolking. Je hoeft niet altijd een gids te nemen, omdat het bevolking je onderweg vaker gaat helpen.

 

Mooiste Banaue bezienswaardigheden

Banaue heeft de mooiste bezienswaardigheden. Het is een unieke plaats met alle soorten belevenissen. Banaue is bekend, omdat het toevluchtsoord was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is ook de thuisbasis van de Cordillera bergketens. Een hele mooie bezienswaardigheid is de Banaue Viewpoint. Je hebt een prachtig uitzicht vanuit hier. Je uitzicht gaat naar de rijstterrassen gemaakt door de mensen. Vergeet jouw camera niet, want dit wordt een geweldig moment. Je stopt niet bij 1, maar na vier uitkijkpunten. Deze kun je het beste door een driewieler bereiken, heb je zoiets ooit gereden? Het bevolking is vriendelijk en praat graag met je. Je zult oudere Igorot- en Bontoc vrouwen zien gekleed in tribale kleding, heel mooi om te zien.

 

Wat te doen in Banaue?

Wat is er te doen in Banaue? In Banaue ga je nooit vervelen, er is altijd iets te doen. Heb je gehoord van de jaren oude rijstterrassen? Je kunt een wandeling maken hier naartoe. Het duurt ongeveer een uur om te lopen. Behalve dat de rijstterrassen zoveel jaren bestaan is hij ook bekend door de overstroomde terrassen die leidt naar een waterbron, hierin kun je baden. Het uitzicht is prachtig en rustgevend. Op weg naar de uitkijkpunten van de rijstterrassen kom je souvenirwinkels tegen waar je leuke souvenirs kunt aanschaffen als herinnering. Als je moe bent kun je naar de cafés daar en op dat moment om uit te rusten en lekker te drinken. Wat te doen in Banaue met regen? In de regen is er ook mogelijkheid tot activiteiten waarbij je niet naar buiten hoef. Je mag het Banaue museum niet missen. Hier kun je genieten van de geschiedenis en cultuur van de Igorots. Je ziet het Ifugao verenhoofdtooi, maar ook het leven van de mensen zijn uitgebeeld door vintage foto’s. Verder heb je ook kostbare juwelen, wapens, Igorot-artefacten, traditionele kleding en bergmanden.

 

Activiteiten Banaue

De activiteiten in Banaue zijn ongelofelijk leuk. Je bouwt een hele ander ervaring op. De bevolking leert je graag alles over het cultuur, vooral als je door de Inheemse Ifugo dorpen gaat zul je veel over hun cultuur leren. Het bevolking deelt zijn kennis graag zoals in artefacten, ontwerpen, tradities, tribale kleding, houtsnijwerk en volksverhalen. Voor de natuurliefhebbers zijn er leuke activiteiten zoals bergwandelingen. Durf je een 2.702 meter berg te beklimmen. Het wandelen duurt drie tot vijf uur, het mag zelf bepalen als je in de avond gaat wandelen en als je een gids nodig hebt. Een wandeling door het natuur is altijd leuk. Je geniet van de schoonheid. Een waterval mag niet ontbreken. Het is net een verborgen juweel in de dorpen. Heb je eerder meegedaan met een verkenningstocht? Dit is een hele leuke avontuur. Het verkennen van Batad Saddle Point rijstterrassen is mogelijk met een jeepney, hou er wel rekening mee dat hij alleen twee keer per dag reist. Onderweg zijn er rustkampen dus je krijgt de mogelijkheid om te rusten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!